Dovolenková lekárnička

Príspevok v téme: Dovolenková lekárnička
cogito

Dobrý deň,

blíži sa dovolenkové obdobie, preto by som sa Vás chcel opýtať, čo všetko si beriete na cesty do svojej tzv. "dovolenkovej lekárničky"? Budem rád aj za Vaše osobné skúsenosti a zážitky, že čo do ktorej krajiny je nevyhnutné si vziať.

Za odpovede Vám vopred veľmi pekne ďakujem.

miruska01

vsak ked ides autom tak musis mat povinnu lekarnicku ktoru musis stale nosit v aute a na dovolenku by mala byt nejaka ina?

Bubliii

Neviem, aké sú normy inde, ale ja si zvyknem brať: lieky, čo užívam pravidelne (napr. nejaké antihistaminiká), analgetiká a antipyretiká (Paralen), niečo proti črevným ťažkostiam (imodium, endiex), základné hygienické potreby v lekárničke - vata, náplaste, obväz, lepiaca páska (nie obyčajná, zdravotnícka), malá pinzeta (napr. na kliešte, tŕne), štuple do uší (toto som veľakrát ocenila), púder (zapareniny), fenistil (bodnutie hmyzom), kinedryl (ak je zle od žalúdka pri cestovaní) a celkovo aj na základe Vášho zdravotného stavu, čo si myslíte, že budete potrebovať. Opaľovací krém + krém po opaľovaní pre prípad spálenia pokožky. Beriem aj antibakteriálny gél ako náhradu mydla pri cestovaní. Ak idete lietadlom, tak kvapalné prípravky - rôzne sirupy a tak nesmú presiahnuť 100 ml. Aby ste ušetrili miesto, škatuľky od liekov netreba brať, ale určite si vezmite príbalový leták, ak by ste museli kombinovať niektoré lieky... viac tuto: zdravie.pravda.sk