Ahojte. Ani neviem či mám depresiu, skor len velmi zlý život. Niekedy ma ale bezdôvodne na pár minút zavalí také šťastie, radosť, a je to už asi to jediné čo ma drží pred zbláznením :) tak by ma zaujímalo či nepoznáte nejaké veci ktoré to možu tiež aspon na chvilu sposobiť? Aj hocijaké maličkosti... Viem že napr. cvičenie vyplavuje endorfíny ale to sa mi bohužial málokedy dá.
Pocit šťastia
Jaja287 veci ktore toto sposobuju sa nazyvaju drogy....
ja som bola včera v prírode a vtáčik tak pekne spieval, že človek by si myslel že to viacerí spievaju a to on sám, tak som na neho s úžasom hladela,.. a usmievala sa.. :-) a les, príroda, ako vrzgaju konáre stromov, kde-tu zašuští lístie... mna to ukludnuje... ja sa najlepsie cítim v prírode, ... ako taká lesná víla... tieš sa snažím vo všetkom hladať niečo pozitívne,.. dnes som sa napriklad smiala na seba v zrkadle a robila grimasy.. ako nam radila psychologička v škole ešte.. že to je vraj zdravé... že to je na lepšiu náladu či čo... že každe rano ked vstaneme aby sme sa sebe vyplazovali v zrkadle, ze hned budeme veselší... a fakt to funguje...
to mavam niekedy aj ja take stavy ze som z nicoho nic stastna
A zabudla som dodat aj samotne slnko, dobre jedlo a v neposlednom rade roztomile zvieratka, ktore najviac lubim ako slow loris, zajaciky, psy a kone. Ale celkovo zvieratka, lebo tie nam davaju silu do zivota aj v momente, ked sme si ju dovolili od inych ludi vziat.
U mna je to okrem spominaneho cvicenia hudba, priroda, moznost rozvijat svoje talenty, isnpirativny rozhovor s ludmi, ktori mi za to stoja, tvorba vtipnych textov, celkovo zmysel pre humor, farby, vone, to ze je teraz leto a mozem nosit letne saty, co je ta najlepsia vec na nosenie pre mna. Usmevy a pohlady od ludi, ocenovanie krasy naokolo, knihy a bohatstvo, ktore nam davaju, ovocie a stavy a smooothie z neho, veganska zmrzlina, objavovanie novych miest, cestovanie, moznost urobit niekomu radost len tak, moznost niekoho rozosmiat, dat mu tip na krasnu hudbu alebo cokolvek co povazujem za krasne, napredovanie v zivote, postupne plnenie si snov, uvedomenie si toho, ze kazdy okamih je dokonaly a vsetko je v poriadku. Jemny vietor v korunach stromov, vone,zo stromov, ktore ti udru do nosa, letna burka po sparnom dni...urcite je toho este viac ale to je asi taky zaklad u mna. :)
musis sa naucit tesit z malickosti. Z toho ze sa na teba niekto na ulici usmeje, ze ta v obchode niekto pusti pred seba. :) stastie pochadza z malickosti
u mojej zeny aj cokolada vyvola pocit stastia