Konizacia v celkovej anesteze

Príspevok v téme: Konizacia v celkovej anesteze
Pridružené zdravotne Problemy

Dobry den ...potrebujem s niekym predebatovat moj problem....o necely mesiac idem na operaciu krcka maternice - konizaciu....budem v celkovej anesteze...moj problem spociva v tom ze mam velky strach s anestezy...mam nejake zdravotne problemy ktore som zanedbavala a to velky zubny kaz ktory prestal boliet ale zub je rozbombardovany...dnes som si dokonca nahmatala pod sankou malu bolestivu hrcku....dalej ma trapi ..som silna fajciarka mam chronicku bronchitidu a strasne zahlienene pluca uz dlhsiu dobu ...dlhsi pretrvavajuci kasel a nocnu dychavicnost....bohuzial ja blba som to neriesila az diteraz ked mam ins na operaciu do cel. Anestezy mam velky strach ci sa mi koli tymto pridruzenym zdrav. Problemom nemoze pocas narkozy nieco stat..bohuzial som odcestovana a domov na sk dojdem az o 3 tyzdne ..neviem si tu nijak pomoct...s nikym sa neviem poradit..dakujem za kazdu radu

sob rudolf

Milá Pridružené zdravotne Problemy, každý operačný výkon a každá anestézia so sebou prinášajú isté riziká. Je úplne pochopiteľné, že sa obávaš komplikácií. Myslím však, že ak ti už bola navrhnutá konizácia, treba ju absolvovať. Na tvojom mieste by som v prvom rade vsadila na kvalitné predoperačné vyšetrenia - interné a anesteziologické. Tak, ako píše N-ika , lekári zhodnotia, ktorá anestézia je pre teba najvhodnejšia a či pred operáciou treba absolvovať ešte nejaké iné vyšetrenia, aby sa riziko spojené so zákrokom a anestéziou znížilo na minimum. Držím palce. Inak ideš na konizáciu do nemocnice alebo do súkromného zariadenia?

N-ika

Predpokladam ze pred operaciou absolvujes odbery, interne a aj anestez. vysetrenie. Tam anesteziologicke porozpravas ako si na tom zdravotne a ona urci stupen zavaznosti anestezy (ako velmi si rizikovy pacient). Podla toho ti usiju anestezu na mieru.
Zubu sa neboj, vplyv na CA nema ziadny, horsie by bolo ak by si podstupovala napr. artroskopiu kde by sa infekcia mohla krvou zaniest az do kolena. Pocas celeho vykonu si sledovana anesteziologom, takze uvidi ci dychas alebo ci je vsetko ako ma byt. Cely vykon trva cca desat minut, je to rutina, nicoho sa neboj. Drzim palce :-)