Posilovanie

Príspevok v téme: Posilovanie
neviem74

Ahojte, neviem či mi tu poradíte ale chcem sa spýtať, chcem začať posilovať, lebo som už unavený z toho ako vyzerá moja postava a ako baby pozerajú po svalnatých chlapoch, problém je v tom že vôbec neviem ako začať, druhý problém je ten že som vychudnutý 178cm, 70kg. Chcel by som nejaké rady čo by som mal začať jesť a ako začať s posilovaním, doma si občas zacvičím kliky, ale nevidím žiadne rozdiely na sebe, možno to je tou stravou, neviem už, ale som naozaj odhodlaný niečo so sebou robiť, tak každá užitočná rada mi pomôže

kotros

mne raz moja zena povedala ze radsej bude mat doma chlapa s pupkom ktore mu bude moct varit ako nejakeho namakaneho ktory si bude vyberat co chce jest

pišta00

No ja by som ti ako prvú vec pred tým než začneš poradil naštudovať si nejaké základné poznatky k cvičeniu aby si sa do toho nejak dostal aby to nebolo len o tom, že niekto mi povedal, že toto je dobré tak to robím a ani vlastne neviem prečo. My ťa môžme len nasmerovať správnym smerom chcieť to musíš už ty. Pretože mám kopu kamarátov, ktorí za mnou chodia, že chcú začať ale nič pre to nerobia a počítajú s tým, že im všetko vysvetlím. Cvičenie je ale životný štýl nie je to len o tom, že teraz za mesiac chcem zhodiť alebo nabrať.

Základom a najťažšou vecou celkovo na cvičení je strava. Nauč sa ju zo začiatku pravidelne dodržiavať ak chceš nejaké informácie k strave čo jesť, ako často nechám ti dole na spodu mail, nebudem tu ale verejne rozpisovať svoj jedálniček za ktorý sa bežne platí, jednému človeku tie informácie zadarmo poskytnem viacerým nie, automechanik vás tiež nenaučí ako si opraviť auto doma...

Čo sa doplnkov výživy týka niektorí ti budú tvrdiť, že sú zbytočnosťou ale sú potrebné ak chceš ísť do svalového objemu tak určite sa bez nich nepohneš, pretože budeš potrebovať zvýšený príjem ľahko stráviteľnej bielkoviny a aminokyselín a napríklad ja by som bez doplnkov mal denne zjesť vyše pol kila mäsa čo by mi dosť škodilo na trávenie a doplnky sú výborné v tom, že trávenie zaťažujú úplne minimálne, vlastne vôbec pretože sa hneď vstrebú a sú pre svaly k dispozícií takmer ihneď.

Doplnky ktoré sú úplnym základom a ktoré sa z mojich skúseností a zo skúseností kamarátov ktorí cvičia dlhšiu dobu než ja, oplatí brať sú: Proteín, pre svaly široké spektrum aminokyselín a bielkoviny,
BCAA aminokyseliny (Leucín, Isoleucín, Valín): Hlavný zdroj energie pre sval hlavne pred tréningom,
Glutamín: Je to taká objemová aminokyselina pre sval pretože svalové vlákno obsahuje okolo 50% +/- glutamínu čiže mu dodáva objem.
Arginín alebo Citrulín: Majú podobné účinky ale môže sa stať, že niekto arginín zle znáša tak v tom prípade sa dá nahradiť citrulínom. A sú to vlastne aminokyseliny, ktoré rozširujú v tele cievy tým pádom zlepšujú celkové prekrvenie svalov. Arginín má dokonca vplyv na tvorbu rastového hormónu, o ktorom ti ešte nižšie napíšem.
Ak ti niekto poradí kreatín tak ti o ňom niečo málo napíšem, je to aminokyselina, ktorá v tele viaže vodu a glykogén vo svaloch, tým pádom svalová bunka zväčší svoj objem, lenže akonáhle ho prestaneš užívať a hladina kreatínu v tele sa zníži telo ho zo svalu začne vyplavovať cez obličky a v moči ho z tela vylúčiš no a v obličkách sa kreatín premení na kreatinín čo je pre obličky toxická látka a poškodzuje ich ak to niekomu za to stojí aby mal na mesiac vodu vo svaloch nech sa páči dajte si ho aj za mňa a užite si to. Mimochodom 0,9 bielkoviny na kilo váhy je veľmi málo to je tak pre niekoho kto nemá žiadnu fyzickú záťaž pre svaly.

Čo sa samotného cvičenia týka. Tak jednoznačne fitko... Ja každému vždy odporúčam najprv sa ale naučiť dodržiavať stravu až potom začať cvičiť. A tréningový plán ti odporučím klasický split. Žiadny Korte tréning ani podobné hlúposti, klasický split je jediný typ tréningového plánu, ktorý má hlavu aj pätu. K tomu ťažké váhy žiadne ľahké pumpovačky, z ťažkej váhy rastú svaly, čím väčší stres pre svaly tým väčší objem, preto po klikoch nevidíš žiadne výsledky pretože to pre sval nie je poriadny stres. slovakfitness.sk variant 4+1 je úplna klasika, inak 4 + 1 znamená, že 4 dni cvičíš a 1 deň máš voľno ale zo začiatku by to pre teba mohlo byť moc, takisto mi to napíš do správy môžem ti to rozpísať...

No a na záver k tomu rastovému hormónu, ktorý je pri cvičení a naberaní svalových prírastkov veľmi dôležitý. Tvorí sa v hypofýze hlavne počas spánku preto je spánok tak dôležitý odporúča sa okolo 7-8 hodín kvalitného spánku. Podporuje imunitný systém rast orgánov a svalov, bez neho ti nič neporastie. Treba si dávať pozor na sacharidy pretože tie zvyšujú hladinu inzulínu v krvi a inzulín a rastový hormón sa nemajú moc v láske a ak je zvýšená hladina jedného je nízka hladina toho druhého. To znamená, že ak máš vysoký inzulín máš nízky rastový hormón a naopak, preto svalnatý človek má minimum tuku a naopak tlsťoši nemajú žiadne svaly. Vysoký inzulín = ukladanie tuku, vysoký rastový hormón = rast svalov ak to takto po lopate poviem. trenerko95@gmail.com tu máš mail ohľadom tej stravy a tréningu sa ozvi ak ťa niečo zaujíma rovno sa opýtaj.

0vecka

uz to tu bolo milionkrat omielane... zaklad su bielkoviny pozri si na nete kolko g na kg tusim nejako 0,9 to bolo... a potom cviky ako drepy mrtvy tah benchpress zhyby..