Ahojte, chcem sa Vás opýatať, že či máte nejaké skúsenosti s gainerom JUMBO od Scitrec Nutrition alebo popripade aky by ste mi doporucili a co k tomu este brat. Chcem este pribrat 10 kg do septembra. Za kazdu radu dakujem
Aký gainer
dakujem :) ale mohol by som k tomu dat aj trochu gainera ? A potom pista jak si pisal ze to znizuje rastovy hormon tak preto ked to beru 15 rocny tak vobec nerastu a sa cudujem ze po skole co beha :D
To je síce pravda B12 je dobrá ale len ako doplnok k niečomu a nemusí byť len samostatne B12 kľudne celý B komplex... ráno po raňajkách, musí tam byť ale niečo čo obsahuje tuk pretože vitamín B je rozpustný v tukoch.
na pribratie vitamin B12, ja som mal kvapky od Premier Research Labs, pribral som 7 kilo, mam ich z vitarian.sk
Diky len ja viem ze nepriberem len svaly ale mna cvicit bavi takze s vypracovanim neni problem. Ale chcem mat aspon 85 kg momentalne mam 75 a vysku 187
Záleží, že 10 kilo čoho. 10 kilo čistých svalov možno tak za rok s poriadnym tréningom a stravou záleží ale od genetiky, niekto by to mohol dať aj za pol roka ale do septembra nabrať 10 kilo svalov je podľa mňa nereálne. Nebuď netrpezlivý keby to šlo tak rýchlo vyzeral by každý dobre. Pri tomto tu sa ukáže sila vôle a človeka, slabé kusy to proste vzdajú a odpadnú. Proteín, BCAA možno keď tak ešte nejaké komplexné aminá, Arginín a glutamín sú jediné doplnky ktoré majú naozaj význam a majú reálne na svaly preukázateľný vplyv. nič iné sa brať neoplatí BCAA slúžia ako energia pre svaly, glutamín svaly vykrmuje a dodáva im objem pretože je ho vo svale najviac až 60% svalu tvorí glutamín, Arginín slúži na rozšírenie ciev zlepšuje prekrvenie svalu a tým pádom sa všetky živiny dostávajú do svalu rýchlejšie treba s ním byť opatrný a viac ako 5g denne neužívať a užíva sa len v tréningové dni takisto aj BCAA.
Takze kupim nejaky poriadny protein + bcaa a poriadny trening ako doteraz takze teoreticky do septembra by som mohol probrat tak 10kg?
Aký gainer? Nijaký. Gainer je len predražený múčkový cukor na ktorom výrobcovia zarábajú pretože jeho výroba je strašne lacná hlavne na mladých chalanoch ktorí nevedia nabrať a v cvičení a doplnkoch sa nevyznajú. Gainer je len obyčajná zmes rýchlych a pomalších sacharidov a jediné čo ti sacharidy spravia je, že tvoje telo začne ukladať tuk žiadne svaly ti to nedá ak ti ide o to nabrať svaly... Sval sa skladá z bielkoviny/aminokyselín vody a minerálov nič čo gainer obsahuje a sval ti porastie za 3 podmienok, že bude vystavený stresu to znamená cvičenie ťažkou váhou základných cvikov dalej že mu dodáš široké spektrum vitamínov a minerálov, aminokyselín a bielkovinu a na koniec že mu dáš dostatok času na regeneráciu a spánok. Čiže sacharidy tu nezohrávajú absolútne žiadnu rolu a žiaden gainer nie je potrebný. Keď budeš toto opakovať svaly porastú
Už som to tu dnes raz písal ale budiš tak ešte raz.
Gainer prudko zvyšuje hladinu inzulínu v krvi a znižuje hladinu rastového hormónu a ten je na rast svalov najviac potrebný a bez neho ti nič neporastie a akurát začneš ukladať podkožný tuk. Prečo myslíš že majú obézni ľudia málo svalov? Pretože sa prežierajú sacharidmi a majú vysoký inzulín a nízky rastový hormón.
Ale ak chceš kúp si je jedno aký všetky obsahujú to isté, rovnaký múčkový cukor líšia sa len v názve a výrobcovi... sú to zbytočne vyhodené peniaze za niečo čo ti nič nedá radšej si kúp permanentku do posilky...