Ako zistim co chcem v zivote robit?

ANGEL-DEMON

boli tam otázky kde si clovek mal vyberat moznosti:
1predavačka alebo 2učitelka JA: 1
1 vodič 2 predavačka JA: 1
atd... tak to čo som v jednej otazke potvrdila som v druhej vyradila..
logicky... pre mna to logiku má, pre psychologa nie..
ale jasne ze radsej by som bola predavacka ako ucitelka,...
a kebyze si mozem vybrať tak som profesionalny vodič a nie predavačka... a tak vysiel test tak ako vysiel... nehodim sa na nič.. blbci... lebo oni tie testy vymysleli s tým, ze ked niekto dá moznost predavacka ze tu moznost bude davat vsade

ANGEL-DEMON

cicilka áno na to sa pamätám.. ale tie ich testy stoja za prd...
ked testovali na strednej nás ked sme sli maturovať, že na aku prácu sa hodíme mne vyslo že sa nehodím na nič...

Pessite

niekedy to je jednoduché.. ak nevieš čo chceš robiť.. rob to čo nechceš, kde budeš trpieť a bude sa ti to hnusiť.. možno to znie extrémne ale len tak zistíš čo naozaj chceš.. alebo klasika googli.. na túto tému je milión kníh .. na začiatok by som odporúčil niečo od Carnegieho.

a hodí sa mi sem ešte jeden citát Steve Jobsa: Ľudia často nevedia čo chcú, kým im to neukážeš.
takže hľadaj, skúšaj.. pokus - omyl len tak sa dopracuješ k tomu čo chceš.. tú cestu za teba nikto neprejde, veľa šťastia

kafe

metóda pokus omyl? V každej práci sa dá nájsť niečo, čo ťa na nej baví (fajn kolektív, plat, smeny ) a aj to, čo si povieš - tak toto už viac nie. Mne trvalo 20 rokov ani nie nájsť prácu ktorá ma baví, ako si skôr ujasniť, čo vlastne chcem. A inak to nešlo ako najprv vziať hocičo (robila som na farme, upratovačku, predavačku, asistentku vozíčkárom, za pásom, v hoteli, v kancli..) a po čase sa pohnúť ďalej. Viac menej som po roku (i skôr) menila zamestnanie. A mám to :) prácu platovo i náplňou proste skvelú. Dokonca v mojom obore, čo som už vôbec nedúfala, ale tak stal sa zázrak :) Zistila som, že nerada pracujem v kolektíve (som moc dobrá a nemám rada ak druhí prácu flákajú), ale zas s ľuďmi (ako predavačka) ma to ohromne baví. Napríklad som nechcela robiť pre také tie mamumtie podniky (McDonald, elektropredajne), ktoré nemajú dušu. Alebo ak si niekto moju prácu neváži, neni spokojný (to sa mi stalo raz), radšej odchádzam.

Ono myslieť si môžeš kadečo, kým to nevyskúšaš v reáli, nevieš. Aj práca za pásom v skvelom kolektíve stojí za to. Len sa netreba báť. Spoznáš veľa ľudí, ak to budú idioti, aspoň im môžeš dať kedykoľvek zbohom :) Môžeš sa učiť jazyk a ísť von na chvíľu.. máš more možností. Ja som sa nebála s dvoma deťmi na krku. Tak veľa zdaru, nech je to zisťovanie čo chceš robiť sranda.