Musím ísť na mesiac preč a rodičia nesmú vedieť kam

Príspevok v téme: Musím ísť na mesiac preč a rodičia nesmú vedieť kam
vsfsfsf

Zdravím, potrebujem ísť na niečo vyše mesiaca preč bez vedomia rodičov, kam skutočne idem. Mám 20. Nemôžem povedať, že idem niekomu pomáhať, ani že idem na brigádu, lebo tam, kde idem, peniaze len miniem. Ak máte nejaké dobré rady, tipy, čo povedať, prosím pomôžte. Ide o splnenie si môjho sna. Ďakujem.

PS: Hlúpe komenty si nechajte pre seba

adr1a.

Pozri. My nie sme tvoji rodicia, rodina, nic. Nie sme predpojati zatazeni vasimi vzajomnymi vztahmi, rady by mali byt preto nezavisle objektivne (aj ked starsi budu mudrovat z pozicie rodicov ci skusenejsich lebo si uz nieco skusili odzili odskakali a zas mladsi su menej zatazeni predpojati aj ked obcas mimo real racio). Ak by sme vedeli o co ide (aspon priblizne) dalo by sa ti aj normalne poradit pomoct. Takto kazdy len hada tipuje. A to je strata tvojho i nasho casu.

sampon

Co takto ze im povies ze ides niekam robit dobrovolnika? Je vela takych prilezitosti a take pobyty casto byvaju dlhodobejsie. Aj v tatrach mame dobrovolnicku sluzbu kde sa mozes "prihlasit".

Jax

Si tajomna jak hrad v Karpatoch. Ved napis rovno o co ide a nie ludi natahujes a nechavas hadat. Takto ti moc neporadime...

vsfsfsf

ANGEL-DEMON: Nie každý má dokonalú rodinu. Možno ty áno, ale nie každý.

Chandy: Ďakujem za tvoj príspevok, aj ked si si zle domyslela, že mienim niekam daleko vycestovať. Ako jediná si to zobrala normálne, prosím nechaj nejaký mail a ozvem sa ti.

kerol: Nečítal/a si PS?

Chandy

Ahoj, ja mám tiež 20 a žijem s rodičmi. Neviem resp. neupresnila si o čo ide v tvojom sne, ani do akej krajiny cestuješ, ale pokiaľ ide o nejakú arabskú krajinu, či hocijakú krajinu vzdialenej kultúry (teda ak správne uvažujem, že ľudia na Slovensku lepšie berú, keď povieš, že ideš na vlastnú päsť do Nemecka ako do Jordánska, Indie alebo hocikde mimo Európu), určite by si mala brať ohľad na svoju bezpečnosť, to je prvoradé. Povedz to najlepšej kamarátke, kamarátovi, nech niekto vie kde si, po celú dobu buď s niekym v kontakte, aby sa mal kto sa o Teba postarať a pomôcť Ti, ak by nedajbože nastali nejaké komplikácie.
Ale ako to povedať doma je naozaj dilema. Uvažujem ako by som to urobila ja.. A naozaj na nič racionálne mi nevie prísť na um. Len tak sa zbaliť kufre a odísť? To asi nie je riešenie. Popravde, napadá mi len prípad môjho brata, ktorý urobil podobnú bláznivú vec. Keď mal 17 (to bolo dávno, naozaj dávno. :D Je medzi nami veľký vekový rozdiel) odišiel do Rakúska a rodičia ho dva mesiace nevideli, iba preto, že to bol jeho sen. Samozrejme zavolal domov, povedal, že je v Rakúsku, ale to je všetko. Odišiel bez vedomia rodičov, či hocikoho iného z rodiny.
Tým chcem povedať, aby si toto určite neurobila. SI síce dospelá, ale určite na to rodičov priprav, poprípade, ak už naozaj iné východisko nie je (je mi to už proti srsti ti takto radiť, ale naozaj mi nič iné nenapadá) povedz mi inú krajinu. Povedz, že ideš do Škótska (napríklad), pretože je tam deň otvorených dverí na tvojej vysnívanej škole, múzeu, je tam koncert tvojej obľúbenej kapely a ty chceš zažiť niečo bláznivé. :D
Nespomínala si tiež ako dlho sa plánuješ zdržať, ale určite musíš aj tomu prispôsobiť okolnosti. Ale nech už je to akákoľvek dlhá doba, dávaj si pozor a mysli na to, že tú rodinu budeš potrebovať, tak si ich nepohnevaj. Žiadny sen nestojí za to, aby si stratila ľudí, ktorí sa o Teba starali celý život. :)
A ešte na záver, ak ideš na nejakým chlapcom, alebo ide o niečo podobné, riaď sa srdcom, ale všade kam ideš a do čoho ideš, vezmi aj rozum. :)
Veľa, veľa šťastia :)

ANGEL-DEMON

tak to nebudes mat doma ktovie aké, ked nemozes povedat kam ides... ale z bezpečnostneho hladiska to nie je ktovie co.. lebo clovek nikdy nevie co sa stane, no a pokial u nich byvas tak by si im mala povedat kam ides,..