Ahojte,
sme s priateľkou asi 5 mesiacov, všetko je super, mám ju rád každým dňom viacej, ale o tom rozprávať nejdem.
Máme pravidelný pohlavný styk, avšak na tému otehotnenie sme sa serióznejšie porozprávali až nedávno, a trošku ma prekvapila jej reakcia. Opýtala sa ma, "čo ak...", a ja som jej povedal, že "naozaj neviem". Mám 22 rokov, nepovažujem sa za nezodpovedného, a na deti sa aj úprimne teším (nie som typ človeka, ktorý má potrebu do 30-ky žúrovať), avšak stále študujem, a ešte dobrých pár rokov študovať budem, dokonca mimo rodného mesta cez pol republiky, kvôli náročnosti štúdia mám prácu/brigádu iba nepravidelne a teda prísun peňazí určite nie je pravidelný (s časti som stále odkázaný na rodičov) a tiež sú tam ďalšie faktory, napríklad doba, ktorú sme spolu - síce všetko klape, ale podľa môjho názoru by si pár mal vyskúšať aspoň jeden rok denno-denného spoločného bývania, pred krokom akým je dieťa (my sme spolu skoro denne, a 90% čassu spolu prespávame, ale nebývame spolu).
Na tieto argumenty sa ma trochu s humorom spýtala, či by som sa zobral a utiekol, na to som povedal, že určite nie - hajzel nie som a pristúpil by som k tomu čo najzodpovednejšie, aj keď by určite prišlo odcudzovanie od rodiny a aj vlastné sebasklamanie a zničenie kariéry a ambícií. (aspoň z časti)
Na to som sa opýtal, ako to vidí ona, a prekvapila ma jej odpoveď, vraj v tom má jasno, proste by za 9 mesiacov porodila, a bodka. Spýtal som sa, či ani nezvažuje, že by si to nechala zobrať, a povedala, že určite nie, a to dokonca aj v prípade, že by som sa zachoval ako hajzel - argumentovala tým, že slobodné mamičky to zvládli v tisíckach prípadov, tak by to zvládla aj ona, a že ani peniaze by neboli až taký problém, a podobne. Keď som sa opýtal, či by si nechala dieťa aj po neplánovanom otehotnení s chlapom, ktorého mala len krátko alebo na jednu noc, tak povedala, že "nie".
Môj názor je, že sa na prvé dieťa chcem tešiť, a ak by som mal stabilný príjem a bývanie (keď aj na hypotéku (inak ani nedúfam)), tak kľudne aj hneď. Avšak ak by sa omylom pritrafilo teraz, ja osobne by som bez váhania bol za zákrok, aj napriek rôznym morálnym okolnostim. Ale uvedomujem si, že je to na nej, a ja ju do toho nemôžem nútiť.
Dosť ma to zneistilo, nemyslím teraz nad ničím iným, pri sexe myslím iba na to, že "čo ak", a neviem si to užívať, a podobne. HAK priateľka neužíva a ani užívať nechce (a asi ani ja nechcem, aby sa dopovala hormónmi), a ak by aj užívala, neviem či by som s ňou spával bez ochrany s kľudným svedomím, lebo 100% to nie je.
Moja otázka je, či máte skúsenosti s niečím podobným, či je to podľa vás dobrý alebo zlý prístup (môj aj jej), či si myslíte, že sa o tom dá ešte porozprávať, alebo sú v tomto ženy striktné.
Keď to tak spätne čítam, možno pôsobím ako typický mladý chalan, ktorý dieťa nechce, lebo je "ešte mladý", ale v tom to naozaj nie je. Ale som teraz kvôli tomu v každodennom strese. Ďakujem za rady.