Ahojte. Posledny tristvrte rok som strasne vypluty. Podla toho co citam by mohlo ist o syndrom vyhoretia. Popri studiu som pracoval, ale casovo aj psychicky som to uz nevydrzal, pri pohlade do kodu mi zacalo byt zle, nedokazal som sa nan sustredit, ku koncu uz ani vydrzat nad tym sediet - robil som remote. Skusil som zmenit job, ale bol to taky skok do hovna, ze som tam dlho nevydrzal. Docela dost som za posledne roky pribral (teraz bmi 34), i ked tam jedno mensie chudnutie bolo (aj s jojo efekt). Nic ma akosi nebavi, nikde ma nebavi ist, som naladovy a celkovo je to tazke so mnou vydrzat. Byval som dost geek, plny nadsenia a energie, ze by som ju mohol predavat aj do zahranicia, ale uz to akosi nejde. Trpim nespavostami uz asi druhy rok. Niekedy zaspim, niekedy nie, aj v zavislosti od napatia, deadlinov a pod. Je vysokopravdepodobne ze priberam aj kvoli tomu. Dost mi pomahaju beckove vitaminy (stressvit), len ta davka je tam tak vysoka, ze sa to bojim dlhodobo to brat. Mozem? Pokial ich beriem tak je to relativne v poho, ale ked vynecham, tak po troch dnoch sa citim vyrazne horsie, dlhodobo pocas celeho dna. Rad by som z toho nejako von, kedze coskoro statnice (dufam) a rad by som sa zaradil medzi normalne pracujucich ludi. Len s takouto diagnozou ma nikde nevezmu, kedze sa nevydrzim dlhsie sustredit a ani nie je velmi chut sa ucit nieco nove. Nie je to zivot, ale take prezivanie. Kto si tym nepresiel tak asi nepochopi a cloveka vyrazia s tym, ze je to len dalsi neschopny debil, co nic nevie. Nevedia co je ten pocit ked sa clovek 4 hodiny prevaluje v posteli a ked rano zacnu cvirikat vtacence, tak sa na to radsej vykasle a vstane. Je pravda, ze je tu dost vela veci co by som mal zaroven riesit (viac sportovania, vitaminov, chudnutie), ale akosi som stratil vsetku motivaciu do zivota. Predpokladam, ze je tu vela ludi, ktori boli v takomto stave, ako ste to riesili a co vam najviac pomohlo? Nechcem to riesit cez AD. Zaujima ma aj ako dlho ste sa z toho dostavali (o burnoute dakde pisali, ze ako dlho sa do toho clovek "dostaval" tak dlho sa bude aj z toho dostavat von). Dik za cenne rady.
Vyhorenie?
inak si myslim ze to vyhoretie suvisi aj s tym ze robis z domu. ja som tiez makal aj popri studiu..cez skuskove som robil niekedy aj 12 hodin denne a nikdy som sa necitil na burnout... tam bolo dolezite to ze som vedel ze o 20 00 koncim a taham to este 2 mesiace kym nezacne semester... proste mal som tam jasne hranice od kedy do kedy robim...
viem si predstavit ze doma si pozries nejaky serial mas deadline seres na to a potom vecer zacnes makat a makas mozno do rana..
zameraj sa na jendu dve veci ktore si pories...to BMI je alarmujuce. ak niesi zavisli na prijme tak si pories bmi a skolu a potom uvidis...
Áno tak si viacmenej učebnicový typ človeka, ktorý vyhorel. Ak máš pocit neustálej únavy, cynizmu, frustrácie, zlé vzťahy s ľudmi, stereotyp, činnosti ktoré ťa predtým bavili robíš ako rutinu a neuspokojujú ťa tak môžme povedať, že si vyhorel. A najlepším spôsobom ako sa z toho dostať je zmena prostredia v ktorom sa cítiš zle a častý kontakt s priateľmi, s ktorými sa budeš cítiť dobre. Antidepresíva by ti vôbec nepomohli a ak by ti ich niekto predpísal určite ich neber, pri syndróme vyhorenia určite nie. Lieky pri takýchto vonkajších vplyvoch na psychiku nepomáhajú ľudia by mali riešiť problém, ktorý ich do toho stavu dostal nie sa obracať na lieky, ktorými problém nevyriešia.
Zhrni konkrétnu otázku ;-) Strácam sa v tom