Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odpustiť neveru?

Príspevok v téme: Odpustiť neveru?
peter93

Ahojte, mám problém týkajúci sa mojej bývalej priateľky, s ktorou som sa rozišiel asi pred pol rokom kvôli jej nevere (mimochodom po rozchode ma vyhľadal jej predchádzajúci ex a vraj mu spravila niečo podobné). Problém je v tom, že by som jej to najradšej odpustil aj to neodpustiteľné a chovám sa nerozumne aj keď viem že by to pravdepodobne urobila znova a snažím sa podvedome si hľadať rôzne zámery a cestičky ako sa jej znova ozvať alebo sa stretnúť, myslel som to s ňou vážne len ona nie tak celkom ako sa tvárila. Viete mi prosím poradiť ako si rozlepiť zaslepené oči? Čo by ste robili na mojom mieste? Mimochodom také rady typu nájdi si nejakú aktivitu mi moc nepomôžu nakoľko sa zamestnávam až až ale vždy večer keď si ľahnem do postele a som na tých pár minút kým zaspím sám tak premýšľam čo som spravil zle a ako si k nej zase nájsť cestu.

adr1a.

Ahoj Peter. Vyzeras byt fajn chalan, muz. Zasluzis si k sebe dievca, zenu, ako si ty sam. S ktorou budete mat krasny plnohodnotny vztah, zalozeny na laske dovere vernosti ai, ze jej budes moct verit. To dievca nie je zrele este na takyto vztah. Mozno raz dospeje a mozno nikdy. Ktovie z akych pomerov rodinnych je (asi rozvratena, kde zrejme videla toto iste a je to pre nu normalne sudiac podla jej reakcie a spravania sa. Lebo neprejavila ziadnu lutost , ospravedlnenie, ze ju to mrzi, zeby si vstupila do svedomia, nechcela to viac urobit ai ai).
Zrejme je taketo spravanie pre nu normalne a prirodzene. Urobila to byvalemu. Urobila to tebe. Pozri ako podviedla ex s tebou. Ani len si netusil ze niekoho ma, klamala jemu aj tebe, zaprela ho a tvrdila ti ako su uz cele mesiace rozideni a pritom boli spolu. Ta klame suverenne prirodzene a je jej to vlastne. Myslim, ze pri tejto by si sa este neraz sklamal a popalil. Ak vsak potrebujes pre svoj zivot taketo vystrelky, klamania sklamania nevery podvody ai, tak sa k nej vrat. No ona si ta ako muza nebude vazit. Nehadz perly sviniam. Ony to aj tak neocenia. Brala by tvoje gesto ako slabost a nie ako cin zreleho cloveka, ktory je schopny odpustenia.

psych.

Tak určite jej nič neodpúšťaj, išiel by si sám proti sebe, ty to s ňou myslíš úprimne a vážne a ona nie, v tomto prípade je druhá šanca len zbytočné mrhanie tvojim časom pre niekoho kto za to nestojí.

Nevera z jednej či z druhej strany prichádza buď ak tomu kto je neverný vo vzťahu niečo chýba (vtedy druhá šanca význam má) a hľadá to inde a je mu to potom ľúto alebo sa v tom ten človek "vyžíva" a má potrebu to robiť a ak vravíš, že to už raz predtým spravila tak to bude ten druhý prípad, spravila to raz spraví to aj druhý krát až kým sa nevyblázni a nedospeje alebo jej to niekto neoplatí rovnakou kartou.

Bohužiaľ si na takú natrafil, dievča ktoré na teba zahralo pekné divadielko zažmurkala očami omotala si ťa okolo prsta a ty si jej naletel a pre ktoré si bol len zábavkou a akonáhle jej mala dosť išla si hľadať inú zábavku a spravila z teba šaška, ktorý sa na ňu citovo naviazal. Ak sa pýtaš ako rozlepiť zaslepené oči a podvedome na ňu myslíš, chce to len čas kým tú skutočnosť prijmeš a zmieriš sa s tým a skús si medzitým nájsť nejaké dievča aj keď len kamarátku, nejakú trpezlivú ženu, ktorej sa môžeš posťažovať a ktorá ti pomôže sa odbrzdiť.

peter93

No poviem to takto aby ste boli v obraze ako to bolo predchádzajúceho ex podviedla so mnou a začala so mnou chodiť o čom som ja vôbec nevedel, vedel som, že s niekym predo mnou chodila ale povedala mi, že sa rozišli už dávnejšie a ja som nemal dôvod jej to neveriť a jediný spôsob ako by som si to mohol overiť by bol ísť za jej ex a pýtať sa na to čo mi príde divné, teraz mne spravila v podstate to isté. Chodili sme spolu rok aj nejaké drobné a keď som sa dozvedel o nevere a načal som tú tému tvárila sa akoby nič tak fajn podviedla som ťa, rozídeme sa pritom pár dní dozadu mi vyznávala lásku ako ma strašne ľúbi a keby som na to neprišiel hrala by to ďalej. A ja mám aj napriek tomuto všetkému chuť jej odpustiť aj keď si uvedomujem, že to je hlúposť a chovám sa nerozumne. To, že podvedome na ňu myslím ma neuveriteľne brzdí a ja sa neviem v tomto smere nikam pohnúť kontakt s ňou už prakticky nemám žiadny a od rozchodu čo je pol roka dozadu sme sa rozprávali len raz ale nejak sme to nerozoberali, len tak vyzvedala či už niekoho mám.

Nechápem ale aj tak o čo jej v tom vzťahu vlastne išlo vie mi to niekto rozumne vysvetliť čo je to za človeka...?

Monikaa22

Strašne ma zaujímajú také to témy "po rozchode" a mám s tým veľa skúseností :-)
Ak máš účet na azete napíš mi ak budeš chcieť :-)
Nick mám Monikaa_19r :-)

Filip TT

A ako sa stavia k tomu ona? Lutuje to? Chce s tebou pokracovat? Slubovala, ze ti uz bude verna?

Rozpraval si sa s nou tak pokojne, ze preco to spravila? Bola tu raz taka tema, pisala ju mlada zena, ze ma problem s tym, ze vzdy podvedie svojho aktualneho priatela. Ze nechce to, ale vzdy to spravi. Sama o tom zalozila tu temu, ze je z toho nestastna....

Mesačný princ

Ak to tak cítiš, tak to sprav. Ľudia sa nemenia a sklamať môže opäť, ale ak ti tá láska za tú bolesť stojí tak nie je o čom. Aj tak v konečnom dôsledku odpúšťaš len sám sebe.

A čo ak jej nikto nedal ešte v živote druhú šancu a neodpustil. Možno jej tým vlastne pomôžeš.

neviem11111

nie, neodpustit. ty si nic zle nespravil. uplne ju odrez so svojho zivota. si este mlady, kasli na taku babu a najdi si nejaku, ktora si ta bude vazit.