Zdravim. mam taky problem, ze mal som akne a mam ho aj teraz, Predtym to bolo take akne, ze som mal vela vyrážok. Teraz mam v podstate tiez tolko len su ako keby skryte lenze popritom mam strasne cervenu plet ako spalenu. Rano vstanem mam ju len trochu ale o take 2-3 hodinky je cervena. Urcite to nieje ta rosacea ci ako sa to vola.. Poradte mi nejake nieco co s tym (take ako zinerit, kokosovy olej, aknemicyn nepomahaju)
Akne + cervena plet
môže to byť aj alergická reakcia na nejakú kozmetiku/drogériu, ale zväčša je to vnútorný problém - zápal v tele, priepustnosť čriev, nedostatočné trávenie, citlivosť na jemne zvýšené hladiny hormónov....
Prešla by som na prírodnú čo najjemnejšiu kozmetiku na čistenie pleti,
ale hlavne zvnútra je treba spraviť zmeny.
Opísané problémy spôsobuje cukor, lepok, mliečne výrobky a rastlinné oleje (slnečnicový, repkový...). Najjednoduchšie na začiatok je skúsiť vyradiť sladké a slané pochutiny, sladké mlieko a znížiť množstvo lepku (kupované bezlepkové chleby a keksy a pod. nie sú vhodné).
Ja som vyradila všetko z opísaných a až po 6 týždňoch sa mi vyčistila pleť ale za to úplne a aj zmenila farbu, už nebola do červena. Časom som zaradila kyslé mliečne výrobky a kváskový chlieb v rozumnom množstve a pleť sa ako tak drží.
Pomôcť môže aj vitamín D a rybí olej (A a K vit.)
a myslite, ze koloidne striebro mi pomoze?
Vyskúšaj prírodné mydlá žiadnu chémiu www.prirodne-doplnky.sk odporúčam Ajurvédske mydlo ktoré je vhodné pri akne
tie debiliny :D beriem len cez prazdniny a u koznej som bol a tolko mastieciek aj inych veci som uzival ale ziadne zlepsenie..
tak neber debiliny a chod ku koznej.
Tak to že pitny rezim. a myslel som ze ci to nemoze byt z toho testosterolu (testosteron) ale kto vie :/
Netreba.....a co si chcel akoze tym povedat??
Ja pijem cca 3 az 4 litre lebo beriem kreatin. Predtym som bral testosterol ale uz ho neberiem cca viac ako tyzden...
vies co mozno ti to pomoze ale poradim ti pit aspon dva litre vody denne..mne to pomohlo..niekedy som chodil furt cerveny alebo som scervenal a uz tri roky akrivne pijem vodu a som ok....skus to drzim palce