Sex

Príspevok v téme: Sex
Andrea15

Vždy som vnímala sex negatívne. Aj keď ho mávam s priateľom s ktorým som 2 roky a mame sa radi, cítim sa po tom "špinavo", že sme spravili niečo zlé. Prednedávnom si mama našla priateľa, a keďže pravdepodobne mávajú sex :D cítim k nej nechcene trochu odpor, hnev. Alebo trochu z iného smeru, napr. na kúpalisku v plavkách s rodinou, mám pocit že ma mužská časť rodiny očumuje, že si kadečo predstavujú... Zaujímalo by ma či to tak tiež niekto má a čo si o tom myslíte? Nemám nato dovod, nič zlé sa mi nestalo, a trošku mi to prekáža...

Gima

Asi sa v nej ozýva žiarlivosť na matkin sexualny vzťah a podvedome sa porovnáva s tým svojim. Možno toto správanie a porovnávanie považuje za "špinavé". Podľa mna je to normálny prejav, ktorý časom ustúpi.

€ & $

Mala by si mat k sexu zdravy a zodpovedny vztah. To je taky, ze milovat sa s partnerom z lasky je ok, je uplne u riti, ci je to v manzelstve, alebo nie. Filipove sektarske reci, ktore tu siri, aby mlade zeny zachranil od hriechu, si nevsimaj. Preco sa ti sex hnusi a kazdy kto ho robi sa ti hnusi tiez? Niekde sa stala chyba a je v tvojom zaujme aby si ju vyriesila, inak zostanes sama. Nemas sa preco citit vinna, ak sa milujes a chces milovat s partnerom, ktoreho milujes. Ak ti niekto povie opak, chory vztah k sexu ma on a mal by to riesit. Sex do vztahu patri, bez neho fungovat nebude, lebo ani deti bocian nenosi.

Filip TT

Keby bola veriaca, tak by vedela, prečo sa cíti špinavo: pretože koná v rozpore so svojím presvedčením, že sex je vyjadrením manželskej lásky.
Ako veriaca by sa na sex pozerala ako na úplné odovzdanie sa a prijatie toho druhého a to by ju práve v manželstve od pocitu špinavosti oslobodilo.

Jax

Toto byva velmi caste u veriacich. Si veriaca?
Ak hej porozpravaj sa o tom s modernym rozumnym knazom (nie bigotnym somarom ktory ti este viac ublizi).
Ak nie si, rozhovor s dobrym psychologom by ti pomohol najst pricinu.

Pointa je blok v tvojej hlave. Preco sex vnimas tak ako ho vnimas? Cim sa citis ohrozena? Kto ti povedal ze sex je fuj fuj? Co z detstva si v suvislosti so sexom/ telom pamatas?
Je toho vela a vsetky odpovede mas v hlave, len ich treba vysparat.