Ahojte, končím školu a je čas rozhodnúť sa čo ďalej..viem že tu už bolo xy týchto tém..ak sa to veľmi opakuje ospravedňujem sa..
Môj problém je špecifický v tom, že doma nemám najlepšie vzťahy s našimi ale na druhej strane mimo domova sa cítim veľmi opustená...
Moja práca nie je nejako platovo moc dobre..a bojím sa či to vykrijem ak sa osamostatním resp. to bude dosť náročné...
Doma je proste pre mňa doma..aj ked s rodičmi sú časté hádky (stále ma považujú za 5 ročné dieťa mám pocit) hocičo im vadí atď..
No mám hrozný strach zo samoty..ubíja ma proste už len ked na internáte musím byť sama cez víkend na izbe...spôsobuje mi to depresiu hlavne večer, aj plačem dosť od smútku....
A celkovo mám z toho osamostatnenia veľký strach..Doma mám také zázemie aj širšiu rodinu, zopár kamošiek a vo veľkom meste neviem čo budem robiť..viem že sú tam možnosti...ale skutočných priateľov a oporu je ťažko nájsť....myslím že ľudia sú milí ale ked treba pomôcť tak sa stiahnu...
Ja som celkovo taká že všetko moc prežívam a bojím sa či to nebude ťažké v práci sama bez opory ďaleko...
Bojím sa bývať sama
doplnim, a ked sa bojis, dobre. proste do toho skoc a prisposobis sa situacii. neboj sa skusit novu vec.
nemusis hladat stastie u inych. mala by si si najst nieco, pre co budes mat zapalenie. Nie Konicek. Zapalenie. co bude tebe prinasat radost a dobry pocit.
ja by som nevedela byvat sama a nech si mysli kto chce co chce :)nemusi kazdy zit podla toho vzoru ostatnych na niektore veci sa proste citis skor na niektore neskor naco sa budes nutit do osamostatnenia ked ti to po prve nevychadza financne a po druhe by si sa citila blbo? aby druhy povedali ze mas vlastne a ze to tak ma byt?
Byvat zit sam je skvele. Ja som vzdy bola taka samostatna, nezavisla jednotka.
A ak mas strach skocit hned do byvania zitia osamote, skus istu postupnost. Napr.ist najskor s niekym do spolocneho podnajmu (pises ze nemas az tolko financii ci by ti to vobec fin.vychadzalo, tak takto zabijes 1ranou 2muchy-vyskusas si zivot aj z casti sama a aj ci to ekonomicky budes vladat sama utiahnut: najom seky stravu fon ai).
Jablcko, ja by som najradšej mala šteniatko, doma na dedine som vyrastala stále s nejakým havkáčom, ale robím na 12-tky, chúďa pes by bolo vkuse samo... takže ani pes ani mačka u mňa neprichádzajú do úvahy :/
Kupte si kocurika a dajte ho vykastrovat. Bude to skvely spolocnik. Radsej domace zvieratko, ktore vas nikdy neopusti ako chlapa!
... ja mám podobné pocity... prvýkrát budem bývať sama, síce vo vlastnom byte, ale aj tak mám strach... za celý život som bola len zopár-krát sama cez noc (najprv som bývala s rodičmi, potom na intráku, potom vyše 3roky s priateľom...teraz už ex) .... a poviem ti pravdu, čím viac sa blíži termín nasťahovania, tým väčšiu úzkosť cítim... Ale ver mi, stačí si zvyknúť, a potom bude všetko v pohodke :) .... a to osamostatnenie sa, uvidíš, bude to ten najkrajší pocit na svete ;) ... môcť ukázať rodičom, že ťa dobre vychovali, že si sebestačná a dokážeš sa o seba postarať ;) držím Ti palce :)
pre teba by bolo asi najidealnejsie keby si zo zaciiatku byvala s niekym, bud podnajom alebo ak si chces kupit byt, prenajat izbu mozno študentke,... ze by si nebola sama..
Kobra preco mas potrebu na kazdeho utocit?
Tak nehnevaj sa ale len kvôli tomu musi byt skareda a nemat chlapa? Bud chlapa nechxe mat alebo nech je to co kolvek ale ako mozete ludi takto usudzovať? Boze je mi z vas na grc