Prišla som od psychologičky a namiesto toho, aby som bola povzbudená a namotivovaná, tak mám chuť si to hodiť...Chodila som tam asi rok a pol a nikam sa to neposúvalo, a dneska mi dala najavo, že som beznádejný prípad, a že mi nemôže nijako pomôcť. Takže to bolo asi naše posledné stretnutie....Vkladala som do toho obrovské nádeje, a to, že som tam chodila mi pomáhalo aspoň v tom, že som svoje problémy mohla s niekým zdieľať, aj keď som si ich nevedela riešiť, ale teraz nane zostanem úplne sama....Keď už mi ani psychologička neporozumela, tak kto potom? Už je to naozaj beznádejné...
Prišla som od psychologičky a mám chuť si to hodiť...
Musis si uvedomit, ze ten,kto ti najviac pomoze, si ty sama. Ty sama musis vzdy urobit prvy krok. Cakala si zrejme, ze psychologicka ta spasi, ale nieje to tak, spasit sa mozes jedine sama. A vobec to nieje zle, my ludia sme ovela silnejsi nez si myslime. Ked je niekto smutny, ze ma len seba, nieje to dobry postoj. V skutocnosti, to ze mas samu seba, je vsetko co potrebujes. Ty budes so sebou stale, preto sa musis spoliehat iba na seba. Kolkokrat naozaj staci len zmena postoja. Vsade nas ucia, ze byt iba sam je zle, ze je s takym clovekom nieco v neporiadku, ale predsa kazdy z nas, je jedinecny a iny, aj keby 99% ludi malo presne opacny nazor od teba, nic to nemeni na tom, ze tvoj nazor je rovnako platny ako ten ich. Neviem ake mas konkretne problemy, pre ktore navstevujes psychologicku ale faktom aj nadalej zostava, ze ci si najdes este inu, ber ju ako doplnok, ber od nej iba rady, ktore s tebou suznia. To, ze ti povedala, ze ti dalej nevie pomoct, je len jej postoj. S tebou to nema nic spolocne. Sama ma kopec problemov isto so sebou, s rodinou, mozno sa to na nu navalilo, alebo zostala na teba nahnevana, ze ti dala vsetko zo seba a ty sa stale bahnis vo svojich problemoch. Psycholog je clovek ako kazdy iny, jedine v com ti pomoze, je, ze ta vypocuje, ze ti mozno nahradi nejake socialne kontakty. Ale jeho kompetencie su ohranicene, no tie tvoje su neobmedzene. Hlavu hore, si ovela silnejsia nez si myslis. Sama sebe si zachrancom. :)
stratena55ja b ysom este tak dvoch vyskusal....
No dobre a aký máš vlastne problém?
A ty sa jej cudujes? Zmenit sa musis chciet v prvom rade ty. Makat na sebe. To ze si sa tam chodila vykecat je fajn, ale robila si aj nieco ine? Pochybujem, iba si cakala ze " sa to spravi" alebo to za teba spravi ona. Nespravi... Ty musis chciet a ty musis makat. Inak je to strata casu pre vas obe.
ja mam stastie ze som na dobru natrafila, ze uz po prvom sedení som od nej isla s dobrym pocitom... ma psychicky podporuje, dvyha sebavedomie, nebola som polroka u nej,.. no idem sa znovu objednat, pokecat...
Keď má taká psychologička denne desiatich pacientov, tak večer musí mať hlavu ako melón. Ja som na svojho psychiatra bral ohľad, sám má dosť problémov, tak čo mu budem ešte vyprávať:-) Povedal som mu, aké mi treba lieky, ešte mi aj sám odporučil a potom sme sa rozprávali o pekných ženách. Moje bludy by ho isto nezaujímali.
Nie si sama ja som tiez chodievala k psychologicke mala som aj 3 ani jedna mi nepasovala povedzme ze ta posledna bola akoze ok radila mi ale tiez som casto chodievala od nej domov s tym pocitom ze co teraz dalej. Pomohlo mi iba tolko ze som sa u nej vyrozpravala. Chodila som ku nej asi 2 r u nej som vydrzila najdlhsie ale co mi ona urobila som po 2 r terapie nebola od nej cakala moc som sa na nu nastvala a uz vobec psychologom nedoverujem. Tiez sa pytam co mam teraz robit niekedy mi chybaju tie rozhovory no co uz...ale jedno iste na daslie psychosku uz netrufnem