Bez penazi

Príspevok v téme: Bez penazi
Yulina

Ahoj. Mam manzela, sme zobrati rok, a spolu sme celkovo 5 rokov. Manzel zobral este pred rokom-dva pozicky-dost penazi, myslel si, ze ich bude v pohode splacat, kedze mal dobru pracu, ale stratil ju. O pozickach mi samozrejme nepovedal-pozicky preflakal na automaty a stavky. O pozickach som sa dozvedela minuly rok v zime, cize par mesiacov po svadbe. Teraz robi za minimalnu mzdu, a cely plat mu ide kazdy mesiac na pozicky. Zijeme u mojich rodicov, davam im kazdy mesiac 100€ zo svojho platu, ktory tiez nie je bohvie co. Manzel nema mesiac co mesiac vo vrecku ani 5€. Sne v podstate na mizine, a a ja toho nasetrene vela nemam, kedze som len 3 roky po mature, a hned som zacala robit, tak som si nieco nasetrila, no nechcem si ich povyberat v ziadnom pripade, nie je to penazi. Co by ste robili na mojom mieste? Som na dne z toho.

denisaf.

yulina ja ti tu troska predostrim moj pribeh je velmi podobny ako tvoj. s som z neho dost poucena. Tiez som mala frajera ktory doslova pre***** peniaze kde sa dalo a ja sprosta som mu pomahala doslova ako slepa baba. Laska je naozaj nebezpecna hlavne preto pretoze neuspesny muz ktory sa nevie o seba postarat sa zavesi na sikovnu babu a stiahne ju dole zo sebou. Davala som mu sance pretoze som ho lubila a naco to bolo? Zachoval sa ako najvacsi hajzel este mi aj pokradol zlato a zmizli aj zlate veci mojej mamy retiazky nausnice ked bol u nas a ja som skodu musela zaplatit lebo idiot ostal bez roboty hral automaty a chodil s kadejakymi kamaratmi po vonku. Poradim ti drsne ale spravne ked niekto hra automaty a pre****peniaze tam neni jednoducho citlivy pristup na mieste ja by som s odstupom casu reagovala uplne inak lebo ked niekoho stale ratujes a obranujes on si svoje problemy nikdy nevyriesi. Nedaj si siahnut na svoje uspory mne sa stalo presne to iste robila som v zahranici zarobila si krasne peniaze a pozicala ich exovi ktory mi ich dodnes den nevratil. Proste si dalsia pri ktorej sa mi utvrdilo ze nemozes verit ani vlastnemu muzovi . Vidis aky je ten tvoj muz falosny o vsetkom si sa dozvedela az po svadbe. Ja by som nedokazala byt taka byt muz ze sa necham ratovat od zeny . Ja sa nenecham zivit a to som zena. Bolo by mi zo seba zle ze sa nedokazem o seba postarat. Kto si narobil dlhy nech sa stara. Rozvod by bol najlepsie riesenie vo vasom pripade hlavne preboha neplanujte deti lebo vela zien si mysli ze vztah zachrani ale potom sa veci este skomplikuju

veronika1031

ja som mala takeho trafeneho frajera nastastie sme sa nezobrali a nemali sme ani deti to by som dopadla ako cista chudera dlhy na poistnom dlhy na vyzivnom pre dceru s predchadzajuceho manzelstva od takych pruserarov ruky prec a utekat co najdelej neni nic horsie nez dlzit!!! taky clovek stiahne na dno aj teba!! aj mne by sa to bolo stalo nastastie som sa o vsetkom dozvedela vcas a ukoncila ten vztah leob tiez ma ex staval do situacii ze som parkrat potiahla za neho ale potom som si povedala dost nech si riesi problemy ten kto ich sposobil)

slodobný

Ja som pred zhruba polrokom prestal hrať všetky hazardné hry, po asi 3,5 rokoch ťažkej závislosti, keď som viac času trávil v herni, ako doma. Dokázal som to bez nemocničnej liečby na závislosť, bez väčšej podpory psychológov, proste som sa z toho dostal sám, mám pocit, že mi dosť pomohla v tomto viera, proste som videl, že idem do veľkých problémov a keby som sa spamätal o mesiac neskôr, tak sa asi už exekútorom nevyhnem, mal som aj kus šťastia, ale aj snahy, že takto strašne nechcem žiť, myslel som na to, že koho si nájdem v živote, keď budem v herni a budem každej jednej žene klamať, že hrám a mám možno neskôr exekútorov. Ale chcelo to strašne veľa vôle a obetavosti, zrieknuť sa na mesiace všetkých peňazí a platiť len dlhy a prestať si užívať.

Keď to tak čítam, tak som rád, že mám už pokoj a ani neviem už, ako herňa pomaly vypadá. A tiež som mal kopec nebankoviek, pôžičiek v bankách kreditné karty, prečerpania, ale zbavil som sa už väčšiny z toho. Ak sa sám nespamätá a neutriedi si v hlave, čo je v jeho živote prednejšie, či rodina, žena, alebo automaty, tak potom to riešiť už len cez nemocničnú liečbu, psychológov a psychiatrov. Ja som sa spamätal, lebo som zistil, že možno rodina v budúcnosti, alebo pokojný život je viac, ako len krátka plytká zábava s následkami.

Filip TT

Je to zaberak na psychiku a predovsetkym na vztah urcite. Ber to tak, ze kazdy ma nejaku slabost a vzdy sa najde nejaky kriz...

Dolezite je, ako sa teraz on k tomu stavia. Ci prechadza nejakou lutostou a ci ma pevne predsavzatie uz take nic neurobit. Ak ano, tak sa da na tom stavat, moze z toho este byt pekny vztah aj zivot. Je to inak prilezitost aj pre teba. Zaklady vztahu sa kladu v krizach. Vtedy sa da svetko pokazit ale naozaj aj polozit pevne zaklady. Hovorim, ak lutuje a snazi sa s tym nieco robit, tak mu nerob peklo ale povedz ze mu doverujes, ze to napravi...

Yulina

Asi som nepochopila dobre otazku, sorry, brali sme sa lebo sme nad tym dlho uvazovali, dlho sme spolu, a mala som pocit, ze to je prava laska, ale myslim ze nie je. Preto som sklamana zo vsetkeho, teda hlavne z neho, neviem ako dlho to bude trvat, kym sa to poriesi nejak, a hlavne ako sa dostanem z toho ja, mam to vsetko vo vnutri a chce sa mi kricat plakat a som psychicky na dne. Myslim, ze keby si opat nasiel dobre platenu pracu, aby mu ostalo aj na zivobytie nieco, aj na pozicku kazdy mesiac samozrejme. To by bol prvy krok. Ale dovera medzi nami sa nastrbila, a vsetko je cele zle proste.

Yulina

Byvame u nasich preto, lebo mame velky dom, rodicia sa maju dobre, ale su zasadovy a drzia sa hesla bez prace niesu kolace. A bolo zbytocne si brat byt, alebo ist niekam. Nemame spolu problemy, dobre spolu vychadzame, len manzel ich sklamal s tymi pozickami. Svoje peniaze mam, nadrela som sa na nich, kedze studovat som ist nechcela, a nemienim ich teraz minat. Je to velmi tazka situacia, hlavne na psychiku.

ANGEL-DEMON

otázka je načo ste sa brali ked byvate u tvojich rodičov..?
ja by som sa s nim rozviedla...
ale má to pozitívum, že ked má dlhy a prišiel by vám exekútor tak vám nemá čo zobrať,..

Filip TT

Mas to tazke naozaj. Jedine pozitivum snad je, ze to tvojho manzela mozno vylieci od automatov a stavok. Nasetrene peniaze urcite neminaj, to je najkritickejsie situacie. Ak si to este nespravila, musis prevziat ty kontrolu nad domacimi financiami, manzel zlyhal.

Situaciu musi riesit hlavne tvoj manzel. Ked mal dobru pracu je predpoklad, ze si vie taku najst, tak nech hlada....nerob mu z toho peklo, ale mu to obcas pripomen, aby sa snazil nieco si najst....