Prosím Vás, aká to je telesná a a aká to je duševná láska? Mám si pod telesnou láskou predstaviť sex a pod duševnou láskou milovať niekoho cez city? Alebo ako to vlastne je? Ďakujem.
Aká to je duševná a aká telesná láska?
zaujíma ma to preto, lebo som pred rokom pociťovala len telesnú lásku a v súčasnosti s priateľm len duševnú lásku. Každá z nich je iná, príjemná, ale vždy mi niečo chýba.
telesna je cisto zamerana na sexualne cize telesne uspokojenie bez dusevnej lasky, dvaja sa pomiluju a idu od seba, cize stretavaju sa len za ucelom sexu.
dusevna moze realne existovat bez telesnej lasky tak ako telesna bez dusevnej. a rovna sa skoro platonickej laske kde sa dvaja miluju dusevne, nemozu bez seba byt, radi spolu travia spolocnost ale nechyba im sexualne uspokojenie ani po nom netuzia. Je im dobre spolu aj tak.
naco taketo veci vobec riesis?
taka a taka? laska je spojenie oboch
Láska je niečo, čo nevzniká, ale čo sa buduje v danej bytosti istý čas. Sú to všetky premenné, ktoré zažívame a ktoré nám dávajú pocit šťastia s druhou osobou.
Nie je to zamilovanosť, nie sú to ružové okuliare...!
Fyzická láska je, keď milujem niečo, čo je materiálne, niečo, čo sa dá chytiť a niečo, čo je ľahko pominuteľné.
Niekto miluje peniaze, iný autá, ďalší to alebo ono....
Tú duševnú ti nikto nikdy nevezme a ak miluješ, tak miluješ navždy a nič na svete ti tento druh lásky vziať nemôže.
Čo sa týka sexu, tak si osobne neviem predstaviť niečo také, ako je ,,mechanický akt,, ako to mnohí ľudia opisujú... Milovanie je vždy u mňa milovanie a neviem oddeliť emócie od tela. Preto si veľmi dôkladne vyberám s kým sa milujem!
laska je len jedna... tieto delenia su imho egoisticke... lebo casto tu rozpravaju niektori ze to bola "iba" telesna laska... imho je tym myslene ze su dvaja ludia spolu lebo sa navzajom fyzicky pritahuju a ta dusevna je asi o dusevnych hodnotach.
celkovo je laska imho uplne precenovana ten pocit zamilovania aj tak v drviej vecsine trva max par mesiacov potom pride realita.