Potrebujem nejako povzbudit lebo sa uz asi psychicky zrutim. O tri tyzdne mam znovu statnice. Dvakrat som to zbabrala a teraz ma to caka znova a ja sa uz uplne opustam. Klasicke skusky som ako tak zvladala, vacsinou sme mavali ustne tak som si na to aj casom zvykla, malokedy som dostala FX a ked ano tak to som sa na to ani neucila, nikdy som neprenasala ale Acka som vzdy nemavala. Pre mna je ale statnica nocna mora, nezvladam to, este ked na vas 5 ludi pozera, co zo seba potite tak mi je az fyzicky zle. Neverim si ani v najmensom. Dokazem sa tak vyhecovat ze zabudnem aj vlastne meno a to ani neprehanam. A navyse posledne mesiace len placem ze ci predsa na to nemam a nemala by to uz ani skusat :( mam z toho silne depresie, rodina mi moc nepomaha lebo som ich vo vsetkom zklamala na plnej ciare a bojim sa co bude ked neurobim ani tentokrat ze by som sa najradsej podrezala a mala by som pokoj..... :( mozem sa ucit kolko chcem ale pri ich otazkach panikarim a tresknem aj prve co ma napadne aj ked je to kravina aby som to mala co najskor za sebou a potom to tak aj dopadne :( stale sa ucim a nic z toho :/// co robit? ak teraz neurobim tak sa asi uz zabijem...
Štátnice po treti a posledny krát
Neber to tak vazne uvolni sa nejde o nic , aj ked to urobis aj keby nie je to len skusenost ktoru v zivote prezijes nic viac :) nebudes preto ani lepsim ani horsim clovekom... Skus si predstavit to ze aj ta komisia su len nejaki ocko,mamka,babka atd ludia ktory su uplne normalni a tebe rovnocenni niesu nic viac a je velmi pravdepodobne ze nieco take zazivali aj oni... A velka rada nikdy nemysli na to co nechces aby si dostala musis mysliet na to co chces dostat na to co vies ... Popripade skus pred skuskou pomeditovat ked vies ako .. To pomaha na uvolnenie :) a rodina ta bude mat rada tak ci tak sklamat by si ich mozno sklamala leby si zacala brat drogy a pod. Aj ked aj v takom pripade by ta malinpodporit a pomoct ale sklamat ich tymto co pises je hlupost su dolezitejsie veci drz sa :)
No nevim, ale na vecsine skol by kludne dali diplom aj psovi.
sorry, nevšimla som si, že príspevok bol pridaný 1. 6.
držím palce :)
hlavne pokoj. máš ešte 3 týždne, to je veľa času, za ktorý sa dá veľa stihnúť. do tretice všetko dobré. rozhodne by si to mala ešte skúsiť :)
a cvič si vystupovane pred niekým, popros niekoho, nech ťa preskúša, kludne zahrajte sa na komisiu doma, zhromaždi rodičov, súrodencov, priateľa, kto ťa len napadne...aj susedov zavolajte, nech máš tam aj "cudzejších" ľudí :D a nech sa ťa pýtajú, na to čo ich zaujíma.
tento článok sa mi celkom páči:
www.hytha.eu
prípadne vyhľadaj aj psychológa
Nevypisuj tu, ale chod sa ucit. Zrejme sa nevies ucit, mas nevhodnu strategiu. Na to je uz asi neskoro. Zober si papier, a skus si aspon 7 viet ku kazdej otazke napisat. Niekedy staci iba nastartovat sa, a potom uz povies v klude zvysok. Sama pises, ze si tazko studovala cely cas. Statnice to len potvrdili. Nerobila si skusky na prvykrat, ani statnice si na prvykrat nedala. Skusky si nakoniec urobila, urobis aj statnice. Vzdy sa da urobit a posnazit sa viac ako si myslis. Prave teraz sa vyburcuj na maximum, teraz to potrebujes. Je to jeden den, jedna hodina, a potom uz pokoj az do smrti od skoly. To za ten pocit stoji.
Hlavne nemysli ze sa zabijes.Mam taky isty problem v rodine synovec skusky robil a statnice nie.Tiez sa zasekol.Urcite si sa nieco naucila za tych 5 ci 6 rokov tak neplas sa rozmysli si co tam povies , ved nieco vies.Hlavne klud.Uc sa s prehladom na detaily sa vykasli.Chod za niekym co sa vyzna a prejdi s nim otazky so strucnymi zakladnymi odpovedami na ne.staci par viet.Ak budes vediet zaklady dostanes to.
Čím viac sa to blíži tým je to horšie. Mávam nočné mory, že to neurobím, alebo že to urobím len na tesno. Viem preháňam to už ani rodina sa so mnou radšej nebaví, ale neviem sa zbaviť pochybností. Keď som to už dvakrát neurobila tak niekde je problém. A to, že profáci by ma nenachali vyhodiť zo školy som si neni moc istá lebo počas predchádzajúcich skúšok neboli na mňa dvakrát milí a nepovedali mi pekné veci....
Buď na to nemám alebo nemám šťastie na otázky. Čo ma tiež vedelo rozčúliť, keď človek čo sa menej učil spravil a ja nie. Ale tlačím si do hlavy pozitívne myšlienky, aj keď stále tam vyhráva to, čo ak. Čo ak sa ma spýtajú akurát to čo neviem, alebo čo ak nepochopím ich otázku, čo ak mi vypadnú základné veci kvoli stresu?
Učím sa to dosť budem to riadne vedieť, ale bojím sa okna. Preto som si aj kúpila zelený čaj ginko a rozmýšľam že ho pred skúškou vypyjem. Myslíte, že mi pomôže? Alebo mi môže aj nejako uškodiť?
Daj vediet, ako si dopadla :) este to mas asi pred sebou..
Viem aké to je, ak človek má stres a dostane okno, síce som urobila štatnice po 1x ale nesom spokojná, pretože človek sa učí, doma to vie... A pred komisiou hrdlo stiahnuté, 6 kg za týždeň dole. KATASTROFA.
Tak držím palce ale neprežívaj to až tak. A hlavne ver si! A teraz to dáš! Motivačné :D aj druhú časť si pusť :)))
www.youtube.com
ja som tiez velka stresacka, ale nikdy som sa nevyhybala takymto situaciam, aj ked bol strach strasne velky.. strach, to cakanie mi aj zdrav. problemy sposobili a ked bolo po vsetkom, tak som si vravela, ze aka som sprosta, ze to za to nestalo, z polovice to enbolo take hrozne, ako v predstavach... vela obav sa nenaplni, to ta zivi a nici strach a obera o energiu, ktoru mozes koncentrovat do ucenia sa... cakanie je najhorsie, tak uz zo seba nieco povies, nieco ta musi napadnut, ked sa ucis... potom som presla na sposob myslenia, ze som sa tesila, ze to budem mat za sebou, ze tu hodinku prezijem a budem si uzivat slastny pocit, to ma pohanalo... a ja velky stresak a pri phd titule som bola skusana min. 2,5 hodiny s 3 oponentami + komisia a dala som to bravurne...