Viete mi poradit?

Príspevok v téme: Viete mi poradit?
mind_3

Hmm, mam taky problem ze uz vyse 2 rokov sa dostavam z depresii, uzkosti, soc.fobie. Brala som silne lieky, teraz mam len take co ma udrziavaju a chystame sa ich vysadit. Bola som uz v pohode, kym som mala stale nabyty program. Stretavala som sa s kamarátkami, priatelom. Teraz sa to trochu zmenilo lebo priatel pracuje, s kamarátkami netravim tolko casu - maju svoj program. A ja som doma, nemam poriadne co na praci. Pracovat by som aj isla, ale kvôli zlym myslienkam niesom schopna.
Chcela by som poradit ako a cim sa zamestnat ? ako vyplnit prazdne chvile ? Je ich viac ako tych co nieco robim. Len sedim na pc, hladam rady ako by som mohla vyjst s toho kolobehu a citit sa zas dobre ?
Ked som doma ma zozieraju neustale negativne vtierave myslienky, uz zacinam byt paranoidna a zacinaju uzkosti.... cim sa zamestnat?

psych.

Oxazepam sa mimochodom predpisuje závislákom na odvykačke, pokiaľ nemáš nejaké vážne problémy so spánkom alebo nejaké poruchy sústredenia alebo kŕče a ak nie si na odvykacej kúre vysadil by som ho takisto aj ten vortioxetin. Nepoznáme tvoj zdravotný stav ale ak ich užívaš len kvôli depresií a kvôli ničomu inému tak by som konzultoval s lekárom ich vysadenie.

Ako si na tom s kamarátmi? Koľko máš mimochodom rokov ak sa smiem spýtať?

Lekárku kopni do zadku a nech vráti licenciu a to bez srandy, každá depresia vznikne z nejakého dôvodu, nezjaví sa v živote šťastného človeka len tak zo dňa na deň, že dobrý deň tak ja som depresia a budem ti ničiť život najbližšie 2 roky. Nájdi inú lekárku pretože ti nijako nepomáha predpisuje ti zbytočné lieky miesto toho aby ti skutočne pomohla sa z depresie dostať. A taká lekárka bude prvá protestovať za zvýšenie platu... Ach..

Jediná cesta ako z toho začarovaného kruhu depresie vyliezť von je začať niečo robiť, spraviť prvý krok, pre začiatok aj keď sa prinútiš len sa ísť najesť a začať sa normálne stravovať, žiť život a nie sa do nekonečna ľutovať. Tým, že sa budeš ľutovať a sedieť doma ju ešte zhoršíš. Sú teda len 2 možnosti buď začneš niečo robiť alebo to bude horšie a horšie a v depresií zostaneš je to len na tebe ako sa k tomu postavíš. Čierny deň ignoruj nič také nie je nesmieš sa ľutovať treba len zodvihnúť zadok a ísť niečo robiť, sprav si v hlave poriadok a urči si priority začni sa pozerať do budúcna. Stereotyp musí skončiť.

Ono ty musíš vedieť čo by ťa bavilo a čo si môžeš dovoliť vo svojom voľnom čase robiť. Amadea ti super poradila napíš si na papier veci ktoré ťa bavia ale pozor vždy ich rob s niekym nikdy nie sama, zavolaj nejakého kamaráta/kamarátku do posilky napríklad alebo niekam do prírody, bicykel, korčule čokoľvek.

Skús keď tak nejakého naozaj dobrého psychológa, ktorému sa môžeš vyrozprávať ak sa ti v živote stalo niečo zlé kvôli čomu tú depresiu máš aj keď to je len úplna maličkosť, pretože si myslím, že v tvojom prípade to bude trošku zložitejší problém, prečo tá depresia vznikla, ktorý tu cez fórum len tak nerozlúskneme, nakoľko sa s tebou nevieme porozprávať. A možno sa mýlim ale... Depresia nikdy nevznikne sama od seba, depresia (tá vonkajšia) je reakcia na niečo zlé čo sa nám v živote stalo.

Amadea

hm, a čo tak si spísať zoznam vecí/ činností, ktoré ťa bavia, ktoré by si mohla robiť a už podľa toho,ako ti fyzický stav práve dovoľuje si vyberieš ?

mind_3

U mna bola pre ktoru mi dala lekarka lieky tazka depresia kt. nevzninkla pre nejaky konkretny dovod. Vzdy som bola stastna a vesela a zrazu sa to preplo a nastala u mna tazka a neznesitelna depresia, uzkost, zle myslienky, paranoje, domyslanie si veci. Beriem AD brintellix, k tomu beriem aj oxazepam v p.p.
Cvicenie ma bavi - hlavne beh, posilka, korculovanie atd. Len akosi momentalne sa neviem dokopat nieco robit. Viem ze nic ine mi nezostava ked chcem nieco zmenit len ked pride "cierny den" kedy mi je od rana zle tak vtedy niesom schopna zakladnych veci ako je sa najest lebo mi nechuti atd. Ale toto trva len kratko kvoli par udalostiam co sa v priebehu mesiaca udiali a to ma trochu polozilo.

fredy

na depresie je najlepší bicykel, či už po ceste alebo v lese, prechádzky v lese sú super, akýkoľvek šport a hlavne činnosti vonku, práce v záhrade atď.

psych.

A aký je pôvodca tvojich depresií, čo ti povedal psychiater, ktorý ti predpísal lieky na depresiu? Máš vnútornú či vonkajšiu depresiu? Čo ti vlastne predpísal ak ti to nevadí, že sa pýtam. Ak máš tzv. vonkajšiu depresiu spôsobenú prostredím (nuda, stereotyp, samota) nerozumiem prečo ti predpisoval lieky mal ti nariadiť terapie a sedenia u psychológa a nie do teba pchať lieky, ktoré príčinu a samotný spúšťač depresie neodstránia. Pri vonkajšej depresií by sa lieky nemali predpisovať vôbec iba ak už v extrémne závažných prípadoch kedy má pacient sklony k sebapoškodzovaniu a samovražde. Vyzerá to tak, že máš depresiu len preto, že žiješ v stereotype, si sama a nudíš sa a to musíš odstrániť a na to ti má ten psychológ či psychiater pomôcť a ukázať ti smer čo by si mala vo svojom živote zmeniť aby si bola šťastná ak to nevie vyhľadaj iného a nie sa nechať odbiť liekmi od psychiatra alebo ktorý mudrlant ti ich predpísal. Lieky na depresiu sa predpisujú pacientom, ktorí trpia poruchou v mozgu a sú v biochemickej nerovnováhe a chýbajú im nejaké látky, ktoré sa prostredníctvom liekov dodávajú ako napríklad serotonin, dopamín. U pacientov, ktorí majú depresiu preto, že sa nudia, nedarí sa im v škole, majú kolegu ktorý im v práci ubližuje a cítia sa osamelo či majú zlomené srdce lieky ťažko pomôžu vyriešiť príčinu. To je asi to isté ako keď ma vyhodia z práce som nešťastný tak začnem drogovať a piť aby som si radšej miesto toho hľadal novú prácu a mohol byť znova šťastný... Začni chodiť von, neseď hlavne doma, musíš si nájsť niečo čo ťa bude baviť, pri čom budeš v kontakte s inými ľudmi a kde si nájdeš nových kamarátov ako napríklad už spomenutá posilka, to už ale musíš vedieť ty, čo by ťa bavilo.

jakubbb

Mesje: prestan ju urazat..., co ja viem mozes zacat sportovat, zdravo sa stravovat, rozmyslat nad tym co si uvaris, kam si pojdes zabehat, co budes robit v posilnovni napriklad. Dalej. Mozes citat knihy a naucit sa ich viazat, chodit na hriby na bylinky, ono je vela toho, len treba popremyslat a neopustat sa :)...