Dobry den, potrebujem poradit v jednej veci. Ocitol som sa momentalne ako nezamestnany, mam 25 rokov a byvam u rodicov. Mam narok na tych 62 euro? Rodicia pracuju, otec zaraba tak priblizne 600-700 eur cistych. Co som ale cital na stranke uradu tak dost sa tie k...y vykrucaju. Myslim tym ze aj tak chcu zistovat majetok, kde a s kym byvam a pod len aby tu almuznu nemuseli dat. Dakujem za odpoved
62 eur socialna davka a nezamestnanost
Rodicia pracuju a ty u nich byvas od 18tich rokov. Pricom zarobkovo cinny si cca 6 rokov. Kedze nemas v podstate ziadne povinne naklady, tak ak odratame povedzme 20 percent tvojho mesacneho prijmu na minutie, mohol si si kazdy mesiac odkladat 80 percent prijmu. Vynasob si 72 x mesacny prijem x 0,8 a zistis, kolko si mohol mat usetrene na rezervnom fonde pre podobne pripady, ako je strata zamestnania....
Z pohladu nas, ale aj socialnej poistovne, si mladik, ktory chce len vreckove a zivit ho budu rodicia.
Ano iste :-D V 19 stich som skoncil skolu a od 20 do 25 som v kuse robil, a podpora mi konci za chvilu
Stavim sa ze v skole si sa moc neucil.. minimalne po anglicky urcite nie .. lebo inak mi to nejde do hlavy ze 25 a nezamestnany.
Posudzuje sa ci si v hmotnej nudzi. Spolu s tebou sa posudzuju spolocne zijuce osoby. Musis dokladovat ci mas (ty alebo rodicia) hnutelny a nehnutelny majetok a ci si nie si schopny zabezpecit si peniaze. Rodicia musia dokladovat prijem. Zrata sa celkovy prijem domacnosti, odrata sa zivotne minimum na pocet osob v nej zijucich a urcite mate este aj prebytok. Plus mate byt. Urcite nie ste v hmotnej nudzi.
Co tak najst si pracu?
A to si mam akoze odhlasit trvaly pobyt? :-D A vek nad 25 rokov nic? Rodicia su povinny aj nad 25 rokov platit mi jedlo alebo mam zdochnut? :-D