Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chudnutie? Nechudnem! Nerozumiem...

Príspevok v téme: Chudnutie? Nechudnem! Nerozumiem...
Zoe1357

Dobrý večer, deň, ráno.

Skúsim vás oboznámiť s mojim problémom, no na začiatok som 22 ročná žena, výška 172cm, váha dnes 68kg, obvody: hrudník - 93cm, pás - 75cm, boky - 95cm.

Problém je v tom, že už mesiac sa snažím schudnuť, jem pravidelne a zdravo (nejaké ovocie, polievky (nie ťažké), druhé jedlo (ľahké), zelenina) všetko v malom množstve, nesolím nekorením neprijímam lepok (konzumujem špaldovu resp. pohánkovu múku) ani mlieko (ďalšia intolerancia, keď tak kokosové) do stravy vkladám majland peňazí, snažím sa kupovať zdrave, kvalitné veci, prechádzam na kompletnú RAW stravu aj kvôli HIT.
Deň začínam pol litrom zeleného čaju, pokračujem s čistou vodou a čajom (nijakým spôsobom nesladím), sem tam si doprajem kávu, tak zhruba raz za deň dva.

Dennodenne upratujem dva byty, prácu mám tiež fyzickú (teda, skôr by som povedala, že sa tam nabehám, pracujem s malým chlapčekom, je to autista a s ním sa natrápim), nechodím autom, ani MHD, všade pešo. Tancujem, cvičím teda hlavne so svojou vlastnou váhou nakoľko fitko si dovoliť už naozaj nemôžem.
Som si 100% istá, že mám dvoj-trojnásobný výdaj energie ako príjem. Preto nerozumiem, prečo nedokažem schudnúť, priam priberám, pred týždňom som vážila necelých 65kg, obvod pása bol 69cm. Nerozumiem čo robím zle.

Máte niekto takúto skúsenosť? Viete niekto nejakú radu? Potrebujem zhodiť aspoň 10-15kg. Som zúfalá že to ide hore a nie dole. Ak by ste vedeli, prosím dajte vedieť.
Vďaka, s pozdravom Zoe.

dada129

Veď nie je tučná, s jej mierami musí mať peknú postavu. Ja mám o dosť väčšie miery, ako som už písala dole (takže mám asi oveľa viac tuku a vôbec necvičím) a necítim sa zas až taká tučná. Teda pribrala som aj ja dosť, asi 8 kil od minuleho leta, lebo priateľ ma strašne vykrmuje, sladkosti, fast foody a smeje sa mi že nezapnem šaty a skoro žiadne nohavice... :D Ale zas nie je to až také zlé, aj keď tri kilecka by sa dole zišli. A chudnúť som už v minulosti skúšala a nikdy to nedopadlo dobre, nechcem si zničiť trávenie, radšej budem takáto, tak aj ty si to rozmysli.

Filip TT

Ono je dolezite aj ako je jedlo rozlozene pocas dna. Ak sa striedaju obdobia hladu s obdobim sytosti (hlavne vecer), tak v obdobi sytosti telo usudzuje ze treba robit tukove zasoby na obdobie hladu. Ak clovek svoju dennu porciu jedla rozdeli do malych davok, ktore je v pravidelnych intervaloch, nestriedaju sa obdobia hladu a sytosti a telo nevytvara zasoby.

janula69

Zdravím Vás,
ako som si prečítala vidím, že sa veľmi snažíte. Viem o jednom veľmi zaujímavom riešení, vďaka ktorému viete zistiť či priberáte viac zo sacharidov alebo z tukov alebo z oboch súčasne. Najprv si časť informácií viete pozrieť na www.bodykey.cz. Potom Vám odporúčam obrátiť sa na mňa. Ja Vám poskytnem ďalšie informácie, ktoré Vám umožnia, aby ponúkané bolo pre Vás aj finančne dostupné.
mokrisova@pobox.sk

Linda Eastman

Zoe, skús napísať čo za deň zješ / vypiješ... sústavné znižovanie príjmu je skôr kontraproduktívne...pravdepodobne čím viac redukuješ stravu, tým viac váha stojí / ide hore, nie? Ak som to správne pochopila, máš celiakiu, laktózovú a histamínovú intoleranciu?

Zoe1357

Vďak za vaše reakcie, znižujwm svoj príjem, zvyšujem výdaj, a čo robím zle.je spánok. Skoro žiadny nemám. Ide o to že pred 3mesiacmi som mala váhu menšiu ako dnes. Aj obvod boli nižšie. Ja neviem, netvrdím že suvto nejaké horibilne čísla.. Ale nechapem prečo to nejde dole. Som sklamaná frustrovaná frogidná. Sama sebou zhnusená a takto to ďalej nechcem..

A mimochodom, my máme možno vyšspiu váhu a menšie obvody ako Ty, no môže to byť tým zpe mame viac svalovej hmodty

dada129

Máte nejaké malé miery pri tej váhe a výške. Ja mám 18 r. 172 cm a 68 kg a miery mám prsia - 95, pás - 78, boky - 104 cm. Ako je to možné taký rozdiel? A inak pri RAW sa dosť často nechcene priberá som počula, tak to bude asi dôvod.

Linda Eastman

Ahoj Zoe,

mám takmer identické telesné parametre ako ty, 24r, 173 cm, 68 kg, prsia 93, pás 73 boky 98 cm... snažím sa racionálne stravovať a efektívne cvičiť, ale váha sa tiež dole nehýbe, pohybuje sa okolo 68 - 70 kg...hoci ešte pred 1,5 rokom som mala 90. Z toho čo si písala to vyzerá, že ješ dosť málo, možno tam je problém.