Chudnutie? Nechudnem! Nerozumiem...

Príspevok v téme: Chudnutie? Nechudnem! Nerozumiem...
Zoe1357

Dobrý večer, deň, ráno.

Skúsim vás oboznámiť s mojim problémom, no na začiatok som 22 ročná žena, výška 172cm, váha dnes 68kg, obvody: hrudník - 93cm, pás - 75cm, boky - 95cm.

Problém je v tom, že už mesiac sa snažím schudnuť, jem pravidelne a zdravo (nejaké ovocie, polievky (nie ťažké), druhé jedlo (ľahké), zelenina) všetko v malom množstve, nesolím nekorením neprijímam lepok (konzumujem špaldovu resp. pohánkovu múku) ani mlieko (ďalšia intolerancia, keď tak kokosové) do stravy vkladám majland peňazí, snažím sa kupovať zdrave, kvalitné veci, prechádzam na kompletnú RAW stravu aj kvôli HIT.
Deň začínam pol litrom zeleného čaju, pokračujem s čistou vodou a čajom (nijakým spôsobom nesladím), sem tam si doprajem kávu, tak zhruba raz za deň dva.

Dennodenne upratujem dva byty, prácu mám tiež fyzickú (teda, skôr by som povedala, že sa tam nabehám, pracujem s malým chlapčekom, je to autista a s ním sa natrápim), nechodím autom, ani MHD, všade pešo. Tancujem, cvičím teda hlavne so svojou vlastnou váhou nakoľko fitko si dovoliť už naozaj nemôžem.
Som si 100% istá, že mám dvoj-trojnásobný výdaj energie ako príjem. Preto nerozumiem, prečo nedokažem schudnúť, priam priberám, pred týždňom som vážila necelých 65kg, obvod pása bol 69cm. Nerozumiem čo robím zle.

Máte niekto takúto skúsenosť? Viete niekto nejakú radu? Potrebujem zhodiť aspoň 10-15kg. Som zúfalá že to ide hore a nie dole. Ak by ste vedeli, prosím dajte vedieť.
Vďaka, s pozdravom Zoe.

sara.11

na stranke kaloricketabulky.sk si vypocitaj prijem na jeden pre teba klasicky den, to co zvycajne jedavas, hned budes vediet na com si, ci mas dost bielkovin, ak by ti v strave chybali tak by ti svalova hmota ubudala na ukor tej tukovej, a tym by sa ti spomaloval aj bazalny metabolizmus... ono nejde ani o to co jes, ale kolko a v akom mnozstve, aj zo zdravych veci sa da priberat

ja mam totoznu vahu, vysku aj vek a denne zjem okolo 1000-1200kcal, ale nezapocitavam zeleninu aby mi to pocitanie nebralo vela casu, preto su tie cisla trochu nizsie, so zeleninou by to bolo asi + 300kcal... dari sa mi takto chudnut takym normalnym tempom, ziadne drasticke ubytky na vahe a cvicim tak primerane asi 4 dni v tyzdni po 1 hodine

Zoe1359

K tej špaldovej muke, nuž to som netušila, mne to odporučil gastroenterolog že by to pri nej malo byť lepšie. Každopádne skúsim ju pestať jesť, chvála bohu nie som od nej nejak zavyslá ale mám rada cestoviny z nej, aj keď len občas.
So spankom teda vôbec nestíham to je pravda ale asi to teraz napraviť nepojde. Možno za týždeň za dva a bude to lepšie skusim viac spať vďaka :-)
No k tebe tana30, pochváľ sa ty s tvojimi mierami, alebo povedz ake sú podľa tebe ideálne miery. ;)
LuciaBA nemám pocit že je to tučné

Tana30

dada129, že s jej mierami musí mať peknú postavu? Si nadrogovaná? To je zábavné, keď jednu tlstú ženskú obhajuje ďalšia ešte tlstejšia žena. Čo ty už len môžeš vedieť o ženskej kráse? A ak máš frajera, ktorý je spokojný s tým aká si tučná, tak ten tvoj frajer musí byť úplný úchylák. Z takej tučibomby ako si ty, by sa každý normálny chlap pogrcal.

neviem11111

"A ano mam alergiu na lepok laktozu a momentálne aj HIT."

Zoe, vyssie pises ze jedavas aj spaldovu muku... spalda je len odroda psenice a ma dokonca obsah lepku vyssi ako klasicka psenica. vysad, mozno to pomoze. a pricinu nechudnutia (aj ked podla mier mas podla mna postavu peknu) vidim v nedostatku spanku.

zoe1357

A ano mam alergiu na lepok laktozu a momentálne aj HIT.
Neviem ako ešte obmedziť cukry aj ruky nakoľko pvocie mam jedno za deň, ruky možno jeden malým trojuholníkový syr za deň..
Hľadám radu na schudnutie nie ani tak z rozmaru ale kvôli zdravotným problémom (ortopéd chce aby som mala čo najnižšiu váhu na akú sa dokážem dostať) a práci. Takže to z mojej strany nie je nejaký fanatizmus ani nič podobné

0vecka

neroumiem tomuto posadnutiu stihlosotu .. 172cm a 68kg ci kolko je imho este ok.. BMI v strede.. akoze nehovorim ze je na skodu troche obmedzit tuky a cukry a mozno trosku pohybu ale podla toho jedalnicka ziej nezdravsie ako keby zrala normalne a mala bmi 25

zoe1357

Ahojte, važím si vaších rád.

Pre ujasnenie niektorých vecí.
Nie ja nie som tučná, ja len proste niebsom spokojná so svoji váhou, v rodine nie je nik tučný mamina má ale o 10kg menej a prsia o dva čísla väčšie, starká ma 57kg mamine sestry majú tiež okolo 55kg. V rodine máme ale PPP, aj ja sama som s tým počas ZŠ mala problémy, neprijímanie potravy mi drastický znižilo metablizmus. Od mala cvičím ( hlavne kvôli zdravotným problémom) ale to vždy boli hlavne fyzioterapeutické cvily na nôh a chrbticu.
Moja strava aj s činnosťami bola asi takáto.
Ráno som vstala o 5ej pol litra čaju zeleného bez cukru (zapíjam ním lieky 11tbl. Kvôli epi, chondrostatika, na kronovu chorobu, alergiu) plus nejaké detoxikačné typu chllorela 5ks.
Okolo 8ej som zjedla 2dl kukuričnej krupice /rozrobené vo vode kvoli intolerancii laktózy po mlieku zvraciam ale syr mi nevadi/ zas bez culru bez ochucovania momentálne mi to je zbytočné nakoľko chute necítim
O 12ej zeleninový vývar asi 3dl /mrkva, kaleráb, petržlen/
O 15ej smoothie 3dl /pupava, špenát, mäta, jablko/ plus ďalších 5tbl chllorely
O 18ej kus syra s raw pizzov /vlašské orechy, ľanové semiačka, slnecpnicové semiačka/ vznikne z toho v kvázi nejaký milimeter hrubý "chlieb" veľký asi 3x8cm
O 20ej 12ks tbl antiepi, chondro,antihistaminika, na kronovu, hak a plus 5tbl chlorely zapité pol litrom čaju. Potom pozdejšie už jesť zas nepotrebujem
Za celý deň som behala v práci 8-16. Po práci bežím k mame upratať byt /je po operacii a nevládze/ prídem domov upracem svoj byt, variť, nákup, cvičenie dokopy 2h vtedy bola už asi pol noc. Šla som do sprchy, chvíľu bola na nete, učila sa a spať som šla okolo 3ej nad ránom
Voda presne 3l počas dňa, vodu pijem iba čistú. A mala som jednu slabú kavu zhruba o 17ej

A takto podobne je to asi každý deň.

Nejaké bielkoviny, spaľovače tukov a podobne veci by som chcela vynechať nakoľko aj bez toho prijmem denne kvantum chemie.

Len som myslela že pomože jesť menej a cvičiť viac. Asi si telo zvyklo na takýto životný štýl a chce aby som preň urobila viac.

pišta00

No a čo keď to má geneticky dané, prečo by sa s tým nedalo nič robiť...

Pol litra čaju na lačno nepi zbytočne zaťažuješ obličky a roztiahne ti žalúdok a budeš mať stále pocit hladu, jedna šálka stačí, ovocie veľmi veľmi zriedka max 2 jablká za deň, prvé jedlo dňa a aj posledné len s obsahom bielkoviny bez sacharidov daj si vajíčka alebo si kúp proteín, ak chceš schudnúť tak žiadne pečivo ani z pohánky ani špaldové, nijaké... kúp si knacebroty a tie jedz. Sleduj si denný príjem tukov a sacharidov, zapisuj si podľa nutričných hodnôt na obaloch koľko si čoho zjedla a sacharidy nepusti na viac ako 100g na deň potom to pôjde nikdy ale nechoď pod 50g môžeš dostať hypoglykemický šok. Máš zrejme vysoký príjem rýchlych cukrov nič iné za tým byť nemôže. Jesť sa má každé 2-3 hodiny žiadna hladovka a skús delenú stravu. Konzumovať potraviny s nízkym glykemickým indexom.

To si len myslíš že máš vysoký výdaj energie čudovala by si sa čo všetko telo dokáže, chôdza preň nie je takmer žiadna fyzická námaha. Mimochodom dnes už nie je až taký problém spraviť si fitko doma za 50 eur sa už dajú zohnať závažia aj veľkou tyčou a jednoručkami. Fitko by bolo ale najlepšie riešenie...

Mimochodom čítam tu radu od janula69 ale poviem k tomu len jedno bude chcieť zrejme za rady peniaze a to už si radšej zájdi za nejakým dobrým fitness trénerom, ktorý má za sebou nejaké závody či už v kulturistike alebo v kategórií fyzikov proste nech má super formu a nechaj si radšej zostaviť jedálniček u neho pretože je to človek, ktorý tým denne žije a má najlepšie skúsenosti čo sa stravy a aj cvičenia týka a máš určite väčšiu istotu, že ti poradí dobre kdežto u človeka, o ktorom nič nevieš len sa tvári milo tú istotu nemáš.