Poznate odpoved?

Príspevok v téme: Poznate odpoved?
bojazliva

Ahoj ludia. Mam blbu otazku,a le dufam, ze ju vezmete vazne. Papala som cestoviny a zabehla mi jedna, zostala mi trcat v krku a tak som sa bezala napit. Viem, ze dychacia trubica a hltan maju spolocnu hltanovu priklopku, tz. ze ked papas teda prehltas, tak priklopka zakryje dychaciu trubicu na chvilocku, kym sa prehltne, lenze mne to trcalo v krku a mam nenormalny strach z toho, ze by sa neco mohlo stat.Ked som bola mala papala som muslicky cestvinove a toto iste s ami stalo a potom mi vysla o pol dna cez nos:-( Mozno je to hlupa otazka ja viem,ale chcela by som vediet, ze ked sa clovek moze zadrhnut s jedlom, ci ho to chyti hned, ze sa zacne dusit. Tato otazka ma uz trapi dlho. nemyxslim tym s velkym kusom jedla stacila by co ja viem nejaka lentilka. CO vy na to? Poznate odpoved? A vsetkych ubezpecujem, ze srandu si nerobim.

zlata

pomaha aj buchnat do chrbata medzi lopatky a dospeleho je dobre prehnut cez nieco,trebars cez fit loptu,stolicku....

fraisee

raz som sa skoro zadusila tvarohovym kolacom, napchala som si do ust naraz asi 3 kusky a nemohla som dychat a mala som plne usta a bola som cela fialova :)

cmuk

Lenze aj jemu volali zachranku ale uz nestihla... To vydrzi sa dusit nejakych 5 minut alebo 10, kedze nebyvame v meste ale 10 km od mesta? to asi nevydrzi ten clovek. No ale aspon budem vediet, co robit:)) ale hlavne pri detoch byt opatrny, lebo ja som taky panikar, ze keby sa mojmu dietatu nieco stane, tak ja sa natiahnem asi skor ako ono.

cmuk

No ludia, to aj mna zaujima, co ked je to nieco tvrde pevne, lebo moj spoluziak zo zakladnej, ked sme boli tretiaci sa zadusil, lebo mu tam behol panacik z clovece nezlob sa a zomrel a odvtedy mam aj ja z toho strasny strach, kde mu to tam zostalo, ked zomrel? Chudak, keby mal pomoc dospelych na blizku, urcite by mu niekto vedel zachranit zivot...

ethel

bojazliva-ako ti už Agina napísala,v dýchacej trubici ju asi nemáš,lebo by sa to prejavilo potrebou kašlať(keď sa to nepodarí vykašlať,vyberá sa to bronchoskopom) asi najlepšie riešenie je naozaj zajesť to kúskom chleba.

agina

Ked by ti nieco zabehlo do "dychaca", tak tvoje telo spusti obranny mechanizmus a zacnes vykasliavat, az to nebvykasles, to sa nemusis bat.Ak ti nieco zostane v krku, treba to zajest kuskom chleba, alebo kyslou kapustou, zapijanie moc nepomoze.

mia

Za prve,myslim,ze ti nic nehrozi,ak doteraz zijes,za druhe,papkaj pomali!Po tretie,ak ti to neprejde,pre istotu sa zastav u doktora,aby si sa ukludnila.Vsetko dobre!