Dobrý večer . Mám 16 rokov
8.4.2016 sa mi stala nehoda ....Mali sme autonehodu. Zistili mi že mam zlomenú stehennu kosť . V nohe mám klin a 3 šroby. Po operacii som sa postupne do toho dostavala aj ked zo začiatku ma to strašne bolelo ale už je od toho skoro dva mesiace a už mi je lepšie .. Doktor ma stále objednava najskôr to bolo po 6 týždnov a teraz to je po 2 mesiacoch . Bojím sa že nebudem chodiť celý ten čas (1rok) pokiaľ mi tie veci nevyberú . Bola by som velmi rada keby mi niekto poradil čo ma vlastné skusenosti s týmto
Zlomenina stehennej kosti
skus wobenzym, mne pomohol pri zlomenine roky, je super na rychlejsie hojenie len treba dodrziavat davkovanie presne pdola navodu.
Ahoj, mne pred 6 týždňami skracovali stehennú kosť o 3cm. 38cm klin cez celú stehennú kosť, 4 skutky, 46 stehov. O niečo komplikovanejšie ako u teba, nakoľko sa odpilili 3cm a kosť sa musí spojiť na jednom konci hrubšia a na druhom tenšia. Vraj sa to celé obalí kostnym tkanivom a bude tam taká hrča. Po 13 dňoch od zákroku som už doma bicykloval bez záťaže na trenažéri. Po 6 týždňoch som mal kontrolu, dovtedy som zaťažoval na 1/3 váhy (aj keď posledné dni už aj viac). Odteraz mám povolenú polovicu váhy- cca 35kg. O mesiac od teraz mám povolenú submax. záťaž (maximálnu záťaž podľa pocitu). Kontrola po 6 týždňoch od teraz, ale dovtedy už dúfam budem makať na skialpoch :). Vidím, že ty už máš zrejme 2.roky po tom, takže už je snáď všetko v poriadku.
Dobrý deň dakujem za vaše rady :D a inak som dievča len som si dala zlé meno ....
No mam zaťažovať nohu na 20kg na váhe tak dúfam že sa to da všetko rýchlo do kopy ...bala som sa lebo niektorý mi hovorili že pokial budem mať ten klin v nohe tak nebudem môcť chodiť ..ale doktor povedal že sa mi to pekne zrasta aj že viem pekne zohnuť nohu zo začiatku som s nou ani nepohla a teraz je to už omnoho lepšie tak som zvedava ako to bude pokračovať
Alex, neboj sa. Chodit mozes aj s tym klinom. Kost sa ti zahoji rychlo. Musis byt vsak trpezlivy, tvoja noha utrpela traumu, a trosku jej to potrva. Treba chodit a cvicit, do troch mesiacov chodis sam :)
ja som mala zlomeninu krčka stehennej kosti ,, operácia 3 skrutky kontroly po 6 týždňoch , 12 týždňoch po 18 týždňoch dovtedy chôdza o nemeckých barlách bez zaťaženia nohy potom už riadna zaťaž ,skrutky mi vybrali po roku a pol a všetko je v poriadku