Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Navod na zivot

Príspevok v téme: Navod na zivot
Život

Hovori sa, ze ak vas niekto opusti je treba prijat jeho rozhodnutie ako fakt, zmierit sa s tym a odpustit. Ze iba vtedy sa clovek dokaze pohnut zivotom dalej. Ale ako to prijat, ako sa s tym zmierit, ako mu odpustit, ked to povazujete za obrovsku zradu z jeho strany? Mysel ani srdce nedokaze odpustit. Tak co robit?

Mesačný princ

Napíšem ti to takto. Môže to byť fajn a človek sa z toho môže dostať ale čím sa to človeku stáva viackrát, tak tým väčší múr si voči tomu vybuduje. Až nakoniec je tá ochrana taká, že nepustí k tomu človeku vôbec nič.

Dôležité je pochopiť, prečo tí ľudia odchádzajú. Mne sa to osobne tiež ešte nepodarilo aj keď väčšina odišla bez vysvetlenia a nikdy mi nepovedali dôvod.

blueberryNN

Suhlasim s tebou. Je velmi dolezite toto pochopit, dostat ten impulz, ktory cloveku otvori oci. Vtedy to ide strasne lahko, dostat sa z utrapeneho stavu k vyrovnanemu. Zbavit sa spiny a zla je
oslobodzujuce.

Messje

Blueberry
Ja som si tym presla ako aj kazdy.Ale mozem povedat ze sim sa z toho dostala strasne rychlo.Jeden uplakany vecer som si hovorila...Za cim ti je smutno?Za..... alebo za.... alebo toto by si chcela?...Vzdy som si odpovedala...Boze nie,toto nie...A tak som z toho zacala pomalicky triezviet a ziztila som,ze nie ja mam sa trapit.Ja chcem byt stastna.A to mozem len bez neho.Vsetko som vypustila von a zacala som sa tesit.Bola som vdacna za to co urobil lebo len vdaka tomu som sa oslobodila od zla.
Clovek sa predsa nemoze trapit pre niekoho kto mu ublizuje.Co sme masochisti?

Messje

Nemusis sa hned silit do odpustania.Neklad si ani otazky preco to urobil.Proste sa stalo a nebol to clovek pre tvoj zivot.Keby to bol ten s ktorym by si mala zdieľať svoj zivot,neublizil by.Preto si musis len povedat...dobre sa stalo,ze sa to stalo teraz.Vzdy pride nove rano a mne nemoze byt luto za clovekom ktory mi ublizil.Nikdy ti nesmie byt smutno za zlom.Ked nam niekto ublizi,tak treba ist dalej bez neho.
Bolest je vzdy o case.Potom pride cas aj na odpustenie.Budes vdacna zato ze ta sklamal lebo zistis ze toto nebolo to com si si chcela prechadzat.

blueberryNN

Stava sa to casto. Premyslanie, ako to mohol/mohla urobit, nicomu a nikomu nepomoze. Pohnut dalej sa da lahko. Nemusis sa nutit do odpustania. Tym tomu cloveku pripisujes vacsiu dolezitost ako v tvojom zivote teraz ma. On sa rozhodol, ze si prenho nepotrebny odpad a podla toho s tebou aj zaobchadzal (ja pre take spravanie ospravedlnenie nemam). Ty uz nemas najmensi dovod drzat toho cloveka vo svojom zivote ci uz formou myslienok, spomienok, emocii. Keby som nevedela, ze to ide a ze to ide lahko, tak ti to neradim.

mato91

No chce to len čas, to prejde. Mňa nechala frajerka, podvádzala ma (ja som sa to dozvedel až mesiac po rozchode) a rozišla sa so mnou ona, potrebovala si nájsť nejakú zámienku, kvôli ktorej by ma mohla nechať tak mi jedného dňa povedala, že ju to už nebaví pretože sme obaja chodili na výšku a do práce a bývali sme spolu len víkendy kedy som sa jej naplno venoval, dosť sme precestovali ale podľa nej sme spolu trávili málo času. Pritom bol ten dôvod úplne iný, podvádzala ma s kolegom z práce len nemala odvahu to povedať tak potrebovala nájsť chybu vo mne. Rozišli sme sa mňa to hrozne mrzelo pretože som mal stále pocit že chybu som spravil ja a vyčítal som si to a ešte po rozchode mi motala hlavu a dávala mi falošné nádeje až kým som sa neskôr dozvedel o nevere... Odpustiť jej to neodpustím nikdy ale je mi už ukradnutá. Nech sa ti udialo čokoľvek chce to len čas kým sa s tým zmieriš.