operácia

Príspevok v téme: operácia
miso711

Zdravím, mam poškodenú chrupavku v kolene tím pádom je koleno nestabilne a nemôžem ho naplno využívať bol tu aj poškodený meniskus a šľachy a naše múdre zdravotníctvo mi nahovorilo že chrupavka sa zregenerovať nijak nedá a že mi budu musieť v budúcnosti meniť cely kĺb lenže som sa dočítal že v nemecku, rakusku a švajčiarsku robia implantát chrupavky, samozrejme naše múdre zdravotníctvo mi to neporadilo. Tak preto som sa rozhodol že by som si to dal spraviť v Rakúsku alebo Nemecku lenže ako nato ? Preto potrebujem poradiť že či nemáte nejake skúsenosti ako mam postupovať. Dočítal som sa aj to že treba požiadať poisťovňu aj kvôli tomu aby mi to preplatili aj aby požiadala krajinu o tento zákrok.

miso711

no takže zapalove ochorenie to neni najskor pred 4 rokmi sa mi stal uraz pri futbale poškodil sa meniskus aj vezi ale chrupavka nie ta sa len pred mesiacom ked sa mi zase vyklbilo koleno už bolo nestabilne a musel som obmedzovať šport a roztrieštila sa nie zase cela a vyťahovali aj odlomene kusky ...sice mam v plane aj plastiku križeneho vezu ale potrebujem aj tu chrupavku ...samotna vymena klbu je sice naročna operacia nedaju sa vylučiť žiadne rizika a je to len dočasne ..implantat chrupavky čo som sa dočital su velmi dobre vysledky koleno je opäť plne energie a maximalne zaťažovane ...a čo sa tíka toho žeči to robia aj na slovensku dnes som sa pytal doktorky na rehabilitacii že som otom čital tak že na slovensku to ešte nieje

Biela.Kobra

Liecba kmenovymi bunkami sa robi aj u nas na viacerych pracoviskach, ale zazraky od toho necakaj, je to drahe a referencie su rozne. Kolagen a kyselinu hyaluronovu papas? Vysledok vidno tak za rok... Ak vobec...

N-ika

A aky je dovod poskodeneho kolena? Ak je to zapalove ochorenie (kedze mas poskodene cele koleno) tak tu ti implantacia chrupavky nepomoze...
A za druhe, to ci je koleno stabilne alebo nie, nezalezi na chrupavke ale na menisku. Chrupavka znizuje trenie, chrani a vyzivuje samotnu kost, stabilitu klbu zabezpecuje meniskus a vazy...

Shayleen

Môžeš si to nechat urobiť napr vo viedni alebo hainburgu a ked dostaneš sek zaplatis a s tym pojdes do tvojej poistovni a maly by cast preplatit ale celu ti ju nepreplatia. Opytaj sa v tvojej poistovni