Ako sa s tým zmieriť - zivot bez vztahu

Príspevok v téme: Ako sa s tým zmieriť - zivot bez vztahu
peto78988

V posledných dnoch som si prečital vela príspevkov o soc. fobii, ktorou trpim aj ja a vie mi pekne komplikovať zivot. Ale stále som nenašiel odpoved na otázku, ako sa vyrovnať s tým, že zostanem a zostarnem asi sam? Pri komunikacii s dievčatami som mal vzdy problem, a ani neviem o čom sa s nimi baviť, ked ich nepoznám. A zrejme nikdy neporazim tu fobiu, cize si nedávam priliš velke šance, aby som si vybudoval vztah aj napriek tomu, že som celkom uspešny v iných oblastiach. Lezie mi to už dosť na mozog a neviem ako dalej. Na jednej strane mam všetko, čo k zivotu potrebujem, ale zaroven na druhej, kvôli tejto fobii - nemam nič...

ANGEL-DEMON

ono záleží od tvojho myslenia.. či to berieš tak že mam fobiu a idem sa lutovat a všetci ma lutujte... alebo som zdravý, živý, no bože mam sociofobiu...ale nedovolom ziadnej diagnoze aby ma obmedzovala...
a ked maju vztahy ludia so schyzofreniou, čo je horšia diagnoza, tak prečo by si nemohol mať vztah ty... ale na čo nasilu?

Mato555

tiez som si myslel ze budem sam..bol som hanblivy atd..a zrazu to prislo spoznal som dievca cez internet s ktorou som uz 2 roky..nesil to..a hlavne sa ani neopustaj ...ludia maju ine problemy ako je tento..mat tvoj problem tak som stastny clovek :D

ninusaaaa

ahoj ja som sa rozhodla ze budem zit bez vztahu a som takto ovela spokojnejsia..sice mam len 25 ale uz by som nikoho nechcela dost som sa totiz sklamala vo vztahoch ex ma oberal o peniaze a podvadzal kde sa dalo a aj tak neni za cim banovat aj tak v mladosti sa vydas /ozenis a potom pridu deti problemy a rozvody ja vo vztahoch nevidim vyznam .... horsie ako nemat nikoho je nemat zdravie...

lolinka

Len preto že máš SF ešte nemusíš zostať do konca života sám. Je pravda, že ľudia ako ty nadväzujú kamarátstva aj vzťahy ťažšie, ale neznamená to, že žiadne nadviazať nemôžu a že sa nenájde osoba, ktorá ich bude mať rada takých akí sú. Odporúčam ti začať navštevovať nejakú dobrú psychologičku, čo ti pomôže usmerniť život a zlepšiť svoj stav, zmierniť SF lebo tá sa dá liečiť. No a zoznámiť so ženou sa môžeš skúsiť napr. cez nejakú zoznamku, tá je ideálna pre nesmelých ľudí. Napíšeš o sebe aký si, čo máš rád, čo rád robíš a nejaká ktorú to zaujme sa ti ozve.

R.123

Ja som bez vzťahu a nekonečne šťastná, nadmieru spokojná a nemenila by som to za nič na svete :) Čo som poznala rovesníčky so vzťahmi, aj tak sa takmer každej vzťah rozpadol, mnohým aj manželstvo. Dnes je taká doba.

Kozorožec66

Ja som dlhodobo bez vzťahu a som spokojný. Všetky ženy čo som v živote stretol, boli odpad. Rovnaké je to aj na tomto fóre. Všetky ženy čo sem prispievajú, majú v hlavách výkaly namiesto rozumu. Radšej byť sám, ako sa špiniť s takými sliepkami.

sob rudolf

Milý peto78988, problémy s nadväzovaním vzťahov majú tak muži ako aj ženy. A tí ľudia, ktorí s nadväzovaní vzťahov problémy nemajú sú väčšinou úplne normálni a chápaví, rešpektujú limity tých, ktorí spomenuté problémy majú. Hm a ešte ti odporúčam byť aspoň trochu vďačný za to, čo máš, čiže za samotu. Pretože aj v tomto prípade platí, že človek túži po tom, čo nemá a čo má, to by chcel mať niekto iný.

sám

Nezostaneš sám, len hlavne snaž sa pracovať na sebe a neuzatváraj sa pred ľuďmi, pre mňa je tiež samota nie zrovna najšťastnejšia, ale niekedy je to asi naozaj tak, že niekto si zažije lásku aj v 15, niekto si po prvý krát zažije v 30. Ja už mám tiež dosť vysoko nad 20 rokou a nemal som vzťah, tiež mi niekto chýba, ale najlepšie si je dať dokopy svoj život, ak hľadáš vážny a trvalý vzťah a nie nejaký úlet. Proste to máš len v hlave všetko, musíš urobiť niečo s tvojím myslením, lebo takto sa nepohneš nikdy a nenájdeš vzťah ani v 40. Hlavne ver tomu, po čom túžiš a choď si za tým,aj keď máš na ceste dosť prekážok, mňa napríklad viera vo vzťah posunula dosť ďaleko a pomohla mi dostať sa aj z ťažkých problémov, viem, že pokiaľ si nevyriešim svoj život, vždy sa so mnou bude niečo ťahať, čo by vzťahu prekážalo.

Filip TT

zvlastny svet: tu place chalan ako sa naucit zit sam a rovno pod jeho temou je tema dievciny, ktora sa pyta ako sa naucit zit sama....
www.zdravie.sk