Viem, že už je aj tak neskoro, ale mám už len necelý týždeň (4dni) do ústnej maturitnej skúšky a bojím sa, že to nedám. Priznám sa, že nejak som sa ani neučil. Najviac sa obávam y maturity zo SJL, kedže z toho viem asi najmenej, z odborných to už nejak zvládnem, pretože tam sa o tom dá porozprávať aj z praxe.
Môj problém je aj ten, že ja sa na učenie neviem sústrediť dlhšie ako 2 hodiny. Potom mám už myšlienky úplne inde a viem, že sa to všetko proste nestihnem za tak krátky čas efektívne naučiť. Veď ničo predsa len viem, za tie 4 roky sa namňa niečo nalepilo, ale obavy sú aj tak :D
Ako ste zvládli ústnu maturitu Vy? Učili ste sa veľa alebo ste to len odflákli? :D Písomne som spravil aj bez nejakého extra učenia, ale ústne neviem ako budem tam rozprávať o niečom 20 minút.
Ústna maturita
Ok takže už mám úspešne za sebou 2 skúšky, no zajtra ma čaká premena ta najťažšia zo slovenského jazyka :-D uvidím ako to dopadne, verím že to dám. Ale postupne zisťujem, že to boli iba zbytočne obavy :-D
Ucitelom sa nechce mat navyse pracu v septembri takze... ;)
:-D dakujem za povzbudenie, ale tu je hneď aj druhý problém že nie som ukecaný :-D ... ale tak rozmýšľam že brat chodil na tú istú školu a vedel menej ako ja a aj tak spravil :-D... ale on je zase úplný opak mňa :-D ja son tichý a on ukecany, proste vo všetkom sa takto dopĺňame :-D
Maturity sa vobec nemusis bat, budu aj tazsie zivotne skusky. Toto je fakt len maturita formalita
ahoj, ja som maturovala pred 2 rokmi, ver mi, 4 dni sú mega veľa času :D tiež som nikdy nebola prehnane snaživá, učila som sa najmä cez akademický týždeň a rozvrhla som si dni, samozrejme že sa to nedalo všetko presne dodržať a tak mi na geografiu zostal 1 deň pred maturou a vidíš, dala som to, dokonca na 1 , ako aj ostatné predmety :D a to som nikdy nemávala samé 1 na konci roku ani na polroku, najviac som mala 2 a prihodila sa aj 3 väčšinou, ale na mature ti pomáhajú a usmerňujú ťa takže to určite dáš v pohode :) tiež mám problém so sústredením sa dlhší čas, no treba si nájsť nejakú "zábavku" s ktorou učenie budeš striedať, čiže 2 hodky sa budeš učiť potom si dáš napr. 20min alebo polhodku pauzu a takto sa to dá, ja som hrala Track Maniu napríklad :D držím palce :)
neboj sa, ja som maturovala minuly rok, nikdy som nebola nejaka skvela ziacka, najma zo slovenciny a ekonomiky nie... no nastastie sme mali skvelu ucitelku na ekonomike, ktora nakoniec zo mna vytiahla aj to, o com som nevedela, ze viem. Je sice pravda ze pocas akademickeho som si makla a akosi sa mi podarilo dost tem naucit, nieco som si aj pamatala, ale nemyslela som si, ze toho tolko viem, kedze som sa tomu nevenovala, resp. malo....v tej chvili ked budes na priprave ti napadnu aj take veci o kt. nevies, ze vies, pomoze ti ucitelka a ta ktora bude na dozor si ta zo zaciatku ani nebude vsimat :) neni sa coho bat, ucitelia tiez chcu aby ste zmaturovali.
ja som stresovala dost a teraz s odstupom casu si myslim, ze to bolo uplne fajn.