Boj s diabetesom

mgasparova

Dobrý deň, čo sa týka cukrovky akéhokoľvek typu viem povedať, že na to funguje zatiaľ jediná vec, čo poznám, a čo sa ku mne dostalo pred nedávnom. Ľudia s cukrovkou sa vyliečili a neboli potrebné žiadne lieky, inzulín a pod. veci a je tu možnosť aj pre ostatných. Rada pomôžem a poskytnem ďalšie info. Pekný deň

vitavi

Nie je to bez lepku, jedáva i ovos, pšenicu, jačmenné krúpy, jednoducho obilniny, ktoré obsahujú vlákninu, minerály a vitaminy v obaloch zrna, nie sú obrusované. To zabezpečí stabilitu hladiny cukru v krvi, šetrí pankreas.
Okrem toho zeleniny prevažne po tepelnej úprave a trochu kvasenej.
Celý jedálniček je doplnený rybami, semienkami, strukovinami, aby bol pestrý a chutný.
Cukrovka sa dá takto veľmi účinne obmedziť.

analyn

cize ma stravu bez lepku.
cukrovka sa vyliecit neda, tabletky, inzulin, strava, pohyb, ... celkovy zivotny styl dokazu tuto chorobu drzat ako-tak pod kontrolou.

vitavi

Nie, nemám, ale mám blízkeho človeka s cukrovkou. Nasadili sme, po 10 rokoch na liekoch bez zlepšenia, ovsené kaše, z ryže natural, pšena a i. Cukor z 20 klesol na 6 a drží sa, ba pomaly klesá. Nie sú hypoglykémie, ani kožné a srdcovocievne problémy, ktoré boli pri mäsovo - mliečnej strave.

analyn

ano, stava sa nam to. Manzel ma cukrovku vyse 20 rokov. Najviac sa nam osvedcila tzv. paleo dieta= maso, vela zeleniny, trocha ovocia, bez muky, bez cukru. Muku bezlepkovu, vo velmi malom mnozstve. S celozrnnou nemame dobre skusenosti- cukor lietal hore.

vitavi

Na hladinu cukru má vplyv nielen "liečba" tabletkami, ale hlavne strava. Ak chceš, aby mal hladinu cukru vyrovnanú, je možné to zabezpečiť jedine polysacharidmi a minerálmi z obilnín, z ich celých neobrúsených zŕn. Tie jediné sa vstrebávajú pomaly a postupne tak, že sa ich hladina udržuje v rovnováhe.
Naproti tomu jednoduché cukry, ako cukor repný, z medu, kukurice, ovocia sa vstrebáva okamžite a spôsobuje prudký nárast hladiny.
Ak má manžel poškodený pankreas, je v dôsledku nielen konzumácie cukrov, ale i chémie, ovocia, povzbudzujúcich látok a liekov, alkoholu a i.
Pankreas zaťažuje i konzumácia pečených jedál, mäsa a tuku, takže diéta založená na mäse jeho stav nezlepší.