Nakazenie HPV

Klaudia24

ahoj očkovanie nelieči prítomnú infekciu HPV
Cervarix chráni pred vysoko rizikovými typmi HPV 16, 18, 31 a 45, zodpovednými za 80 % karcinómov krčka maternice. Typy 16 a 18, ktoré sú vysoko rizikové, spôsobujú 70 až 75 % všetkých karcinómov. Vírusy 31 a 45 sú zodpovedné za ďalších 5 až 10 %. Tieto štyri vírusy spolu zapríčiňujú asi 80 % všetkých karcinómov kŕčka maternice.
Po zaočkovaní budeš mať hladiny protilátok, ktoré Ťa ochránia pred možnou opakovanou infekciou HPV, proti ktorým sa zaočkuješ.

z pohľadu otorinolaryngológa sa odporúča vakcína Silgard proti 4 typom vírusu (HPV 6,11,16 a 18), pretože nielen chráni ženu pred vznikom rakoviny krčku maternice, pred vznikom opakujúcej sa respiračnej papilomatózy v dospelosti, ale aj pred kondylomami v genitálnej oblasti ženy – matky, a tým sa vylúči riziko, že jej dieťa bude mať papilomatózu hrtana ...

JavierS

Ja som tiež doposiaľ nemal pohlavný styk a bol mi diagnostikovaný HPV vírus, konkrétne genotyp 45. Nakazenie je možné zrejme aj na miestach, kde je veľký výskyt ľudí, sauny, bazény a podobne.

Anet677

Alebo lepsie povedane, ako moze byt niekto nakazeny tymto virusom, ked je pohlavne prenosny, a este nemal pohlavny styk?

Mesačný princ

HPV vírusom môže byť nakazený každý človek.

A dokonca tento vírus majú skoro všetci ľudia, len jeho prejavy tlmí imunitný systém. Tak isto nositeľ nemusí mať žiadne prejavy a kľudne môže tento vírus prenášať a nevedieť o tom.