Dobrý mám 12 a chcel by som sa opýtať či je normalne a ak nie čo mam robiť ked sa mi neda stiahnut predkožka ked mi nestojí tak sa mi dá ale ked hej tak nie doktorka povedala ze si to mam len natahovat a obriesku mi netreba.
Neda sa mi stiahnut predkoška
Mne sa nedala v tom veku, ani keď som nestál. Vlastne celé dospievanie som masturboval bez stiahnutia predkožky, iba dráždením penisu. Začal som sa o to zaujímať až neskôr, nejak v 18, keď som začal aj sexuálne žiť a tak - chcel som sa vyhnúť obriezke a mal som o tom dosť naštudované.
Veľmi rýchlo sa dostavili výsledky, a predkožku som vedel stiahnuť v kľudnom stave, a postupne sa to zlepšovalo - a to som pritom "trénoval" iba fakt občas. Ak by som to sťahoval poctivo 2x denne aspoň polhodinku, myslím, že do pár týždňov si úplne v pohode. Teraz len ľutujem, že som to nezačal robiť skôr, mal som vtedy problémy s citlivým žaluďom (keďže vlastne nikdy nebol odkrytý), tým pádom slabšia výdrž pri sexe, a pod. Ale zlepšovalo sa to veľmi rýchlo. Momentálne je to už OK, ale myslím, že mám krátku uzdičku (to je zase trošku iný problém), a veľa ľudí mi odporúčalo ísť si ju dať nastrihnúť, vraj 10 minútový zákrok. Ale strašne ma odrádza niekoľkomesačná sexuálne absencia, najmä keď som teraz vo vzťahu, kde to fakt dobre funguje, a navyše sa blíži leto (kúaliská, jazerá,...), a to by robilo asi problémy.
A pri "naťahovaní" jedna rada. Neprijémny pocit, tesnosť, atď. sú OK, ale vyslovene bolieť by to nemalo. Ak si to raz natrhneš, môže sa to jednak zapáliť, a bude to náchylnejšie na poranenia v budúcnosti. Pomalyy ďalej zájdeš, držím palce.