Dobry den,
Par dni pocitujem pri chodzi bolest v lavom bedrovom klbe, skor taku bodavu, ktora obmedzuje pri chodzi. Oblast klbu mam na dotyk horucu.
Vedeli by ste mi prosim poradit nejaku prvu pomoc kym sa dostanem k lekarovi? Alebo moznu pricinu? Dakujem
Bolest bedroveho klbu - aka pomoc?
No tak ja som uz opet v nemocnici skoro vobec neviem kolenom hybat.Ze mechanicka vada tam nie je ze cvicit sle neviem kolenom hybat uz skoro vobec.
Dostala som sa sem na tento prispevok.minuly tazden v stredu mi menili kolenny klb.Dalo sa to vydrzat po operacii strasne bolesti.Ked som zacala rehabilitovat citila som kazdy sval slachu vsetko.Ked som dostupovala na nohe tak vsetko som citila.Noc bola zla bolesti aj tabletku na spanie som mala a bolest nedovolila spat.Rano bolest zla vsetko som si citila.nalozil ma manzel do auta na zadne sedadlo uplne v pohode a kym som prisla domov za 15 minut tak mi zatvrdlo koleno,a bolest sa zahadne stratila.Ta zla.No stres a strach ma prepadol.Volala som do nemocnice a sestricka,ze sa nemalo co stat ale mohlo.Ked nieco tak na centralny prijem hocikedy.Ono mi to mohlo napuchnut,a zato sa mi aj zle zohyba a teraz citim tam to cudzie koleno,a zano som si necitila tam nic.Cudzi predmet citim.Ladujem si to teraz a uvidim co bude.nerada by som zase naspet do nemocnice a mozno to ma tak byt.a robim poplach.
Ale tak jasne ze to neboli vzdialenosti dlhe, ale po byte ci do obchodu som pomaly presiel. na dlhsie cesty som sa ani nevydaval a ked tak som mal francuzsku barlu iba ako oporu
po 2 mesiacoch som siel bez bariel naozaj. po 3mes do prace fyzicky - dovtedy som bol pn a co to robil z pc z domu. kamaratovi menili klb v kolene a ten sa zotavoval omnoho dlhsie. asi je to individualne. cital som o pripade, ze zena sa po 2 mesiacoch bicyklovala. ako to vsak dopadlo uz neviem.
Sry argo ale neuverim vam ze po 2 m si isli bez bariel. Mojej mame kt je od vas mladsia o 10 r tiez menily a na barliach bola aj pol roka
mne pomohla az jeho vymena.. vahal som dlho lebo mame ho menili pred asi 4 rokmi a dost dlho sa zotavovala, ale tak ma uz po 80tke.. ale siel som do toho - operovali ma v Ruzomberku, nasadil som wobenzym po operacii okamzite (cital som, ze pomaha sa rychlejsie zotavit) a po 2 mesiacoch som uz chodil uplne v pohode bez bariel.. zlepsovat sa to uz nebude, doktor mi x raz povedal, ze je to uz tak, chrupavky odchadzaju..
Dobrý deň,
zvýšená teplota na povrchu kĺbu nasvedčuje zápalovému procesu, takže lieky s protizápalovým účinkom a myorelaxancia sú účinné, no neodstraňujú príčinu bolestí. Pri zápale je vhodné chladiť postihnutú oblasť ľadovým vreckom.
Po odznení zápalu by som navrhoval odbornú diagnostiku pohybového aparátu, predovšetkým svalstva. Kĺby v tele sa pohybujú po presne stanovených dráhach. Za narušenie dráhy sú zodpovedné svaly, ktoré sú v nerovnováhe. To znamená že niektoré svaly sú oslabené a iné preťažené až skrátené. Pokiaľ je narušený smer trajektórie, potom je pohybom spôsobená bolesť. Telo sa tak prirodzene chráni proti ďalšiemu poškodeniu. Úlohou diagnostiky je zistiť ktoré svaly sú poškodené a úlohu terapie tieto svaly prebudovať.
Muskulárnou terapiou sa navráti svalom funkčnosť, kĺbové segmenty sa budú opäť pohybovať po správnej dráhe, čím budú zastavené degeneratívne procesy bedrového kĺbu a strata bolesti umožní voľný, bezbolestný pohyb.
Želám veľa šťastia a skoré uzdravenie.
Matej Riger, Applause Klinika pohybu
Co mne osobne pomaha je flextor náplasť ale urcite chod ku ortopedovi aby zistili pricinu a dg
Dakujem za rady. Skusala som to stlmit ibalginom i dorsiflexom na radu lekarnicky ale ulava minimalna.
Asi jedine dockat na cas kym pojdem k lekarovi.
Mal by si vyhľadať ortopeda. Bud je to zapal alebo opotrebovaný klb a podla mna to bude opotrebovaním ja to mam tiez a bolesti kazdy den. Voltaren tbl alebo gel a mozes si aj na klby nejaky výživový doplnok kupit. Ja mam momentálne proenzi arthrostop rapid+ Tam su vsetky pre klby potrebne latky