kratšia noha?!

Príspevok v téme: kratšia noha?!
nikinka22

Ahojte, rok a pol ma boli v oblasti praveho bedroveho klbu. Beham po doktoroch, ortoped povedal ze klb je v poriadku, robil mi sono, rontgen, poslal ma na dalsie vysetrenia - k neurologovi - vsetko je ok.

nedavno sa ma pytala jedna p. doktorka ci nemam kratsiu nohu, ze by ma to mohlo boliet kvoli tomu, vysetrila ma len tak (navsteva k nej nebola primarne kvoli tomu ale kedze je specializovana aj na to tak som sa jej pytala ci nevie poradit co s nohou) a v tej chvili si mama spomenula, ze ked som bola mala - cca 2 roky - mi zistili ze mam jednu nohu kratsiu. Bola som s tym u specialistu, ten potom povedal, ze uz noha dorastla a je to ok... evidentne ale nie je ... sposobuje to bolesti, najskor len obcasne pri cviceni, potom aj pri chodzi a pod. bolest nebola nejaka velka len som citila ze nieco nie je v poriadku a teraz poslednu dobu sa bolesst zvysuje, vcera som mala pocit, akoby mi "nieco" tlacilo na ten klb a akoby ma "nevladal" drzat..

k ortopedovi idem az koncom juna, som objednana - tak mu samozrejme o tej kratsej nohe poviem, ale zatial mi viete poradit co stym? resp. kto nieco o tom vie blizsie, co sa stym robi a ci je to velky problem?

p. doktorka ktora spomenula tu kratsiu nohu mi povedala ze ma zoberie k nej na magnetoterapiu v lete, ked sa vratim domov do rodneho mesta.

dakujem za postrehy, rady, odporucania

HalfTruth1

Treba stale nosit podla mna vyrovnavajucu obuv, aj ked si uz doma (v byte), lebo to vsetko ide na chrbticu a sposobuje bolesti.

Dominika6666

Ahoj. Mam rovnaky problem ako ty a bolesti celej nohy aj chrbtice. Nosim podpatenky no nejako to nepomaha niekedy este viac skodi na klb. Chcely by som sa opytat prosim ako si to poriesila ty a ci mas este bolesti.

Gima

weghicelp, ked máš kratšiu nohu, tak zájdi za ortopedom, ušije ti topánky a na tú kratšiu nohu ti dá zvýšenu podrážku na topánke, tak aby si mala rovnu chrbticu. Moja kamoška to tak mala.

nikinka22

_ďakujem vám za odpovede, dúfam, že sa to čo najskôr vyšetrí a zistí, o čo ide. Príde mi, že ked už prešiel rok a pol je to dosť dlhá doba, dúfam, že ešte nebude "neskoro" ak je to niečo vážnejšie.

plávanie ma moc nebaví, lebo neviem dobre plávať, radšej chodím pravidelne do fitka.. ale viem, že plávanie by bolo lepšie :(

myslím ale, že určite bude jedna noha kratšia aspon nejaký ten 0,5 - 1,5 cm .. som zvedavá, čo na to povie lekár... nakoľko ma vlastne bolí jedna noha, vyšetrovala sa hlavne tá a evidentne je chyba v tej druhej... a to si nikto zatiaľ nevšimol..

zlomenu som ju nemala, no už v detstve sa riešilo, že mám jednu kratšiu, ako som spomínala v príspevku..

držím vám všetkým palce, čo máte s týmto problém, aby sa to vyriešilo :)
ja mám inak 20 rokov, tak snáď ešte nie je neskoro..

majte pekný deň

psych.

Môžeš mať kratšiu nohu, napríklad ak si mala niekedy v detstve nohu zlomenú rast kosti sa spomalí... Ono ja takisto nemám vôbec dobré skúsenosti s ortopédmi, je zázrak nájsť naozaj kvalitného ortopéda, ktorý aj reálne pomôže. V tomto by som ti asi skôr odporučil návštevu nejakého kvalitného športového lekára, majú s podobnými záležitosťami najlepšie skúsenosti a máš u nich určite väčšiu istotu, že ti pomôže ako nejaký ortopéd, ktorého tá práca nebaví je rád že sa pacienta čím skôr zbaví a už dávno pracovne vyhorel, aspoň ja mám také skúsenosti s ortopédmi...

-VVcephei-

Ešte som zabudla, plávaj, je to najlepší relax, spevní ti nohu aj celkovo telo. Na nete máš rôzne fyzioterapeutické cviky, teoretický ti to môže pomôcť. Kúp si nejaký vápnik možno horčik ak máš aj kŕče.

-VVcephei-

Ahoj,
u doktorov sa nenechaj odbiť! Mňa mamina ako 3ročnú brala prvý krát k ortopedovy kvôli tomu že ma bolela noha, stále sa mi vyklboval bedrový kĺb. Doktor potriasol nohou a povedal "to nič je to z rastu" o tri roky na to som už nevládala chodiť išli sme zas a poslali ma na 11mesiacov do Čížu kde mi nohu pochrámali ešte viac (v tej dobe mi bol diagnostikovaný perthés/vydratý bedrový kĺb/ chodila som o barliach, na dlhšie trasy iba na vozíku, noha stále vyviazana poprípade v kľude na extenzií /závažie ktoré mi nohu ťahalo/) prvý krát som bola operovana v 7 roku života, dnes mám 20 rokov a bola som operovana na nohu už 6x (rozlámanie panvy, rozlámanie kĺbu a predlžovanie nohy, posúvanie trochsntera) teraz ma čaká prvá výmena kĺbu. Všetko len preto že sa to celé zanedbalo!!! Nohu mám kratšiu o 4cm aj po predlžení, nevládzem chodiť nemožem športovať, nemožem sedieť a pracovať.

Tebe radím, ak to nie je priamo noha, je to chrbtica, ide hlavne aj o to ako a kde ťa to bolí. Chrbtica môže byť ak ti tlači na nejaký nerv a vystreluje to do kĺbu (pralve kvôli skráteniu), ak ťa to pobolieva tupo z predu je to bedrový kĺb ( sú aj ťažkosti v kolene) ak ťa to bolí a picha z boku alebo zo zadu je to sval.

Nenechaj sa odradiť. Držím palce!

Biela.Kobra

Behám 40 rokov po ortopédoch a neurológoch a to, že mám kratšiu nohu (nekrívam, celý život som športovala), mi zistili len pred pár rokmi. keď mi to ten doktor ukázal, sama som nechápala, že to ostatní nevideli, lebo je to proste vidno, keď stojím. Aj plece mám nižšie asi 3-4 centimetre a vždy mi vraveli, že mám zlé držanie tela. Samozrejme, že mám už vydratý bedrový kĺb, chrupavku v keli a zmeny na chrbtici a všade inde, to sa zistilo na MR. Čím skôr sa to zistí, tým lepšie. Pomáha podpätenka do jednej topánky, ale kým si na to telo zvykne, rátaj s bolesťami hlavy a môže ťa prípadne aj seknúť.

nikinka22

Ale to by mi ortoped na zaklade vysetreni zistil nie? Ono zrejme kratsia je kedze mi to riesili ked som bola mala plus p.doktirka ma vysetrila tak ze som lezala na bruchu a chytila ten isty bod na oboch stranach a bol inde a aj ako som "stlacila" zadok to bolo vraj citit...

Uvidim co povie ortoped ked mu poviem o tom ale zatial som aspon chcela vefiet nieco viac k tomu :)