Nemám ešte tak veľa rokov (32) a už mi vypadáva celkom dosť vlasov v rodine to nebude myslel som že to bude len stresom ale už je to dosť dlhú dobu čítal som toho dosť skúšal som zmeniť aj stravu ale stále akosi to nebolo v tom neviete čo by mohlo pomôcť?
Vypadávanie vlasov
mne vlasy prestali padat po amitamin® Hair Plus
A este pokial trpis androgennou alopeciou tak rozhodne nekupuj ziadny produkt ktory ti bude tvrdit ze ti zachrani vlasyb:D androgenna alopecia - muzsky typ plesatosti je miliardovy biznis na ktorom zaraba mnozstvo parazitov. Okrem znacne rizikovych substancii akymi su finasterid, dutasterid ktore maju mnozstvo neziaducich ucinkov napr ktore z praxe su:
1. Impotencia - moze byt aj dozivotna
2. Znizene libido - moze byt aj dozivotne
3. Depresia
4. Zhorsene ucenie a pamat
5. Krcove zily
6. Gynekomastia
7. Znizena plodnost a pod.
Okrem tychto dvoch nic nefunguje. Minoxidil je velmi malo ucinny a neoplati sa don investovat. Mimo to nic nefunguje. BTW androgennu alopeciu skumam uz 19 rokov takze viem velmi dobre co pisem
Pokial vypadavanie sa tyka iba vlasov na vrchu hlavy jedna sa o androgennu alopeciu ktora je velmi rozsirena ako u muzov tak aj u zien a je ireverzibilna. Nemusis ju zdedit len po rodicoch ale po hoc akom predkovi. Jedine ako sa da spomalit je liekmi - ucinne latky dutasterid a finasterid - ja osobne dorazne neodporucam ich pouzivanie pretoze ja vdaka uzivaniu finasteridu v minulosti trpim dozivotnym znizenim libida mimo to pri pouzivani mnohym jedincom sposobuje tato skupina liekov depresiu a v mensej miere impotenciu, ktora moze byt rovnako dozivotna. Zeny tieto lieky nesmu uzivat mimo to by im aj tak nepomohli ako ukazal vyskum.
Teda ak trpis androgennou alopeciou - muzsky typ plesatosti tak na spomalenie vypadavania odporucam vyhybat sa latkam, ktore tento typ vypadavania vlasov vyrazne urychluju t.j.:
1. Stimulanty - latky zvysujuce hladinu dopaminu - lieky pouzivane na liecbu ADHD - fajcenie (nikotin), kava (kofein), amfetamin, efedrin, modafinil atd., niektore antidepresiva a nootropika.
2. Suplementy pre rast svalov - kreatin
3. Samozrejme androgeny a anabolicke steroidy - tu neexistuje vynimka pretoze kazdy jeden z nich vyrazne urychluje muzsku plesatost
Pokial tvoje vypadavanie vlasov nahodou nie je genetickeho povodu - malo pravdepodobne - ale daleko lepsi pripad tak:
1. Kup si sampon alpecin double effect, - kofein oralne zvysovanim dopaminu sice podporuje androgennu alopeciu avsak lokalne na hlavu dopamin nezvysuje a v tomto smere udrzuje vlas v rastovej faze
2. Daj si vysetrit hormony stitnej zlazy
3. Kedze sa otepluje je uplne normaln ze viac plznes :) jednoducho je to obdobne ako u zvierat, zhadzovanie srsti.
ja som uz o nieco starsi a ten folixil spomenuty je dobry skus asi ten ale ku lekarovi zajdi urcite tiez nech vies vylucit ci to nie je nieoc vaznejsie
ja som manželovi teraz ako darček kúpila folixil a pomohol mu tak skús možno ešte ten je to len doplnok ale účinok má dobrý
treba ist k lekarovi ak si ešte nebol, hlavne endokrinologia
Práveže vôbec aj v práci som si zobral dovolenku a poprosil šéfa o nejaké menej náročnejšie zadania tak tým som stres dosť obmedzil a aj tak sa to nezmenilo. Nechcel by som do 40. prísť o vlasy.
väčšinou je za tým stres, tak sa zamysli či si nemal v poslednom čase nejake stresove obdobie...