Dobry den,
chcel by som Vas poprosit o radu. V 1/2016 som som dostal nadchu. Po liecbe (PN, antibiotika) mi postupne silnel tlak v celovej dutine. Ostatne priznaky vymizli (nadcha, hlien, kasel, teplota). Po asi mesiaci sa mi pridalo k tlaku aj piskanie v lavom uchu. Piskanie je pritomne predovsetkym v lahu. Navstivil som 2 ORL doktorov. Krvne testy v poriadku, CRP testy bez zapalu, vytery v poriadku, RTG dutin ukazal uplne minimalne upchatie. Vsetci sa domnievali, ze sa jedna o alergiu. Alergologicke vysetrenia su vsak taktiez bez nalezu. ORL doktor sa domnieva, ze by mohlo ist o alergiu, ktora sa v SR netestuje. Uzival som preto lieky (dymista, atd) na alergiu. Tlak v cele je vsak nadalej (aj 5 mesiac po zacati) pritomny. Nemam ziadne ine priznaky iba tlak v cele a obcasne piskanie v lavom uchu. Pri vycerpani (dlha praca s PC, dlhsie soferovanie) mam subjektivny pocit zvysovania tlaku. Od svojich lekarov dostavam odpoved "to je zvlastne", "neviem co by to mohlo byt", "mozno to je zo stresu", atd.
Tlak v cele (piskanie v uchu)
začalo sa to predsa nádchou,tú spôsobil nejaký patogén, ten bude aj v hlave,mohla by som ti poradiť inhalovať vodou riedený jablk. ocot, alebo odvarom paliny vyplachovať nos,resp.kvapkať do nosa,okrem toho napr. aj koloidné striebro