Zdravím mam 19 rokov a neustale akne a vyrazky ktore strasne bolia palia a vobec sa neliecia ale neustale vytvaraju nove neviem si uz rady chodila som aj ku koznej ale to bola katastrofa vsetky pripravky co mi davala mi bud najprv pomohli no potom uplne stav zhorsili...alebo sa mi nic neliecilo a stale sa mi ich vytvara viac a viac ....mizno na tyzden sa mi ich taz podarilo vyliecit ale to som pouzivala 10000 vyrobkov ani neze vyliecit len obmedzit tvar mam uplne zjazvenu nemozem ist ani na krok bez makeupu aj ked ho neznasam pretoze mi na tvari vadi....kazdy rozprava ze ho mam kg na tvari aj ked to tak neje len to tak posobi radsej nech vravia ze ho mam
kg ako keby mali vidiet moju znicenu pleeet zijem s tym uz od 14 a stale kazdy to sa vylieci to chce vek....no prave ze to je stale horsie a horsiee o plet sa naozaj staram asi ako nikto iny cistim ju bola som aj pri kozmeticke ale tiez ziadna vyhra PROSIIIM POMOZTE MIII SOS
Mam 19 no neustale akne,vyrazky
Super je rada z českej lekarenskej kozmetiky AROMEDIKA - kúpiš na www.krasnadoma.sk. Najdôležitejšie pre takúto pokožku je čistenie na toto dávaj dôraz!!
Dakujem krasne naozaj to skusim aj ked to bude pre mna tazke lebo som kucharka a kuchynu milujeeeem najviac na svete vsetky jedla a konzumujem naozaj vsetko bude to strasne tazke lebo ako kucharka musim aj ochutnavat ale skusim to ked 5 rokov mi niet pomoci tak 2 mesiace prezijem stoji to za to DAKUJEMA ze ma neodsudzujete ale davate mi rady DAKUJEM vsetko len to dobre prajem ☺
Ahoj, podľa toho čo píšeš to musí byť dosť nepríjemné. Ja som mávala boľavé akné sporadicky, ale inak tiež stále červenú hrboľatú pleť a bez makeupu som von nešla. Pred dvoma rokmi som sa tým začala tiež zaoberať, lebo ani po 25ke to neustupovalo. Skúšala som všelijaké povrchové kúry, ale to boli minimálne výsledky alebo žiadne... Objavila som aj stránku www.clearskinforever.net kde som viac menej prvý krát čítala o tom, že akné je problém zvnútra a vnútorne sa dá aj vyliečiť. Pokiaľ vieš po anglicky tak si tú stránku preštuduj.
Pokiaľ nie, tak aspoň v skratke - akné naznačuje zápal v tele. Je to jednak hormonálny problém (môžeš byť citlivejšia na menšie výkyvy hormónov alebo máš ich hladiny naozaj privysoké) a hladiny hormónov súvisia aj so stravou (strava priamo ovplyvňuje hladinu inzulínu a ten následne ovplyvňuje ďalšie hormóny), a ďalej je to problém samotnej stravy, ktorá pôsobí problémy hlavne v črevách.
Pri liečbe akné sa odporúča naraz vylúčiť najproblematickejšie potraviny - cukor, rastlinné oleje, mliečne výrobky a lepok. Takto fungovať aspoň mesiac alebo dva. Pokiaľ sa pleť vyčistí, po tých cca dvoch mesiacoch je možné skúsiť naspäť zaradiť niektoré potraviny a sledovať ako vlpývajú na pokožku. Najlepšie jednu potravinu za týždeň až dva, pretože zhoršenie pleti sa nemusí prejaviť hneď ale aj po týždni.
Mne sa krásne vyčistila pleť za 6 týždňov, ale môže to trvať kratšie aj dlhšie. Potom som si odsledovala koľko lepku a mliečnych výrobkov môžem zjesť bez toho, aby sa mi pleť výraznejšie zhoršila.
Pokiaľ toto stravovanie nezabralo, ešte ostáva podozrenie na možné problémy s ďalšími potravinami ako bielko alebo žĺtko, niektoré druhy ovocia či zeleniny (FODMAP), orechy....
Môže pomôcť aj užívanie vitamínu D3, respektíve denne stráviť nejaký čas (je to individuálne podľa farby pokožky, ale tak cca 30minút) na slnku bez krému s ochranným faktorom.
Jesť sa môže mäso, ryby, zelenina, ovocie, orechy, zemiaky, semienka a teoreticky aj bezlepkové "obilniny" ako quinoa, pohánka, pšeno a amarant ale nepreháňať to s tým, rovnako strukoviny v miere alebo na ten čas tiež úplne vylúčiť. Človek si na taký jedálniček musí zvyknúť. Recepty nájdeš napríklad pod heslom paleo recepty.
no ja som mala aj problem ze som malo vazila a dost somvymislala s jedlom a od kedy jem vsetko pribrala som co som rada ale plet je hrozna pokusim sa to co mi radite ale tiez som to skusala a nic....no nikto neje dokonaly nwm niekto ma vsetko uplne super ja postavu mam uz Top ale plet.....nwm
Hlavne nejedz mliečne výrobky(či jogurt,mlieko,syr,)
[NEJEDZ] ,skús ich nejesť 2 týždne a uvidíš rozdiel ,len to skús :-D
no mne jedine pomohli cistenia u kozmeticky a doteraz chodim kazdy mesiac a vyrazne sa to zlepsilo
zdravá výživa - preštuduj si literatúru napr. stredomorská strava
nemastná strava, mäso menej, ovocie menej
zelenina, ryža, pohánka pšeno, kukurica, fazuľa šošovica, vňať (petržlen, pažitka ...)
olej olivový
z mlieka len tvaroh, maslo a zakysané (nie sladké ovocné jogurty)
zeleninové vývary
žiadne extrémy
ráno dobre sa najesť, potom menšie porcie, večer už nejesť!
nemiešať jedlo s tekutinami!
nejesť zlé kombinácie (bielkoviny s cukrami)
kľud dá sa to pomaličky postupne zvládnuť a výsledok sa dostaví (časovo mesiace) rozmýšľaj, kde môžeš robiť chyby, pomôcť si musí človek sám, na zázračné lieky neverím
Ja si pamätám z obdobia keď som bol v Tvojom veku, že sa mi pleť vyčistila po pobyte v prírode, čím dlhšieho tým lepšie
a čo mám vlastne konzumovať ??? mala som helikobaktera ktoreho som asi vyliečila lebo som mala ísť znova na hadičku ale už som to odmietla a mala som strach lebo je to dosť nepríjemné a naozaj ľudia ma vkuse ohovárajú s tým makeupom ako keby mňa to tešilo že mam takú tvár a aké striebro?
a hlavne vyskusaj kozmetiku ktora neobsahuje alkohol pretoze ta ta zbytocne len vysusuje a podporuje akne alebo vyskusaj este striebro to pomaha
vyskúšaj
bylinkové čaje, voda bez chlóru, prírodné mydlo
nekonzumovať potraviny s Ečkami, mlieko, cukor, bielu múku
pravidelný pohyb, čerstvý vzduch, otužuj, občas sauna