Gymnázium alebo obchodná akadémia

Príspevok v téme: Gymnázium alebo obchodná akadémia
gympel oa

Aká je podľa Vás lepšia škola? Obchodná akadémia alebo gymnázium? Neviem sa rozhodnúť medzi týmito dvomi školami. Učím sa na samé jednotky. Veľmi ma baví matematika a fyzika. Myslela som aj nad gymnáziom zameraným na matematiku. Chcela by som sa tomu v budúcnosti aj venovať. Rozmýšľala som nad pedagogickou VŠ, len neviem či by som sa tam z OA dostala, keďže MAT je tam iba 2-krát do týždňa a fyzika vôbec. Naopak mi zasa vyhovuje, že tam nie je biológia a chémia a na gymnáziu je. Rodičia ale chcú, aby som išla na medicínu, že doktori sa majú dobre a učiteľov je veľa. Poraďte mi prosím.

KHJJ

cc, ja chodim na OA v Košiciach pokial sa chceš venovať napr. ze budes podnikatelka tak je to ta spravna skola.. A mas asi zle info lebo matika je v prvom rocniku 3krat do tyzdna 2. a 3. ročnik 2krat do týždna a vo 4 rocniku len raz. Priprav sa na ucto ale kedze mas dobre znamky tak sa nestrachuj. ale zas ked chces ist na výšku tak radsej gympel, pretoze tam ta pripravuju na vysku. Na oa ta pripravuju hned po skonceni do roboty :)

ewelin2828

no ak chceš ísť buď na pedagogickú VŠ alebo na medicínu, tak určite je pre teba vhodnejšie gymnázium :) na OA by som išla len v prípade, že by si chcela ísť na VŠ ekonomického zamerania, poprípade by si si po OA urobila pedagogické minimum a učila niečo z tohto odboru...