Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zajakávanie

Príspevok v téme: Zajakávanie
gladik

Zdravím ľudia, mám problém so zajakávaním. Väčšinou dokážem hovoriť plynule (niekedy trochu rýchlejšie ako by sa malo) a všetko je v poriadku. Ale niekedy nedokážem vysloviť nejaké slovo, prípadne vetu. Stáva sa to hlavne, keď čosi vysvetľujem alebo ak chcem povedať niečo, čo mám už vopred premyslené (napr. keď hovorím nejakú príhodu), prípadne pri hlasitej hudbe alebo hlasitom dave. Taktiež záleží komu to hovorím, u rodičov a sestry sa to objaví minimálne, u priateľky občas ale u ostatných sa to objaví kedykoľvek... Prvýkrát sa zajakávanie u mňa objavilo na základnej škole, asi v ôsmom ročníku, keď sme čítali divadelnú hru a ja som mal čítať jednu osobu a nemohol som to prečítať, nezajakával som sa, len som bol ticho a nevyslovil to a potom keď to už išlo, tak som to rýchlo prečítal a všetko bolo ok. Následne sa to pár rokov zas neobjavilo, až v prvom ročníku na strednej. Chcel som čosi povedať, len to nešlo, tak som ostal ticho. Postupom času keď som chcel čosi povedať a nedalo sa mi, tak som sa začal zajakávať alebo som hovoril "počkaj, ako sa to povie", "počkajte ako to povedať". Pravdaže toto sa nedialo každý deň, ale tak raz za pár dní. Ako tak čas plynul, tak niekedy sa zajakávanie objavilo, niekedy vôbec. Teraz chodím na výšku a treba obkecať semestrálky alebo niekomu čosi vysvetliť a po čase to začne, nie hneď ale povedzme po niekoľko minútach... Vedeli by ste mi niekto prosím poradiť???