Ahojte!
Chcela by som vás poprosiť o pomoc o mesiac mám 17 a chcela by som to prvýkrát skusiť len sa hrozne sa bojim,že ma to bude bolieť s priatelom chodime spolu skoro dva mesiace.Prosim vás poradte mi ako to mame urobit.Aku polohu vyskušať atď.
Prvý sex!!!
Mal som 22 rokov, keď som sa prvýkrát miloval. S mojou Jankou. Bolo to pred svadbou. Dnes sme už dlhoroční manželia a máme krásnu rodinu. Bol som panic a Janka je dodnes mojou jedinou... Je moletka, má takmer 80 kg a prvú "najkrajšiu chvíľu" sme prežili na horskej chate v podkroví. Tú spoločnú.. Janka je o rok staršia a svoje lono mi ponúkla s láskou a nehou, aj keď vedela, že nie som jej prvý.. Neľutujem, že som neskúsil inú, a nikdy som jej nevyčítal, že nie som jej jediný. Pred svadbou sme si dali " hodinku pravdy" a prebrali aj intímnosti z jej minulosti.. Je hrdá na to, že som inù nikdy nemal.Máme už po 40 tke a stále fungujeme.. Ale predmanželského sexu sa báť nemusíš, pokiaľ je bezpečný. My sme začínali bez akejkoľvek ochrany, len s uterákom pod jej zadkom, to by som v 17 tich neriskoval..
čistá láska. A už keď teoreticky riešime túto vec. Tak som zvedavá, čo mi na toto povieš. Ja som panna, priateľ už dávno panic nie je. Budeme schopní vydržať do svadby. O panenstvo prídem až po svadbe. Povedz mi úprimne, nie je to také nespravodlivé,sebecké, že muž už panic nie je a nenechal si to len pre mňa? Ja som ,,čistá" a on už nie je. To akože mám teraz hľadať panica? On si užíval, a ja som o to bola ukrátené. Tiež to môžem považovať, že si beriem ,,hroešneho" muža. Môže ma podviesť, keď viedol nezáväzný život so ženami. Neviem, podľa mňa to veľmi analyzujeme. Lebo existujú milión xy možností, pľadov na danú vec.
čistá láska: Podľa mňa dosť jednostraný, ba až čierno-biely pohľad na vec. Nehovorím, aby dievča išlo do postele s kadekým, hneď prvým, ale vtedy, keď je už na to dostatočne vyspelá ROZUMOVO (nie fyzicky) a je schopná viesť za svoje konanie následky. Ja by som tiež v 16stke nesexovala, lebo som vo vzťahu a patrí to k tomu. No taktiež nie som zástankyňa prvého sexu po svadbe.
Veľa takých tých panicov a pannien, ktorí vstupujú do manželstvo sú veľmi často takí, ktorí sa rýchlo rýchlo zoberú, aby mohli konečne spolu spávať. Nechápem ako môže niekto hodnotiť kvalitu manželstva podľa počtu sexuálnych partneriek. A ten sex s niekým pred svadbou chcem mať preto, lebo chcem. A nie preto, aby som zapadla do davu, či ako povinnosť, lebo to tak má byť. Ale znova, uvedomiť si zodpovednosť.
Proste, nech si každý žije tak ako to jemu vyhovuje, lebo len vtedy bude naozaj šťastný. A čo sklame sa, lebo sa vyspala s niekým, kto ju nechal? A čo? Každá skúsenosť aj negatívna je skúsenosť. Viac by ma citovo zranilo, keby som vstúpila do manželstva ako panna a po rokoch manželstva by si manžel milenku. K tomu by som s ním mala deti. Tak toto by bola riadna facka od života. Ale veď jasné, žili sme v celibáte 3 roky pred svadbou, úplne sme si sadli povahovo. Po svadbe bolo všetko ok. Tak prečo to teda urobil? Chápeš,, ja nevidím žiadnu súvislosť pannenstvo a dokonalé manželstvo, lebo som si niečo odriekala. Nech každý robí tak ako uzná za vhodné.
ludia a co ste pribrzdeni? staci nasadit kondom a nema sa co stat
Je tu zalozenych par tem, ked dievcata otehotneli, napriek tomu, ze pouzili HAK. Si pripravena aj na tuto moznost? Byt matkou v 16.? Co tvoj priatel v takom pripade - bude stat pri tebe?
neviemktosom, áno viem, že dnes nie je veľa panien a panicov, ktorí vstupujú do manželstva. Ale možno ich je viac, než si všetci myslíme. Bohužiaľ je silne pretláčaná jednoduchšia široká cesta - mladí si môžu robiť čo chcú, skúšať a zisťovať, či sa k sebe sexuálne hodia. Toto však často končí tým, že si vyberú niekoho, s kým si sexuálne sadnú, ale akosi zabudnú riešiť duševné "sadnutie si". Majú sex, ale skutočne sa nemilujú. Zostanú pri pôžitku, lebo sex zastiera myseľ a keď prídu problémy, ich vzťah krachuje. Veď manželstvá padajú práve na tom, na nezhodách v postojoch, názoroch - pričom manželia do manželstva vstupovali sexuálne odskúšaní.
Zostať pannou pre manžela je niečo, čo zabráni ranám na duši u dievčaťa/ženy. Svojmu prvému (ktorý by mal byť manželom) sa odovzdá, ale nie je to v bezpečí manželstva. Dáva svoje telo, ale nemá istotu, či ten chlapec s ňou ostane, či nakoniec jej dar nezahodí a ona ostane sama. Jednoducho ju opustí a odíde hľadať inú. Ona zostáva sklamaná a aj s pocitom hanby. Vnútri každej z nás je túžba byť hľadanou, milovanou a výnimočnou pre toho jediného. Ten, ktorý mal byť jediný, je však zrazu preč. O tomto sa nepíše, ale toto dievčatá zažívajú. Svoju bolesť zaháňajú hľadaním nového chlapca, ktorý by bol lepší ako predchádzajúci a pri ktorom by zabudli na utŕžené rany. Ak však nepovedia jasné nie sexuálnemu zblíženiu s novým chlapcom (a často to neurobia zo strachu, že by potom toho nového chlapca stratili), hrozí, že scenár sa zopakuje. Chlapec je inak nastavený ako dievča. Dievča sa citovo naviaže a pripúta k chlapcovi. Chlapci hľadajú vo väčšine prípadov sexuálne zážitky, nechcú sa viazať. Ak teda dievča zažije zopár takých ukončených vzťahov vnútri pociťuje negatívne vnímanie vlastnej ženskej dôstojnosti. Aj keď si povie, že veď všetky teraz takto žijú, nemám sa prečo takto cítiť, niekde hlboko v srdci počuje tú skľučujúcu otázku: som žena, ale čia? Veď som spala s tým, aj s tým, a ani jeden z nich nie je teraz pri mne, všetci tí chlapci sú minulosťou. Kto vlastne som? Tieto otázky a pocity sú spojené nielen so samotným sexuálnym aktom, ale aj s inými intímnosťami, pri ktorých sa vzrušovali s chlapcom.
Nechcem, aby motýľ nevinný niečo také zažila. O tejto odvrátenej strane nezáväzného sexu jej v časopisoch či na nete hovoriť nebudú. Veď presadzujú sa sexuálne vzťahy teenegerov a hneď sa im núka antikoncepcia, nech na nich dobre zarobí. Hovorí sa o slobode, ale taký život v skutočnosti zotročuje ich ducha a psychicky ich negatívne poznačuje.
Áno, panenstvo pri vstupe do manželstva ešte nezaručuje šťastné manželstvo, ale určite je vyššia pravdepodobnosť, že vydrží. Ak panna/panic vie, že prvýkrát a potom stále sa bude milovať len s jediným človekom - manželom/manželkou, dobre si rozmyslia, koho si vyberú. Ak s tým človekom dokážu tráviť dni a mesiace pred svadbou bez sexu, lebo ho milujú, nebude problém ani v sexe po svadbe. Láska prekoná prípadné nesúlady.
čistá láska: je to síce veľmi pekné a úprimné čo si napísala, v podstate s tebou súhlasím, ale len vtedy, ak sú obaja ,,čistí". A povedzme si narovinu, dnes je veľmi veľmi veľmi málo párov, čo vstupujú do manželstva ako panic a panna. A to, že žena vstúpi do manželstva ako panna, nie je vôbec žiadna záruka, že ich manželstvo bude správne, úspešné, milované. A to nehovorím o tom či si sadnú alebo nesadnú v posteli.
Motyl nevinny: Podľa mňa si ešte príliš mladá na sex. Ja mám o mesiac a pol 22 rokov, som stále panna a priateľa mám už viac než rok. Ty máš len 17. Možno som ja trošku opozdená, priznávam, ale ja by som v takom mladom veku ešte tak intímne nepustila muža k telu. Už len to, že sa toho bojíš, je taká kontrolka. Ste spolu len 2 mesiace, to je podľa mňa málo, keď si ešte neskúsená. Vieš vôbec čo taký sex obnáša? ZODPOVEDNOSŤ za prípadné následky. Čo ak by si otehotnela, máš dostatok zodpovednosti sa o to dieťa postarať? A tvoj priateľ ťa neopustí? Myslí na to.
Som si istá, že ak by si s ním aj nakoniec spala a vy by ste sa po určitom čase rozišli, možno by si to neľutovala(lebo ho miluješ), ale ak by si neskôr našla toho ,,pravého", tak by ti to možno aj trošku ľúto prišlo.
Ak už vážne chcete niečo skúšať, tak nechoďte hneď na sex. Sú aj iné praktiky, ktoré dokážu priniesť uspokojenie. A pri nich aj zistíš či chceš, aby ďalej prekročil hranicu. Chlapi toršku inak zmýšľajú ako ženy. Oni chcú, lebo si tak od prírody anstavení.Ale žena je tá, čo musí myslieť aj za neho :D NAozaj, si to premysli, máš veľa času, ešte si toho užiješ dosť v živote.
cista laska, tvoje komenty nikto necita, potrebujes pomoc, mas totiz mentalnu poruchu
k veci, pojde to prirodzene, niekoho to boli, niekoho zase nie.. a normalne na misionara
Motýľ nevinný, prečo chceš tak ľahko prísť o svoju nevinnosť?
Dva mesiace, veď toho chlapca ešte nemôžeš ani poznať. Chcela by si si ho vziať a prežiť s ním celý život? Ešte ťa ani nenapadlo nad tým rozmýšľať, že je skoro? Tak aj na sex je priskoro.
Milovať sa s niekým je vlastne mať s ním svadbu. Tak tomu aj bolo v minulosti, keď prvé milovanie bolo cez svadobnú noc. Nevesta so ženíchom si najprv pri obrade vyznali lásku a potom v samote si ju aj svojimi telami potvrdili. Tak je to aj správne, pretože - možno ani o tom nevieš - keď sa žena miluje s mužom, hovorí mu svojím telom toto: som tvoja, LEN tvoja, a to do smrti, lebo ťa milujem. Každý jeden sex je o tomto odkaze a platí to aj pre mužov: som tvoj, len tvoj a navždy. Ak si toto dvaja hovoria, znamená to, že sú si istí, že iný muž, iná žena v ich živote už nebude, lebo si vzali práve toho muža/ženu za manželského partnera.
Keď teda žena dáva panenstvo mužovi, nedáva mu len svoje telo, dáva mu seba celú. Spája s jeho životom svoj život, dáva mu svoju pozornosť, starostlivosť a lásku až do konca svojho života. Je to úplný a exkluzívny dar, dar pre jediného. Sex len potvrdzuje duševnú oddanosť.
Ak však muž a žena, chlapec a dievča spia spolu bez toho, aby sa tomu druhému chceli zaviazať, že zostanú do smrti spolu, svojimi telami si klamú. Ústami a telom si hovoria: ľúbim ťa, som len tvoj/tvoja navždy, ale v srdci si myslia napr. toto: teraz spolu spíme, lebo sa mi páčiš, vzrušuješ ma a chcem zažiť niečo príjemné. Ale nič to neznamená, je to zábava. Preto nečakaj, že ti obetujem celý svoj život, že budem s tebou zdieľať spoločnú domácnosť a počítať s tebou ako s otcom svojich detí, neznamená to, že po tebe sa už nevyspím so žiadnym mužom. Teraz mi to takto vyhovuje, sex s tebou je dobrý, užívam si ho, ale zatiaľ ťa za muža nechcem. Chcem pôžitok, ale nie záväzok. Kto vie, ako dlho nám to takto vydrží? Budeme vôbec spolu o pár mesiacov, o rok či dva?
Vidíš ten veľký rozdiel? V prvom prípade ide o čistú lásku, ktorá sa darúva úplne druhému, aby ho urobila šťastným, v druhom prípade dvaja spia ani nie tak z lásky k druhému, ale skôr zo sebalásky a sebectva - je im v spoločnosti toho druhého dobre a chcú to využiť pre svoju vlastnú rozkoš.
V druhom prípade je veľký rozpor medzi tým, čo hovorí žena mužovi neverbálne svojim telom a čo si v skutočnosti myslí. Dá sa veriť takej žene? Naproti tomu žena, ktorá sa rozhodne darovať svoje panenstvo manželovi, mu identický odkaz hovorí telom aj dušou: som len tvoja a to navždy. Nikto iný pred tebou nebol, čakala som na teba, si pre mňa naozaj výnimočný muž, jediný muž v mojom živote. Slovu tejto ženy sa dá veriť, lebo ho potvrdzuje svojimi skutkami, svojou čistou minulosťou. Veľmi dobre si premyslela, komu vyznala lásku a komu sa oddala, lebo vedela, že to urobí len raz a bez odvolania.
Táto žena má svoju česť a hrdosť a smelo sa môže pozrieť do tváre každému mužovi. Len jeden - jej manžel, má výsadu bozkávať ju, objímať, vidieť ju nahú - pred ním nikto iný nebol, kto by sa mohol pochváliť, že ju mal. A jej manžel, ak je skutočný muž, si bude vážiť svoju milú a bude sa cítiť poctený, že si zachovala panenstvo práve pre neho, že čakala na neho, aj keď ho ešte nepoznala a všetkým ostatným dokázala povedať nie.
Panenstvo dievčaťa je čistotou tela aj srdca, je o tom, že jej telo je uzamknutou záhradou, ktorá je vyhradená len pre jedného jediného, ktorému sa raz odovzdá úplne a so všetkým (a aj on jej) navždy - v manželstve. Nedovolí do tejto záhrady vstúpiť skôr nikomu inému, ani na skúšku, ani pre vlastný zážitok, ani pre tzv. prípravu pre toho pravého. Keď nadíde chvíľa svadby, svoje panenstvo nestratí, ale daruje ako svadobný dar svojmu milovanému. Milovaný manžel dar prijíma a obaja - on aj ona, sa z toho tešia. Naproti tomu každý muž, ktorý príde pred manželom, pripravuje (okráda) pannu o jej panenstvo a ona svoje panenstvo stráca, už ho viac nebude môcť darovať ...
Motýľ nevinný, ostaň nevinným dievčaťom, lebo neskôr, keď budeš mať 20 - 25, alebo aj skôr, ti bude ľúto, že si tak ľahko zahodila svoje panenstvo. Neboj sa kráčať proti prúdu tejto doby. Byť pannou je výnimočné a krásne, a nie sú s tým spojené žiadne zahanbujúce spomienky na sexuálne zážitky s niekým, na ktorého meno si po čase ani nespomenieš...