Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mam pocit ze sa z toho zblaznim!

Príspevok v téme: Mam pocit ze sa z toho zblaznim!
Zivot_xxx

Ahojte..
Mam problem a neviem ako s toho zacarovaneho kruhu von...citim sa totalne na dne. Problem bude niekde vo mne ale ja totalne stagnujem, o nic sa nepokusam len upadam v zivote stale hlbsie a hlbsie.... Beriem uz par rokov AD, tie mi pomohli dostat sa z najhorsieho. Teraz ked ich chcem spolu s lexaurinom vysadit, nejde to.... Kazdy den je pre mna utrpenim. Nic nerobim pre svoje napredovanie v zivote, ostatny v mojom okoli sa snazia- priatel pracuje sice v inom meste, ale nevidame sa tak ako by som si to predstavovala ato ma tiez dost dava dole. Kamaratky tiez nie vzdy maju cas, max 1x do tyzdna sa vidime... Potrebujem motivaciu nieco zacat konecne robit zo svojim zivotom, nikde sa nehybem, nic nerobim pre zlepsenie. O chodeni vonku, sportovani ani nehovorim..... Niekedy to bol moj zivot teraz som leniva a uplne demotivovana nieco robit, pretoze sa citim ze nic ma nezaujima nic sa mi nechce. Nemam brigadu lebo kvoli tomu ze som mala uzkosti a paniky medzi ludmi, mam strach si nieco hladat lebo si pripadam neschopna mennejcenna.... Hmm viete niekto ako mam znovu zacat zit ? Nie len prezivat a cakat ze sa stane zazrak ? Ani neviem co vobec chcem v zivote....som uplne zmatena a pripada mi moj zivot prazdny, nic ma nevie tesit a nic ma nezaujima uz. Velke PRAZDNO....

_meno

Ahojte Zivot_xxx

Ak mozem, podelim sa o svoje zivotne skusenosti a vedomosti:

Ked bytosti ktore tvori zivot, naspat nicia zivot (napríklad clovek co nici prirodu, pes ked nici prirorodu, ...... ) atd, prosto ked bytosti naspat nicia tvoritela, tak tomu hovoríme upadok zivota..

Ako napríklad ked su ludia neslusny, zanedbany, lahostajny, chvalenkarsky, atd jednoducho vsetky zle / nedobre charakteristiky::

Ja to prosto neviem, z mojej skusenosti sa najviac oplati byt cely den mily, stale, vkuse, stale mily :)
Avsak potom pridu chvile, kedy sa karta otoci a niekto nam chce siahnut na nase stastie (toto je mozno vas sucasny stav). Tento niekto moze byt kludne bytost, ktora v minulosti bola dobra (napríklad ak si clovek prestuduje napríklad Hitlera co je podla mna extrem, tak zisti ze na zaciatku prave ked nemeckko bolo okradane, ked ludia museli chodit do prace za ktoru nedostavali peniaze, ked bezdomovci boli vsade po uliciach, ked nebolo co najest napriek tomu, ze ludia coraz viac otrocili .... prisiel clovek, ktotry toho uz mal dost a od nikoho nic nechcel ... chcel iba aby druhi dali pokoj (mozno toto je vas podobny stav, v skutocnosti nic nechcete od zivota, chcete len aby bol zivot dobry, normalny prosto)).

Ak mozem hudobnymi a filmovými sloganmi, "To, ak ste silni, spoznate a budete musiet pouzit, vo chvili, ked uz nebude ina moznost" (bob marley), alebo slovami churchilla ("Ked ma niekto chce zabit, budem bojovat na zivot a na smrt .. nech boh rozhodne o tom kto ma prezit" . aelebo slovami startreku "V boji proti nenavisti si musíme davat pozor, aby sme sa sami nestali nenavistou" ."Skor ako prijmete nazor ostatných, ze ste hlupy, sa najskôr pozrite aki su ludoa co to tvrdia".

Atd, podla mna, vsetko v zivote nieco prinasa a nieco straca (ked je clovek napríklad ako ghandi, tak tym ziskava pokoj a klud .. a ked je clovek napríklad ako putin, tak tym ziskava tvrdu ruku a poriadok).

Vacsinou co v zivote chceme, je rovnovaha (navrat z extremu, resp. stala zmena).
Napríklad konkretne teraz Vam je mozno cely den mnoho veci luto, ale zatial nevidite vychodisko a preto k nemu nejdete ...
To vychodisko je toto : zacnite budovat hodnoty. Budujte, co mate rada, a pevne si za tym stojte, aj keby ste mali dat zivot za svoje hodnoty .... nie extremne, ale rozumne .... napríklad ja neviem pisete o brigade, tak si najdite prvu pracu (alebo pre vas v sucasnosti najvhodnejsiu), kde mozno budu nanic kolegovia, nanic robota, ale je to prvy krok ... budete chodit do prace, buduovat nejake hodnoty (získate peniaze, pomozete ludom v praci, vytvarate nejaky produkt pre ludi, ponúkate nejake sluzby zákazníkom).

Casom ale budete chciet dat zivotu viac (napríklad chcem byt zodpovednejsia, chcem byt dochviljensia, chcem kvalit kvalitnejsie volny cas, chcem vytvorit drahsi produkt) a znovu ostatne bytosti na to budu mat iny nazor : mne je to jedno, nam to staci, neotravuj a podobne ..

A tu znovu prichadza ten prazdny okamih, kedy znovu budete jedina, ktora chce vytvarat kvalitnejsi zivot :_) Ale za chvilu pridu vysledky a pôjdete dalej.

Napríklad geograficky by som to znazornil takto (s uctou voci vsetkym, vsetkych mam rad): clovek sa narodi napríklad ako zena v moslimských krajich .. kde je samozrejme utlacana, preto si povie mam tu toho dost, idem dalej .. tak si najde daku pracu tam u nich, nasetri peniazky a ide napríklad do turecka .. a potom maka viac v turecku, ale pocase zisti, ze ludia su tam napríklad lenivejsi a chcela by maka viac ... tak napríklad pride na slovensko, zacne tu pracovat, ale znovu si povie, ze ludia su tu lahostajnejsi a zachadzuju odpadky tam kde ziju, ze chce zit kvalitnejsie .. a potom napríklad ide do rakuska, tam znovu vytvara este kvalitnejsi zivot este viac maka, ale znovu jej pride, ze sa da zit este kvaltnejsie, a tak ide napríklad este viac makat do svajciarska.

Samozrejme ze vsade na svete je dobre, a kazdy klad ma svoje zapory a naopak (napríklad kvalitny zivot co je klad, si vyzaduje obrovsku miera tvrdej prace a sebaprekonavania, co je zapor).

Zivot je z mojej skusenosti ako ozvena, co clovek do neho vlozi (dobro a lasku), to sa mu aj vracia. Ked vsak niekto kazi tuto ozvenu, da sa proti tomu bojovat, ale len kratkodobo .. neda sa zvitazit nad sialenstvom, lebo sami zosalieme ^^.

Graficky znaroznene, by som to opisal ze zivot je ako tunel, kde na jednej strane je svetlo a na druhej tma .... a ludia co idu ku tme, maju taku moznost, ale neda sa ich bit tmou, aby nesli do tej tmy, lebo sami sa k nej budeme prizlivoat ... da sa ich raz jemneprefacka a ukazat : tam je svetlo, ideme tym smerom .. a ide sa dopredu.
(toto napríklad opisovala postava jezis v biblii ako "nechodte domov, ked ma chcete nasledovat .. mozte ist domov verte mi uz sa nevratite" ...

To je nieco ako na ten styl ked dieta vyrasta v problemovej rodine, a ono tu rodinu opusti ... alebo ked mame niekoho radi a on sa zmeni .... alebo ked nieco sme mali radi, a ono sa to zmeni a uz nam to radosti neprinasa. (napríklad vkuse sme jedli cokoladu , sluzila nam dobre, avsak uz z nej mame vyrazky a pokazene zuby .... alebo spoluziak je super kamos, ale uz sa zmenil zacal robit zlobu .........

A toto si myslim ze je asi koren 99% nas ludi ked nic nechceme- ze je prosto potreba prestat byt lahostajny a zacat nasledovat co je spravne a dobre :_)

(je to nieco na styl citatov, "Klamstvo obehne zem 5krat, kym pravda si zatial len obuva topánky .. Pravda zostava pravdou aj ked pri nej nikto nestoji a klamstvo zostava klamstvom aj ked su pri nom vsetcia ... Neda sa sediet na dvoch konoch naraz .. Boh zostava dobry aj ked vsetky jeho bytosti sa proti nemu vzburia.

Aby som to doplnil, robte to, co je tazke .... napríklad ja neviem chcete ziskat peniaze, nerobte to lahkou cestu dakych pozicok a machninacii ...najdite si pracu a zacnite na nej makat a mozno postupne si spravit svoj biznis, poznat svoju hodnotu .... nechodte na zdravotnu operaciu, zacnite zdravo sportovat a stratovat sa .... nechodte sa stazovat psychológom, zacnete sa sa spravat dobre.

Uf aby som zase padlo na urodnu podu: pridu tazke casi do vasho zivota - sama praca praca praca makanie, clovek sa zoderie aby nieco mal ..... ale pride dobry pocit.... a v noci pred spanim, je lepsie ist spat unaveny, s pocitom dobre vykonanej prace .... ako zaspavat sviezy, s pocitom ze stale by clovek nieco mal este spravit.

Atd. vela stastia radosti úspechov a pevnej vole vam prajem Zivot_xxx :_)