Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vegánstvo

Príspevok v téme: Vegánstvo
sofindela

Chcela by som sa spýtať čo si myslíte o vegánstve. Mám 17 a chcem sa stať vegánkou, už len z dôvodu schudnutia(niesom tučná, ale stále sa mi páčia postavy typu špáratko) a smozrejme aj z etických dôvod a čo sa týka zvierat. Ak máte niekto nejaké skúsenosti ako ste začínali budem rada ak mi poradíte. :)

blueberryNN

No praveze mam pochybnosti o tvojich vedomostiach o vyzive a fungovani tela, ked si sem napisala, ze chces mat postavu typu sparatko vdaka veganstvu. Ach jaj.

0vecka

Zso clovek nieje mesozravec... mesozravec je napr macka alebo ladovy medved..ak by si sa strabobal len mesom tak by ti tiez nebolo dobre

sofindela

Nechcem sa stať vegánom len kôli chudnutiu ale kôli tomu, že mäso mi ani tak nechutí a ked už tak jedine kuracie a ked pozerám videá o tom ako su zvieraca na celom svete týrané tak mi potom mäso už vôbec nechutí.
Niesom na ceste k anorexii to určite nie, pretože viem čo a čím mám nahrádzať (mám to celkom naštudované) a hlavne mám dostatok pohybu.

vegankanee

kvoli chudnutiu to nerob, veganstvo je zivotny styl z presvedcenia... moja teta sa dala na veganstvo a skor pribrala ako schudla :D a to dost.. takze to nerob kvoli chudnutiu

blueberryNN

Si na najlepsej ceste k anorexii, ak sa na veganstvo chces dat preto, lebo chces byt chuda ako sparatko. Za prve - vegani nie su automaticki chudi, to mas uplne mylne informacie a nerealisticke ocakavania. Za druhe - si prilis mlada na take silne stravovacie obmedzenia, si vo vyvoji a nemas urcite ziadne odborne znalosti o vyzive, takze skor ako zdrave to bude nezdrave a budu ti chybat vitaminy, mineraly a bielkoviny, na veganstvo musis vela vediet o tom, ako funguje telo a z coho mozes prijat to, co potrebuje.

Takze sa vratme k pricine tvojho veganstva - chces byt chuda ako sparatko. A to je tvoj problem. V prvom rade to, ci mas sparatkovsku postavu, je vec genov. Ak to nemas v genoch, bude ta to stat vela namahy a kedze sparatkovske postavy su v podstate velmi chude, nedosiahnes to ziadnym zdravotne bezpecnym sposobom. Ak budes cvicit, nebudes sparatko, lebo budes mat aj svaly. Proste moja rada - daj si to v hlave doporiadku, lebo skoncis ako anorekticka. Akceptuj sa taka, aka si.

Ja888

Je to skvely napad, rozhodne je to uplne bezpecne, v dnesnej dobe je o tom kopec info na nete aj knih je vela. Mas konkretne otazky?
Ako zacat? No tak ze vylucis vsetko zivocisneho povodu.
TRreba nahradzat bielkoviny v mase? Nie, netreba. Rastlinna strava vie dat vsetky potrebne bielkoviny. Aj kompletne ako napr konopne semena alebo si to vyskladas.
Vapnik doda mak, sezam - maju ovela viac vapnika ako mlieko. Dalej vsetky zelene listy, kel a kapusta,brokolica ma super vela vapnika, orechy maju vela vapnika.
Hlavne nenahradzaj maso sojou. Tam robia velku chybu vegani a potom sa cuduju... soju ano trochu, ale len bio. Inac je vsetka soja geneticky modifikovana a vlastne vsetci co papaju maso ju vlastne jedia lebo je nou krmeny dobytok a kurence atd.
B12 doplnat netreba ak si zdrava a mas zdrave creva.
To ci sme sa narodili ako masozravci je otazne, vsimni si male deti. Drviva vacsina je uplne zhrozena ked sa v mladom veku dozvedia odkial je to maso a ked vidia ako je to maso ziskavane. Decko ked zbada ze matka zakole pred nim kura alebo prasa tak zacne revat a je sokovane a odmiet e to maso jest.

Zso

No neviem ci je to dobry napad...clovek sa narodil ako mäsozravec a to tak ostane, treba jest vsetko ale s mierou :-)

Najčítanejšie články