Sú to normálne pocity?

Príspevok v téme: Sú to normálne pocity?
larisa26

Ahojte!

Pokúsim sa opísať svoj problém.
Uplynul mesiac a niečo odkedy sme sa rozišli s priateľom a pred ním som nemala nejako extra veľa vzťahov. Za ten čas sme sa spolu nestretli ani sa nekontaktujeme jedine ak som s ním potrebovala doriešiť isté záležitosti. Vnútorne sa cítim už vcelku vysporiadaná, vratila som sa do svojho bežného kolobehu.
Ale ako sa vraví , píše v množstve článkov - niektoré ženy zotrvávajú vo vzťahu pretože sa boja ,že ostanú samé.
Neviem či sa tohto obávam ja ,no podstatu ktorú riešim je to,že som sa na zoznamke snažila spoznať s niekým novým no bohužiaľ odvtedy som si ju 3x zrušila pretože ja ich v podstate nemám chuť spoznávať aj ked sú dobre vyzerajúci a pod. Ako vravím na EX si už nespomeniem v takej intenzite ako niekedy predtym..no som toho názoru že by som ,teraz to vyhrotím nedokázala spať s iným mužom , aby sa ma niekto cudzi dotýkal, celkovo mi vadí prítomnosť iného muža. Neporovnávam to s tým svojím EX - jednoducho mi to je proti srsti a aj napriek rozchodu som k tomu mojmu nešťastníkovi cítila niečo viac ako v predošlých vzťahoch.
Ja viem možno mi poviete,že je to sebecké sa mu ozývať a pod ,že prečo ,načo ,začo. Ale myslíte ,teda viem že každý chlap je iný, no v zásade ak by som sa tomu svojmu ozvala po dajme tomu 3mes vytiahla ho von a normálne sa s ním porozprávala - áno, stratila som v ňom kamaráta,čo mi častokrát chýba a urobila by som to pokiaľ by som vedela ,že nemá žiadnu inú známosť.
Možno to chce čas,veľa času, skúste mi poradiť...no možno aj vy dievčatá,ženy mali ste v živote muža,s ktorým ste to skončili a vždy tu bolo to niečo "viac" čo vám iný nedokázal dať a toho sa obávam.

Aký máte nato názor?

Nechávam to plynúť ako to je, otriasť sa , uvedomiť si skutočnosti. No úprimne ,myslíte si,že by raz bolo možné obnoviť to,čo umrelo? Ak si to dvaja vyjasnia , priznajú chyby otvorene pred sebou, predložia svoje očakávania?

Alebo je lepšie 2x do tej istej rieky nevstupovať?

Ďakujem .

patrik1234

To, ci je spravne sa opatovne stretnut/stretavat musis vediet len ty sama. Ty poznas dovody, kvoli ktorym ste sa rozisli. Musis si polozit otazku, ci tieto priciny je realne odstranit (z tvojej strany, rovnako aj zo strany tvojho partnera). Ak vsak nie je realne ich odstranit, nad stretnutim by som ani nerozmyslal. Zbytocne zivit nadeje v sebe a u partnera, ked si si ista, ze sa vztah k lepsiemu neposunie. Ak si vsak presvedcena, ze pozitivna zmena moze nastat, tak si mozete dohodnut stretnutie. Budete vsak musiet poriadne prediskutovat vase byvale problemy, prip. dohodnut sa na nejakych pravidlach a aj ich dodrziavat - pokial by ste sa k sebe vratili.

blueberryNN

To, co prezivas, je iba normalne "dostavanie sa zo vztahu". Urcite nezacinaj otvarat skonceny vztah. V tejto chvili si vo faze, kedy najskor musis nechat dojst zmeny, ktore prebehli. Preto ani nie si este pripravena na novy vztah, preto ta nikto nezaujima. Az to bude za tebou cele, tak uvidis. Podla mna pride novy chlap.

biancaneva335

tak v prvom rade, príslovie nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky neznamená že neurobíš dvakrát to isté, ale že všetko sa časom mení, voda plynie, takže aj keď rieka je tá istá, voda je už dávno iná...takže všetko sa mení, život, ľudia, okolnosti,..
a ja verím a keďže sa mi stalo niečo podobné ako tebe, dúfam že sa môžu dvaja k sebe vrátiť, ale musia to chcieť obaja, mám taký príklad z okolia a teraz sa idú brať :)