Dobry den. Kto vie poradit? Zijem v zahranici. Asi 3 tyzdne dozadu som bola u zubarky na Slovensku. Robila mi na lavej strane korunku a na lavej strane mi vymenila asi 4 plomby. Bolelo ma to asi 2 tyzdne. Hojenie, no ako toto ustupilo, hned na druhej strane ma zacali boliet vsetky zuby..asi tyzden na to som bola u zubara tu a zistil mi, ze mam jeden kaz a jeden zub bol na rendgene uplne zatemneny. Sam si nebol isty co to je, asi zapal. Tu je to tak, ze mi dali termin az o dva mesiace. Skor sa vraj neda. Velmi mam bolesti hlavne nad ranom okolo 4-6.00. Fungujem na ibalgine, co viem, ze nie je dobre, ale bolest je to strasna. Viete mi poradit ako stlmit este bolest? Pripadne co lieci nejaky zapal?? Co niekomu zo skusenosti pomohlo?
Extremna bolest zubov
Ak tam mas zapal, tak neblbni a chod na pohotovost, take nieco je v kazdej krajine! Cim dlhsie budes cakat, tym horsie to moze byt. A tym Ibalginom si tiez nepomahas, je to silna chemia. Urcite chod na pohotovost a necakaj uz ani den.
Pri stomatologických infekciách zubári predpisujú Rovamycine.
Urcite potrebujete antibiotika, neviem v akej krajine zijete, je to dost problematicke ich zohnat, nech Vam poslu zo Slovenska nejake sirokospektralne, najacstejsie na zuby Augumentin {nie v pripade ak ste alergicka na penicilin}, alebo Dalacin.
No ak tá bolesť vznikla náhle, tak to bude pravdepodobne zapálený koreň zuba a následný vznik hnisavého vačku okolo neho. Zistíš to jednoducho a to tak, že si z každej strany poklepeš po rube, ktorý ťa bolí. Sú to extrémne bolesti a neexistuje na to nič, len čo najskôr vyliečiť koreň (ak to ešte ide) A vyplniť ho následne.
No aj to ti kvalitne neurobí hocijaký zubár. Väčšinou to zubári trhajú. Ešteže mám takú zubárku, ktorá to vie robiť dobre :)
Ak máš rontgen, tak by si ho sem mohla vložiť.
pozri si toto www.stoma-hajas.sk
Niektorí zubári sú v tejto oblasti ozaj odborníci ale niektorí to odfláknu, tak si dávaj pozor. No a keď tie bolesti raz človeka zachvátia, tak nič nepomôže - vlastná skúsenosť. Kaz nezvykne až takto bolieť.