Bolesti v ramene

Príspevok v téme: Bolesti v ramene
SpliceLady

Zdravim. Potrebujem poradiť. Pred rokom som si dost silne udrela pravè rameno. Mala som modrinu na boku kt som si natierala a ca mesiac po tom ako som si to udrela ma zacalo boliet vo svaloch a v klucnej kosti. Natierala som si to s voltaren gelom, chodila som aj na USG a elektro nakoniec mi vsak pomohla fyzioterapia. S tou som skoncika ca pred mesiacom a tento týždeň zacinam mat zase bolesti ale hlavne v kľúčnej kosti. Pred fyzioterapiou ( ca februar - marec ) som bola u dvoch ortopedoch jeden vravel ze je to zaseknuty nerv a druhy ze je to pomliaždenina. Uz je to pomaly 3/4 roka a neviem co mam robit proti bolestiam a co presne mi je. Skusala som aj tbl aj gely nic nepomáha. Moze pomliaždenina tak dlho boliet? Alebo mam ist znovu za ortopedom a vyziadat CT alebo MRT? Môže byt za tym nieco ine? Vopred ďakujem za radu

Kýčera

Pozri, dievča, máš tu radu od Mateja. Byť na Tvojom mieste, tak by som ju využila. Ak by som bývala mimo, tak by som mu aspoň napísala. Na prachy by som ohľad nebrala. Tie vždy boli, aj budú. Ak by to inak nešlo, tak by som sa vybrala aspoň na vstupné vyšetrenie - konzultáciu. Takto len strácaš čas, nervy a napchávaš sa chémiou. O chvíľu budeš riešiť viac z toho vyplývajúcich problémov. Rozhodnúť sa však musíš Ty. To CT si však pre istotu vyžiadaj!

halali

Mate vysoku budovu, kde sa venujete ludom.Z hladiska energie, ,myslis že je to dobre? A ste moc drahy.
Da sa to aj inac.Pre matej R. Vsetko dobre.

MatejR

Dobrý deň,

pri náraze vstupuje do tela energia, ktorá sa rozloží po celom tele.
Organizmus sa bráni tak, že napne svaly, ktoré pôsobia proti tejto sile. Pri preťažení sa sval funkčne naruší a ostáva v napätí, čím vzniká svalová nerovnováha spôsobujúca bolesti.
Vo Vašom prípade sa sila rozložila cez ramenný pletenec do trupu čím sa pravdepodobne preťažili prsné svaly (mm. Pectorales), deltový sval a svaly lopatky (m. supraspinatus, m. infraspinatus, m. subscapularis…).
Odstránenie bolesti je jednoduché, stačí absolvovať muskulárnu terapiu pri ktorej sa stuhnuté svaly uvoľnia a zároveň prebudujú, čím sa odstráni svalová nerovnováha.
Vo výsledku sa stratí bolesť a obnoví sa rozsah pohybu v ramene.
Prajem skoré uzdravenie.

Matej Riger, Applause Klinika pohybu