Endometrióza - strach

Príspevok v téme: Endometrióza - strach
babulaaak236

prosim ake ste mali vy priznaky endometriozy? velmi sa jej bojim .... nedavn som bola na gyn. vesetreni aj s vnutornym ultrazvukom a mala som vsetko OK. aj vcera som bola na gynde, pretoze posledny tyzden mam bolesti vajecnikov a krizov ako keby som mala dostat menstruaciu´,ale mne nedavno skoncili a nemam ani plodne dni .... velmi sa bojim lebo mam vsetky priznaky endoetriozy, ako je bolest chrbta, vajenikov bolestiva menstruacia,ale nie nejako tragicky, v prvy den si dam ibalgin a je to ok ... mam bolestive plodne dni, vyrazky,tlak v konecniku, dlhodobo zvysene teploty a bielkoviny :( .... Menzes mavam cca 4-5 dni ... je pravda ze menzes mam silny a bolestivy od zaciatku co si pamatam. prosim napiste vase skusenosti s touto chorobou ...da sa zistit aj inak ako laparoskopiou? ... ćitala som si ze aj onko markery vedia urcit podozrenie, robi to aj vseobecny lekar? dakujem

lolinka

Mne zistili endometriózu náhodou pri operácii cysty a nemám žiadne príznaky, ani bolestivý menzes ani silné krvácanie. Inak ako laparoskopicky sa to zistiť nedá. Koľko máš rokov? Ja som ako tínedžerka mávala veľmi silnú menštruáciu ale rokmi sa stala slabou.

mmoonna

Angel-Demon, aj keď na gynde bolo všetko v poriadku, to neznamená, že endometriózu nemôže mať. Endometrióza sa totiž bežným vyšetrením a ani sonom väčšinou zistiť nedá. To by museli byť veľmi veľké ložiská endometriózy, aby boli vidieť na sone. Endometrióza sa dá potvrdiť až operačne.

ANGEL-DEMON

asi každá žena má vyrážky cez krámy, aj bolesti,.. atd.. gynekolog ti čo povedal? ked ta vysetril a mas v poriadku vsetko tak mas v poriadku... alebo by bolo vhodne ist skor za p=sychologom/psychiaatrom lebo tvojim problemom bude skor ze si "hypochonder"
a bolesti su sposobene hormonalnymi zmenamy.. takze brucho ta moze boliet hocikedy aj prsia, zvlast ak maš rozhadzane hormony..

babulaaak236

este som zabudla napisat, ze mam bolesti brucha, skvrkanie a plynatost, popripade bolesti zaludka, no gastroskolia vysla cela dobre....