24 ročná so šedivou hlavou (alergia na farby na vlasy)

Príspevok v téme: 24 ročná so šedivou hlavou (alergia na farby na vlasy)
Melaniea

Zdravím, mám 24 rokov a šedivé vlasy. Nejaké tie šedivé pramienky sa mi začali objavovať už na strednej, na výške sa nejaký počet trochu pridal, ale odkedy robím v prvom zamestnaní mám počet šedín výrazne väčší, až tak, že ma na ne začali upozorňovať kamarátky, rodina a kolegovia a je mi to veľmi nepríjemné. Doslova mám až strieborné pramienky, veľmi výrazné. Farby na vlasy som už skúšala, ale po aplikovaní mi začali rapídne vypadávať vlasy a potom mi trvalo pol roka než som to vypadávanie ustálila. Takže farby na vlasy používať nemôžem. Poradíte mi, čo s tým mám robiť? Vyzerám hrozne a to mám len 24. Nechcem takto mladá chodiť so šedou hlavou.

ANGEL-DEMON

hena nesmrdí, aspon mne nesmrdela, mala som bezfarebnu,. aj ked co sa tyka farebnej je to kusok babračka ale nič strašné...
a ta fixka stoji 30 euro,.. ale treba sa popytat v drogerkach ci nieco take nemaju tiez...www.touchback.sk

lolinka

Ale houby, šedivenie vlasov nemá nič spoločné so stravou, je to len o genetike. Ak tvoji rodičia začali skoro šedivieť, začneš aj ty, s tým sa nič robiť nedá. Skús sa spýtať nejakej dobrej kaderníčky, nech ti poradí nejakú šetrnú farbu na vlasy bez amoniaku a iných chémií, alebo vyskúšaj tú hennu. Moja mama používa tiež čosi, vyzerá to ako fixka a keď jej vyrastajú šediny, tak si to načmára na vlasy a to ich tiež nafarbí. Ale neviem presne čo to je, môžem sa jej na to spýtať.

nikinka22

urccite vyskusaj hennu, ta je super aj na sediny, navyse je to prirodna farba, ktora uzdravuje vlasy :) a v ziadnom pripade ich nenici... je sice zlozitejsie ju dat na vlasy a trosku smrdi.. ale za ten efekt uzdravenia to stoji

zuzi74

Sedivenie vlasov ma spojitost s oblickami, takze by som sa primarne zamerala na ne, nie len na patlanie farby na vlasy.
Tu som ti este skopirovala clanok a nejaky ten tip. Ja osobne pijem caj zo stavikrvu vtacieho.

Číňania si potrpia na svoju farbu vlasov. Len veľmi malé percento má sivé vlasy. Ich tajomstvom sú bylinky a strava. Pijú bylinné vývary z rastlinky zvanej Stavikrv mnohokvetý a jedia čierny sezam. Obe podporujú krvotvorbu a dopĺňajú energiu obličiek. Z tých našich prírodných produktov by sme pridali mak, melasu a vlašský orech.

blueberryNN

Toto som vygooglila, neviem, mozno by to malo vyznam:

Ořechová barva - Barva na vlasy ze slupek (správně oplodí) ořechu vlašského: 20 g rozdrcených slupek smícháme s 50 ml vody, 25 g kamence a 75 g stolního oleje. Zahříváme na mírném ohni tak dlouho, dokud směs nemá odstín, který si přejeme. Vlasy natíráme okamžitě, protože šťáva rychle ztrácí barvící schopnost. Ořechová barva 2 - Nemáme-li po ruce kamenec, zkusíme jiný recept. Tolik slupek vlašského ořechu, co se vejde do půllitrového hrnku rozemeleme a přidáme několik kapek olivového oleje, ovocného octa a rozmícháme s trochou horké vody na kaši. Necháme působit 15-30 minut.

Messje

Melaniea
Henna je prirodna farba na vlasy.Ziadna chemia.Dokonca vlasom velmi pomaha,pretoze je to prirodna farba.Ja pouzivam len to.

sante farba

Skús "farbu" SANTE. Keď si pozrieš zloženie, sú tam všelijaké byliny, oleje. Je to prírodná farba, neobsahuje veci ako amoniak a peroxid. Mám s ňou dobrú skúsenosť a aj chytá a drží. Akurát neviem, ako funguje na šediny. Nájdeš ju na nete alebo v dmke.

vitavi

Predčasné šedivenie je následkom vysokého príjmu soli, slergie a vypadávanie vlasov je následkom sladenia, ovocia, liekov a priveľkého príjmu tekutín. U teba sú obidva extrémy.
Ako prvé zníž príjem soli na minimum a následne zníž sladkosti a chemikálie.
Vlasy ti prestanú šedivieť.