Potrebujem poradit a dopredu upozornujem, ze si nevymyslam! Tema vam mozno pride na smiech ale mam neskutocne uzkosti.
Nenavidim alkohol. Nikdy ho nepijem. Ale bohuzial vsade ho davaju , aj do obycajnych keksikoch, vzdy si precitam zlozenie ci sa tam nenachadza (ani aroma) aby som mala istotu. Lenze dnes som zjedla typicke slovenske svadbove kolace, najprv ma to nenapadlo ale ked som prehltla ta chut liehoviny ma este doteraz stipe v ustach. Akonahle to citim mam vzdy pocit ze sa otravim. Proste chut a vona alkoholu vo mne vyvolava pocit ze je to jed. Strasne sa bojim, neviem odkial ten alkohol v kolacoch je, nechccem osplepnut ani nic podobne. Prosim vas neviete ci je tam skutocny alkohol alebo len aroma? A je v arome skutocne alkohol? Prezivam neskutocne stavy, aj ked vam to mozno pride vtipne... nepijem ani pivo, vino, ani lahky alkohol... nic. Strasne ma s toho stipu usta. Viem ze mozno prehanam ale aj tak ... prosim s citom, uz teraz mi je do placu. Dakujem za odpovede. Mam 19r.
Alkohol v koláčoch
Uz ma nestipe, ale citim v ustach tu chut po alkohole. Mne to prestalo stipat ked som sa na to prestala sustredit. Takze neviem ci su to prave priznaky alebo nie.
A mala som 2 kusky tych kolacov, jedna bola doboska a to druhe neviem...ale v tom bol urcite alkohol, alebo aroma...ja to vycitim na 100 metrov.
co ked tam bol metanol? .. je to mozne?
:D
ale prosim ta, ta stipka alkoholu co bola v tom kolaci ta urcite nezabije
Štípe Ťa alebo nie? Máš závrate alebo si to len nahováraš? Ak to nie je ozajstné, tak je to psychika. Ak však áno, tak je to alergia na potravinu, tekutinu, prídavné látky... Ty sama musíš vedieť ako to je.
Kýčera - nemyslim ze je to alergicka reakcia, ale skor som zamerana na to, ze som ten alkohol do seba dostala a s toho mam tie falosne prejavy. Uz sa mi to stalo viackrat a nielen pri alkohole.
Teraz mam zas pocit ze mam zavrat :/ Niekedy mam problem odlisit skutocne priznaky od tych naozajstnych.
Prestaň sa báť. Neotrávila si sa z toho, máš len alergickú reakciu, kt. Ti po 48 hod. pominie. Pi veľa vody, ak by sa stav zhoršil, potom choď na pohotovosť. Inak je to presne tak, ako máš uvedené v príspevkoch podo mnou.
asi to aj viacerim pomoze, super :-)
nabuduce to uz bude jedno, lebo to nebudem jest. ja si nikdy nekupujem nic alkoholove, mne ide o to, ci som ten alkohol zjedla teraz :/ som strasny hypochodner, uz asi hodinu ma stipu cele usta takze to vidim tak ze nasledujuce 3 dni to nepustim z hlavy... s coho su tie aromy? bojim sa otravy z alkoholu.
tie kolace su asi z nejakej vyrobni, nie su z obchodu. proste firma ktora vyraba kolace na oslavy, neviem ako sa to nazyva. a priniesla mi ich mamina tak som to nechcela nechat tak a dala som si. :///
dakujem ze odpovede a prepacte ze otravujem
Super, tak už budem aj ja vedieť, rada pečiem...
Ahoj, neviem ti povedať. Zájdi do obchodu a pozri si zloženie tých esencii. Ale osobne si myslím, že esencie sa používajú vtedy, keď tam človek nechce dať pravý alkohol. Bolo by fajn, keby sem napíše niekto, kto vie, ako to naozaj je :D Každopádne.. ak sa naozaj tak veľmi obávaš alkoholu v koláčoch, neostáva ti nič iné, iba sa vždy dopredu opýtať, či tam je alkohol. Prípadne si dať niečo slané :) Alebo si napeč vlastné koláče :)
Vacsinou je to len aroma a neobsahuje to ziaden alkohol. Vseobecne lacne vyrobky neobsahuju alkohol. Luxusnejsia bomboniera moze obsahovat nejaky alkoholicky liker. Ale vsetko je to predsa napisane v zlozeni.
Kolace z obchodu zvacsa obsahuju len aromu. Domace sa vacsinou robia napoctivo :D tak sa dam obcas da aj trochu palenky. Zalezi kto ich robi no :D.