Zdravím Vás. Myslím, že trpím úzkostnou poruchou, mávam občasné stavy paniky, strachu a nepokoja (aj v bežných situáciách v spoločnosti a je to veľmi nepríjemné). Chcela by som sa z toho dostať bez liekov... rozmýšľam nad psychoterapiou, no ešte by som to chcela skúsiť vyliečiť nejako sama. Ak máte niekto podobný problém, poraďte prosím ako ste sa z toho dostali, prípadne čo vám pomáha. Budem vďačná za každú radu. Ďakujem
Úzkosť
pises ze mas obcas stavy paniky nie nemas keby si mala panicku poruchu uz davno by si kontaktovala lekara. mas uzkosti ktore sa daju brzdit v casnom stadiu aj bez liekov.
odporucila by som navstivit tu psychologicku ona by ti vedela istotne pomoct
Ahoj, tak v prvom rade by som pracoval na sebe, hľadal riešenia, určite chodiť ku kvalitnej psychologičke, ak ti nesedí, tak proste zmeniť. Určite rob niečo a skús pracovať na tom, ak máš nejaký sen, koníček, proste rozvíjaj sa a hľadaj riešenia, s osobnej skúsenosti ti môžem povedať, že väčšinou tu ľudia na internete nepomôžu vôbec, proste pracuj na sebe, na každej jednej časti, kde máš slabiny a ono sa to bude zlepšovať. A skús sa zamyslieť nad životom a hľadať riešenia, ako sa z toho dostať, neprepadaj depresii, hlavne kvôli tomu, ak vidíš ľudí, čo majú podobný problém ako ty a nevedia sa z toho dostať, určite je cesta z toho von. Proste musíš byť aktívna, nebyť pasívna a dobré by bolo, byť čo najviac medzi ľuďmi, snažiť sa postupne nejako začleniť, ale o tomto by bolo ideálne sa porozprávať sa s psychologičkou, alebo psychológom, ktorý by poradil, ako ďalej a postupne krok po kroku by si sa z toho dostávala. Tiež mám tento problém, ale najhoršie, čo môžeš spraviť, je nič nerobiť a čakať, že to prejde samé a na lieky sa tiež netreba veľmi spoliehať. Sama sa z toho dostaneš ťažko, ja by som to nenechával tak, aby sa to rozvíjalo, treba to riešiť čím skôr, aby to neprepuklo do nejako horšieho štádia.