Strach z pohovoru a vselicoho ineho

Príspevok v téme: Strach z pohovoru a vselicoho ineho
strachoputka

ahojte, chcem len radu ako sa prekonat. uz je to dlhsie co nepracujem a pracovat chcem, ale zaroven mam strasny strach sa zucastnit nejakeho pohovoru. velmi ma to trapi ze si vobec neverim, mam z toho strach ze sa mi az slzy tisnu do oci. vzdy si poviem ze neskor pojdem, neskor pojdem a tak to len posuvam a sama seba presviedcam ze sa raz odhodlam a neviem to. dokonca ked mi pride daka ponuka tak sa mi aj paci ale odignorujem ju. a teraz som nutena ist ze bud pojdem alebo ma vyradia z uradu a uplne mam strach. neviem co tam mam hovorit, neviem co si mam obliect, absolutne nic. pritom milion ludi chodi po pohovoroch a beru to normalne ale ja neviem coho sa tak bojim. ja som zacala mavat od urciteho obdobia obcas zachvaty uzkosti a odvtedy sa bojim skoro vsetkeho. niekedy ked sa prekonam s niecim coho som sa bala si poviem, ze ved to nic nebolo. ale ten strach predtym musi byt vzdy a zo vsetkeho. ako si mam dodat sebavedomie ked zo mna casom vyprchalo? rada by som pomohla rodicom aj financne a stale si hovorim ze ved uz sa zamestnam a ked ma prist pohovor tak tam ani nejdem. co mam s tym spravit? zazil to uz niekto z vas? dakujem za radu

Slobodna

Sebavedomie a komunikaciu musis cvicit a rozvijat. Nikto sa s tym nenarodil. Cakas, ze ti spadnu z neba a potom sa pustis do pohovorov a hladania prace. Ja ti velmi dobre rozumiem, ale ty ich ziskas prave tym, ze sa proste prvykrat prekonas a potom to uz pojde ani nebudes vediet ako.
Ked si bola mala a neodhodlala by si sa na prvy samostatny krok, doteraz by si nechodila, len preto, lebo by si sa bala.

Na pohovor si oblec nejake normalne cierne nohavice, ci suknu, obycajnu bielu koselu, alebo bluzku. Nemusis mat podpatky, stacia slusne cierne topanky.Decentny make-up.
Zazila som uz aj zeny, ktore chodia na pohovor v rifliach, dokonca aj v teplakoch a teniskach. To je dost nevhodne.

Nie je to ziadna veda, to sa ti zda, len teraz. Pokial nevyjdes zo svojej ulity, zostanes tam navzdy. Ziadny zazrak sa nestane, len ten, ktory urobis ty sama.

strachoputka

lenze moj strach prameni aj z mala sebavedomia. problem je aj to ze som taky introvertnejsi clovek, malo komunikativny, mam pocit ze narozdiel od mojich rovesnikov som dokopy este nic nezazila, nevyskusala a pracovne skusenosti su u mna velmi male, a viem ze je vela inych ludi lepsich odomna, ale zaroven ked som pracu mala som si vzdy svoje ulohy plnila zodpovedne..tyka sa to prace v administrative, je to firma malicka a neviem co si mam ani obliect, ved ja take elegantne veci ani nenosim, musela by som si narychlo nieco kupit. podpadky tiez nenosim a tiez neviem ci su na pohovore nevyhnutnostou..cize mam milion argumentov preco tam neist a len si podporujem viac svoj strach v sebe...dakujem ale za radu. viem ze kazdy najskor ma strach ked mu na niecom zalezi, lenze ja som aj taka povaha uz od malicka ustrachanejsia a casom sa to z horsilo tym ze pribudli u mna uzkosti atd..

Slobodna

Strach budes mat, len prvykrat, lebo strach mame zo vsetkeho na com nam zalezi. Na zaciatok si vyber 2 - 3 ponuky, ktore nechces robit a poziciu, na ktorej ti nezalezi. Chod tam. Jednoducho si to nacvicis. Oblecenie, komunikaciu atd. Ver mi, ze vsetci maju strach a kazdy zacinal vseliak, to len potom su majstri sveta.