Lieky - nežiaduci účinok

Príspevok v téme: Lieky - nežiaduci účinok
lenny

Beriem lieky na schizofreniu už dlhšiu dobu. Tak povediac 10 rokov som brával Zyprexu, potom Abilify, ktore beriem už cca 4 roky. Okrem toho mám dlhšiu dobu problém s vysokým tlakom. U Zyprexy je známe že sa od nej dosť priberá na váhe to môžem potvdiť. S jej vysadením som schudol trochu samozrejme a yo yačiatku som sa citil fajn ale teraz sa mi objavili problemy s tlakom. Vždz ráno keď stanem sa cítim nieže relatívne ale z môjho pohľadu až fajn, ked zoberiem predpisané abilify tak nie hneď ale po čase som hneď otupený a musim zobrať lieky od tlaku, cítim bolesti v hlave a som zadychčaný. pls, poradte viem mam lekárku ku ktorej chodím však tieto lieky musel mi niekto predpisať, že?! ale najprv chcem zistiť niečo aj tu na či niekto neporadí diskrétne. ďakujem.

syndiluca

Tvoj lekar ti bude vediet urcite pomoct, lieky sa daju vzdy vymenit za inu alternativu, z tej istej skupiny na dane ochorenie, len iny typ.

Urcite treba ist za doktorom, nikto ti tu lepsie neporadi

Kýčera

Ak je to skutočne tak, ako popisuješ, tak sa vyber za lekárom, kt. Ti lieky predpísal. On musí vyhodnotiť Tvoj stav a sám rozhodnúť, čo ďalej. K lekárovi si zober príbalové letáky od všetkých liekov, kt. berieš.

Jaja15

Poraďte sa s lekárom, ktorý vám tieto lieky predpísal...Nepíšete či tieto problémy ako "oťapenosť"a zadýchanie máte len v poslednej dobe alebo od začiatku užívania....Môže to byť z tej kombinácie liekov a nežiaduce účinky sa mohli prejaviť až neskôr, rovnako ako to spolu vôbec nemusí mať súvis....Pri najbližšej kontrole u psychiatra sa ho spýtajte či to môže byť z kombinácie týchto liekov, prípadne vám navrhne ďalší postup ako napr.interné vyšetrenie....či to môže byť nežiaduci účinok z lieku na tlak vám povie obvodný, ale či to môže mať súvis s liekmi pri schizofrénii to bude vedieť zase len psychiater....treba sa poradiť s lekárom, určite ale ani jeden liek svojvoľne nevysádzajte....