Problémy s krčnou chrbticou, praskanie v krku, bolesti a točenie hlavy

Príspevok v téme: Problémy s krčnou chrbticou, praskanie v krku, bolesti a točenie hlavy
Študentka92

Dobrý deň, už dlhodobejšie trpím bolesťami hlavy, trasením obrazu pred očami, tŕpnutím malíčka a prstenníka na oboch rukách a praskavým zvukom v ušiach. Bola som na CT.
Prosím o vysvetlenie, poprípade návrhy liečby, resp. rehabilitácie, mám 23 rokov.
Minimálne plošné vyklenutie zadnej hrany vpravo laterálne s naznačenou defiguraciou spinalneho kanála, disk bez propagácie. obdobný nalez aj v urovni IV priestoru C3-4 s plosnym vyklenutim zadnej hrany, mediolateralna pravostranná protruzia IV disku. Mediálna protruzia IV disku c4-5 v kontakte s duralnym vakom. skelet bez patologie . Diskrétna medialna protruzia IV disku c5-6 skelet bez degeneratívnych zmien. C6-7bez patologie

Romanm

Ahoj, je to uz sice viacej rokov, ale ako si dopadla s tou krcnou chrbticou? To "presypanie piesku" v krku mam aj ja.

Študentka92

Cvíciť, cviciť, cviciť... hlavne že keď som bola pred pol rokom na MR mala som krčnú chrbticu v omnoho lepšom stave, síce tam bol už nález, ale nie takýto. Chodila som na elektroliečbu, precízne a opatrne so cvičila cviky na krčnú chrbticu, no začalo mi praskať v krku(zvuk sypania piesku v ušiach, lepšie to neviem popísať) zhoršil sa mi tinitus a začalo sa mi triasť pred očami. Takže cviky mi nepomohli, práveže pohoršili. Ešte uvažujem nad chiropraktikom....len aby mi to ešte nezhoršil